Espoon kaupunki - Esbo stad

Kiinteistönomistaja, nyt on aika harventaa tonttikasvillisuutta

Jaa

Nyt on oikea hetki puiden ja pensaiden harvennukseen ja maan pintaa myöten leikkaamiseen. Hyvin hoidettu tonttikasvillisuus helpottaa katujen kunnossapitoa ja ehkäisee liikenteen vaaratilanteita. Katujen talvihoito voidaan tehdä tehokkaammin, kun tonttikasvillisuus ei rönsyile kaduille.

Kuva: Mauri Ratilainen
Kuva: Mauri Ratilainen

Kasvillisuuden hoito on tärkeää näin syksyllä, kun pienet koululaiset ovat tulleet mukaan liikenteeseen. Hoitamaton kasvillisuus aiheuttaa vaaraa liikenteelle estäessään näkyvyyttä ja vaikeuttaessaan liikkumista. Kaduilla ja teillä pensaat ja oksat voivat myös peittää liikennemerkkejä ja aiheuttaa vahinkoa busseille ja muille ajoneuvoille sekä kunnossapitokoneille.

Kiinteistönomistajalla on lain mukaan velvollisuus huolehtia, että tontin aidat ja istutukset eivät aiheuta haittaa naapurille, liikenteelle eikä kadun kunnossa- ja puhtaanapidolle. Pihalla ja tontilla kasvavia puita ja pensaita ei saa päästää rönsyilemään tontin ulkopuolelle katualueelle.

Katuylläpito toivoo, että kiinteistöjen omistajat leikkaavat tontiltaan jalkakäytäville tai ajoradoille ulottuvat pensaat ja aidat sekä puiden oksat niin, etteivät kasvit muodosta näkemäesteitä varsinkaan liittymä- ja risteysalueilla. Myös kunnossapitokoneiden tulee mahtua tekemään työnsä ajoradoilla, jalkakäytävillä ja pyöräteillä.

Katualueen kasvillisuuden harventamisesta huolehtii kaupunki.

Yhteyshenkilöt

katutuotantopäällikkö Teemu Uusikauppila, teemu.uusikauppila@espoo.fi, puh. 043 824 6732

Kuvat

Kuva: Mauri Ratilainen
Kuva: Mauri Ratilainen
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Facebook

Twitter

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Kuusi suurinta kaupunkia: tulevaisuuden kestävää kaupunkipolitiikkaa tulee tehdä kuntien ja kaupunkien väliset erot tunnistaen21.2.2019 09:00:00Tiedote

Suomen kuusi suurinta kaupunkia ovat laatineet yhteiset hallitusohjelmatavoitteet. Tulevalla hallituskaudella kaupunkien erityiset haasteet ja mahdollisuudet, joiden ratkaisemisessa suuret kaupungit ovat avainasemassa, tulee nostaa kansallisen kaupunkipolitiikan keskiöön. Kaupunkipolitiikassa tarvitaan kuuden suurimman kaupungin ja valtion tasavertaista kumppanuutta ja vuorovaikutusta.

Finlands finaste bussterminal och Havsvindsvägen öppnas i Hagalund15.2.2019 16:00:59Tiedote

Kommunikationerna och uträttandet av ärenden blir avsevärt lättare i Hagalund från och med den 4 mars, när bussterminalen för anslutningstrafik tas i bruk och Havsvindsvägen som löper genom Hagalund öppnas för trafiken. Bussterminalen och Havsvindsvägen öppnar många flaskhalsar i trafiken och gör kommunikationerna smidigare. Havsvindsvägen har varit stängd för trafiken sedan våren 2013.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme