Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket

Kiinteistönvälitys ilman rekisteröitymistä johti uhkasakkoon

Jaa

Välitysliikkeen on rekisteröidyttävä, jotta se voi harjoittaa toimintaansa. Aluehallintovirasto antoi rekisteröitymättömänä toimintaansa jatkaneelle välitysliikkeelle uhkasakon.

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto on määrännyt päätöksellään kiinteistönvälitysliikkeen maksamaan 20 000 euron uhkasakon. Kyseinen välitysliike oli jo pidemmän aikaa toiminut lainvastaisesti ilman rekisteröintiä.

Aluehallintovirasto kielsi 29.5.2020 välitysliikettä toimimasta ilman, että se rekisteröityy aluehallintoviraston ylläpitämään välitysliikerekisteriin. Kiellon tehosteeksi asetettiin uhkasakko. Aluehallintovirasto sai 20.8.2020 ilmoituksen, jonka mukaan liike on kiellosta huolimatta jatkanut välitystoimintaa ja kohteidensa markkinointia liittymättä rekisteriin. Tämän jälkeen aluehallintovirasto lähetti välitysliikkeelle selvityspyynnön. Selvityksen saatuaan aluehallintovirasto tuomitsi päätöksellään 14.10.2020 välitysliikkeen maksamaan 20 000 euron uhkasakon.

Välitysliike valitti uhkasakosta Vaasan hallinto-oikeuteen, joka hylkäsi valituksen 8.9.2021 ja tuomitsi uhkasakon maksettavaksi. Hallinto-oikeustotesi päätöksessään, että välitettävien kohteiden markkinointi on sellaista toimintaa, joka vaatii rekisteröitymisen välitysliikerekisteriin.

Aluehallintovirasto ylläpitää rekisteriä kiinteistönvälitysliikkeistä ja vuokrahuoneistojen välitysliikkeistä. Välitystoiminta edellyttää lähtökohtaisesti rekisteröitymistä. Aluehallintovirasto valvoo välitysliikkeiden toimintaa ja puuttuu toiminnan epäkohtiin.

Lue lisää:

Lisätietoja:

lakimies Heidi Turpela, p. 0295 018 624
etunimi.sukunimi@avi.fi

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket
Aluehallintovirasto/RegionförvaltningsverketAluehallintovirastossa edistämme perusoikeuksien ja oikeusturvan toteutumista, peruspalvelujen saatavuutta, ympäristönsuojelua, ympäristön kestävää käyttöä, sisäistä turvallisuutta sekä terveellistä ja turvallista elin- ja työympäristöä alueilla. Hoidamme myös lainsäädännön toimeenpano-, ohjaus- ja valvontatehtäviä alueillamme. Toimintaamme ohjaa kahdeksan ministeriötä.

Aluehallintoviraston verkkosivut

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket

Kokoontumisia ja tilojen käyttöä koskevia rajoituksia kiristetään Uudellamaalla, myös Kanta-Hämeeseen rajoituksia2.12.2021 19:48:44 EET | Tiedote

Etelä-Suomen aluehallintovirasto kieltää Uudenmaan alueella sisätiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset, joihin osallistuu yli 20 henkilöä. Lisäksi asiakas- ja yleisötiloista vastaavien toimijoiden on järjestettävä tilojen käyttö siten, että asiakkaiden ja toimintaan osallistuvien sekä seurueiden lähikontaktin aiheuttamaa koronatartunnan riskiä voidaan ehkäistä. Kanta-Hämeessä kielletään sisätiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet, joihin osallistuu yli 50 henkilöä. Rajoitukset tulevat voimaan 4.12. Koronapassi on vaihtoehto rajoituksille laissa määritellyissä tilanteissa.

Enintään 20 hengen kokoontumisrajoitukset voimaan sisätiloissa Pohjois-Pohjanmaalla – koronapassilla mahdollisuus vapautua rajoituksista2.12.2021 17:02:40 EET | Tiedote

Pohjois-Suomen aluehallintovirasto kieltää tartuntatautilain 58 §:n 1 momentin nojalla Pohjois-Pohjanmaan maakunnan kuntien alueella kaikki sisätiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset, joihin osallistuu yli 20 (kaksikymmentä) henkilöä. Toimijat voivat järjestää yli kahdenkymmenen henkilön yleisötilaisuuksia edellyttämällä yli 16-vuotiaalta EU:n digitaalisen koronatodistuksen esittämistä yleisötilaisuuteen pääsemiseksi. Määräys on voimassa Pohjois-Pohjanmaan maakunnan kuntien alueella ajalla 3.12.2021 - 31.12.2021.

Transport- och logistikpersonal befrias från obligatoriska hälsokontroller vid gränsövergångarna1.12.2021 16:59:01 EET | Tiedote

Hälsokontrollerna vid gränsövergångarna fortsätter. På grund av försörjningsberedskapen befrias transport- och logistikpersonal från hälsokontrollerna. Också landsförteckningen i förordnandet slopas – i stället kommer en hänvisning till Institutet för hälsa och välfärds webbplats som uppdateras med länder där det har upptäckts spridning av virusvarianten omicron.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme