Nuorisosäätiö

KIINTEISTÖOMISTUSTEN UUDELLEENORGANISOINTI

Jaa

Nuorisosäätiö on myynyt Kiinteistö Oy Petterintornin Lease Deal Oyj:lle sekä ST Capital Oy:lle. Myynnin kohteina ovat Koy Helsingin Petterintornin omistamat kiinteistöt: Herttoniemen Petteri sekä Puotilan Klaavuntorni.

Omistajavaihdos ei aiheuta muutoksia vuokralaisten asemiin tai vuokriin. Kaikki voimassa olevat sopimukset vuokralaisten kanssa jatkuvat saman sisältöisinä.Toteutuva kiinteistökauppa ei edellytä asukkailta erillisiä toimenpiteitä. 

Kiinteistökauppa on toteutunut 30.1.2017. Kaupan myötä Nuorisosäätiö uudelleen organisoi kiinteistöomistuksiaan. Kaupasta saaduilla tuotoilla rakennutamme lisää uusia kohtuuhintaisia vuokra-asuntoja nuorille aikuisille pääkaupunkiseudulle.  

- Nuorisosäätiöllä on parhaillaan rakenteilla ja suunnitteilla noin 750 asuntoa ympäri eteläistä Suomea. Näiden kahden kiinteistöyhtiön myynnin turvin Nuorisosäätiön pystyy jatkossakin vastaamaan pääkaupunkiseudun akuuttiin asuntopulaan ja varmistamaan sen, että 18–35-vuotiailla nuorilla aikuisilla on myös tulevaisuudessa tarjolla kohtuuhintaisia vuokrakoteja, Perttu Nousiainen, Nuorisosäätiön hallituksen puheenjohtaja kertoo. 

LEASE DEAL OYJ KASVATTAA ASUNTOSALKKUAAN

Lease Deal Groupiin kuuluva kiinteistösijoitusyhtiö Lease Deal Oyj on kasvattanut asuntosalkkuaan ostamalla yhdessä
ST Capitalin kanssa Nuorisosäätiön kaksi 2000-luvulla valmistunutta kerrostalokokonaisuutta itäisestä Helsingistä: Puotilasta ja Herttoniemenrannasta. Kohteissa on yhteensä noin 6 000 neliömetriä vuokrattavaa asuinpinta-alaa.

Lease Dealin osuus kokonaisuudesta on 70 %. Kauppa astuu voimaan heti. Nykyiset vuokrasopimukset pysyvät toistaiseksi ennallaan. Osapuolet eivät julkista kauppahintaa, mutta toteavat sen olevan kymmenissä miljoonissa.

- Lease Dealin kiinteistösalkku painottuu voimakkaasti liiketeollisiin kohteisiin ja haluamme tasapainottaa salkkuamme. Nyt tehty kauppa tuplaa asuntosalkkumme, Lease Deal Oyj:n toimitusjohtaja Timo Nieminen toteaa.

- ST Capital Oy:n liiketoiminta keskittyy pääsääntöisesti asuinhuoneistoihin ja siksi kohteet sopivat täydellisesti salkkuumme, ST Capitalin toimitusjohtaja Stefan Therman sanoo.

 

Lisätiedot:

  • Perttu Nousiainen, hallituksen puheenjohtaja, Nuorisosäätiö, perttu.nousiainen@nuorisosaatio.fi,
    p. 050 917 7862
  • Timo Nieminen, toimitusjohtaja, Lease Deal Oyj, timo.nieminen@leasedealgroup.com, p. 0500 777 070
  • Stefan Therman, toimitusjohtaja, ST Capital Oy, stefan.therman@stcapital.fi, p. 044 500 6666

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Nuorisosäätiö
Nuorisosäätiö
Hiihtäjäntie 7
00810 HELSINKI

09 7552 4700http://www.nuorisosaatio.fi

NUORISOSÄÄTIÖ tarjoaa vuokrakoteja työssäkäyville ja työelämään hakeutuville 18–29-vuotiaille nuorille aikuisille. Nuorisosäätiö tukee nuoria aikuisia itsenäiseen asumiseen ja elämään rakennuttamalla ja ylläpitämällä kohtuuhintaisia vuokra-asuntoja. Vuokrakodeissamme saa asua 35 ikävuoteen saakka.

Nuorisosäätiö on yleishyödyllinen yhteisö, jonka tarkoituksena on sosiaalinen nuorisotyö ja erityisesti nuorison kasvatustyön kehittäminen sekä nuorten itsenäistymisen tukeminen. Säätiö tarjoaa asukkailleen myös itsenäiseen asumiseen liittyvää neuvontaa, ohjausta ja tukea elämänhallintaan sekä järjestää vapaa-ajan toimintaa.

LEASE DEAL GROUP on suomalainen, operatiivisen johdon omistama monialakonserni. Sen päätoimialat ovat kiinteistösijoitus, kiinteistöpalvelut ja ajoneuvojen vähittäiskauppa. Konsernin budjetoitu liikevaihto vuonna 2017 on 120 m€, ja sen palveluksessa on 400 henkilöä.

ST CAPITAL on johdon omistama suomalainen sijoitusyhtiö. Sen toimialana on kiinteistösijoitus ja -jalostus.         

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Nuorisosäätiö

NUORISOSÄÄTIÖ JATKAA KORJAUSTOIMIAAN, JOTTA SE TÄYTTÄISI YLEISHYÖDYLLISYYSVAATEET TULEVAISUUDESSA4.6.2018 14:49:49 EESTTiedote

Nuorisosäätiö on vastaanottanut ARAn 4.6.2018 antaman päätöksen, jonka mukaan ARA peruttaa Nuorisosäätiön yleishyödyllisyysaseman. Nuorisosäätiön johto käy päätöksen huolella läpi ja arvioi vakavasti ratkaisun yksityiskohtiin liittyviä vaikutuksia. Nuorisosäätiö jatkaa aloittamiaan korjaustoimia, jotta säätiö täyttäisi arava- ja korkotukilain yleishyödyllisyyssäännökset.