Lasten Päivän Säätiö / Linnanmäki

Kiinteistöpäällikkö Harri Hongiston taival Linnanmäellä on ollut täynnä tähtihetkiä

Jaa

Linnanmäen Huvipuisto on viihdyttänyt suomalaisia jo 69 vuotta. Historiansa aikana huvipuistossa on työskennellyt paljon sitoutuneita ja pitkään työskennelleitä ihmisiä, jotka ovat olleet mukana kehittämässä Linnanmäkeä. Nyt yksi pitkä työura saa kunniakkaan päätöksen, kun Linnanmäen kiinteistöpäällikkö Harri Hongisto jää eläkkeelle lähes 38 vuoden jälkeen.

Linnanmäellä työskentelee vuosittain noin 700 hupimestaria, joista noin 70 työskentelee huvipuistossa ympärivuotisesti. Tämän suuren vakituisenkin joukon työuran pituudet vaihtelevat – pisimpiin vuosilukemiin yltää kiinteistöpäällikkö Harri Hongisto, 65, joka jää syyskuussa eläkkeelle Linnanmäeltä lähes 38 hupimestarivuoden jälkeen.

- Tulin alun perin Linnanmäelle töihin laiteasentajaksi marraskuun lopulla vuonna 1981. Toimin vuoteen -94 laiteasentajana, jonka jälkeen siirryin vuonna 1995 apulaiskenttäpäälliköksi ja sittemmin kenttäpäälliköksi. Vuodesta 2008 olen työskennellyt kunnossapitopäällikkönä vastaten teknisestä isännöinnistä Linnanmäen kiinteistöissä, Hongisto kertoo vuosistaan Linnanmäellä ja jatkaa:

- Linnanmäellä pääsee tekemään pääasiallisen työnsä lisäksi muitakin elämyksellisiä juttuja – itse sain ajoluvan Vuoristoradalle jo 1980-luvulla, jossa olenkin jarrumiesten lailla kyydinnyt asiakkaita klassikkolaitteella, mikä onkin ollut yksi herkullinen lisämauste työurallani.

Hongisto kertoo viihtyneensä Linnanmäellä ainutlaatuisen työympäristön, Linnanmäen tekemän lastensuojelutyön ja yhteishengen ansiosta. Vuosikymmeniin mahtuu paljon muistoja ja hyviä kertomuksia.

- Aina keväisin Linnanmäellä nähdään varsinainen yhteispelin taidonnäyte, kun huvipuisto avataan asiakkaille. Se on koko Linnanmäen yhteinen ponnistus ja on upea fiilis, kun portit avataan uudelle kaudelle, Hongisto kertoo.

- Harrissa parasta on hänen vahva sitoutumisensa Linnanmäen kokonaisvaltaiseen kehittämiseen. Hän on aina ollut valmis jakamaan osaamistaan ja ammattitaitoaan muiden avuksi. Haluamme varmistaa, että Harrin ”kädenjälki” jää myös fyysisesti Linnanmäelle muistoksi, Vuoristoradalle piilotetun betonilaatan muodossa, Linnanmäen toimitusjohtaja Pia Adlivankin kertoo.

Hongisto jää eläkkeelle syyskuussa, mutta kauas hän ei Linnanmäestä suuntaa eläkepäiviään viettämään.

- Keittiön ikkunaamme näkyy korkea vapaapudotustorni Kingi, joten Linnanmäki säilyy päivissäni, vaikka työpäivät Linnanmäellä jäävätkin taakse, Hongisto naurahtaa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Lasten Päivän Säätiö / Linnanmäki
Lasten Päivän Säätiö / Linnanmäki
Tivolikuja 1
00510 HELSINKI

09 773 991http://www.linnanmaki.fi

Lasten Päivän Säätiön ovat perustaneet kuusi lastensuojelujärjestöä: Lastensuojelun Keskusliitto, Mannerheimin Lastensuojeluliitto, Barnavårdsföreningen i Finland, Ensi- ja turvakotien liitto, Parasta Lapsille ja Pelastakaa Lapset. Lasten Päivän Säätiö on jo vuosikymmeniä ylläpitänyt ja kehittänyt Linnanmäen Huvipuistoa kerätäkseen varoja lastensuojelutyölle. Vuoden 2019 lahjoitustavoite on 4,5 miljoonaa euroa. Huvittelemalla Linnanmäellä kaikki asiakkaamme tukevat lastensuojelutyötä. Linnanmäen pääyhteistyökumppanit vuonna 2019 ovat SOK / HOK-Elanto, Unilever Finland Oy ja Oy Hartwall Ab. Linnanmäen yhteistyökumppaneina nämä yritykset tukevat omalla panoksellaan arvokasta lastensuojelutyötä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Lasten Päivän Säätiö / Linnanmäki

Linnanmäellä ei ole havaittu koronatartuntoja6.8.2020 09:08:23 EESTTiedote

Linnanmäen Huvipuistossa vieraili sunnuntaina 26.7. noin kello 15-18 seurue, jolla todettiin koronatartunta päiviä vierailun jälkeen. Helsingin epidemiologisen toiminnan mukaan seurue on saattanut altistaa huvipuiston muita asiakkaita, mutta Linnanmäen työntekijät eivät ole altistuneet, sillä kohtaamiset ovat olleet lyhytaikaisia ja ulkotiloissa. Altistuminen tartunnalle voi tapahtua missä vain tilanteessa, jossa on paljon ihmisiä ilman turvavälejä yli viidentoista minuutin ajan. Siksi Linnanmäki haluaa muistuttaa kävijöitään, että turvavälien pitäminen on ensiarvoisen tärkeää.

Poikkeusaika tuo aukioloaikamuutoksia Linnanmäen säkenöivään syksyyn24.7.2020 12:38:14 EESTTiedote

Linnanmäen syksyssä päästään myös tänä poikkeusvuonna nauttimaan iki-ihanan Valokarnevaalin upeasta valomerestä, kun teematapahtumaa vietetään huvipuistossa 9.-18.10. Poikkeusajan vuoksi Linnanmäki jatkaa kiitosta saaneen ennakkovarausjärjestelmän käyttöä syksylle, kun Valokarnevaalin vierailijat saapuvat säkenöivään puistoon ennakkoon ostetulla rannekkeella tai sisäänpääsylipulla.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme