Kiinteistötyönantajat ry

Kiinteistöpalvelualan työntekijöiden työehtosopimus hyväksytty

Jaa

Kiinteistötyönantajat ja Palvelualojen ammattiliitto PAM ovat tänään hyväksyneet uuden kiinteistöpalvelualan työehtosopimuksen. Alalle aiemmin ilmoitetut lakot peruuntuvat sopimuksen myötä.

Sopimus nostaa alan palkkoja 1.4.2020 alkaen 2,0 prosenttia ja edelleen 1.4.2021 alkaen 1,3 prosenttia. Sopimus on voimassa 1.2.2020 – 28.2.2022.

Kilpailukykysopimuksen mukaisista työajanpidennyksistä luovutaan vuoden 2021 alusta. Lisäksi sovittiin vapaapäiväyhdistelmistä eli työntekijällä on kalenterivuoden aikana pääsääntöisesti vähintään 12 lauantai-sunnuntai vapaata.

Vastaavasti ratkaisu sisältää kiinteistöpalvelualalle merkittäviä työmarkkinoiden toimivuutta ja työajan järjestämisen joustavuutta mahdollistavia kirjauksia.

Osa-aikatyöntekijällä on oikeus käydä työnantajan kanssa läpi toteutuneen työajan ja työsopimuksen vastaavuus. Lisäksi perustetaan osapuolten välinen työryhmä käsittelemään osa-aikatyöhön liittyviä asioita.

”Kiky-tuntien poistumisen ja palkankorotuksen etupainotteisuuden johdosta neuvottelutulos oli hyväksyttävissä. Olen tyytyväinen, että pääsimme sopimukseen keskinäisten neuvottelujen tuloksena”, toteaa PAMin puheenjohtaja Annika Rönni-Sällinen.

”Työnantajille oli tärkeää, että ratkaisuun päästiin neuvotteluteitse ja lakoilta vältyttiin. Hyvää sopimuksessa on se, että kiky-tunnit säilyvät vielä tämän vuoden loppuun ja työpaikoille saadaan lisää alan kannalta merkittäviä joustoja työaikajärjestelyihin sekä alan työllistämisen edistämiseen liittyviä parannuksia”, toteaa Kiinteistötyönantajien toimitusjohtaja Pia Gramén.

Yksityiskohtaiset tiedot sopimuksen sisällöstä julkaistaan keskiviikkona 19.2.2020.

Lisätietoja: Pia Gramén, toimitusjohtaja, Kiinteistötyönantajat ry, puh. 040 820 7599, pia.gramen@kiinteistotyonantajat.fi

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

Kiinteistötyönantajat ry
Kiinteistötyönantajat ry
Annankatu 25
00100 Helsinki

info(at)kiinteistotyonantajat.fihttps://www.kiinteistotyonantajat.fi/

Kiinteistötyönantajat ry on kiinteistöalan työnantajajärjestö ja kiinteistöpalvelualan toimialajärjestö. Tuemme yritysten kilpailukykyä ja kasvua edistämällä koko kiinteistöalan toimintaedellytyksiä. Noin 400 jäsenyritystämme tuottavat arvoa suomalaisten arkeen kiinteistöjen hoito- ja ylläpitopalveluilla, toimitila- ja käyttäjäpalveluilla sekä hallinnointipalveluilla. Työehtosopimustemme piirissä on noin 90 000 työntekijää ja toimihenkilöä.

Kiinteistötyönantajat on Elinkeinoelämän keskusliitto EK:n jäsen.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kiinteistötyönantajat ry

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme