Kaakkois-Suomen ELY-keskus

Kiiskijärven sillan uusimisen rakennustyöt Virolahdella katkaisevat liikenteen Hellän maantien kohdalta 6.6.2022

Jaa

Kesäkuussa käynnistyvä Kiiskijärven sillan uusiminen aiheuttaa muutoksia liikennejärjestelyihin Hellän maantien kohdalla Virolahdella. Sillan korjaustyöt valmistuvat kokonaisuudessaan ensi vuoden kesäkuussa.

Tie 14754 eli Hellän maantie katkaistaan liikenteeltä Kiiskijärven sillan kohdalta maanantaina 6.6.2022 klo 8.00. Tie avataan liikenteelle viimeistään 30.6.2023.

Kiiskijärven sillan (KaS-788) uusiminen aiheuttaa muutoksia liikennejärjestelyihin Hellän maantiellä. Ajoneuvo- ja kevytliikenne katkaistaan maantiellä sillankohdalta koko sillanrakennustöiden ajaksi. Liikennekatkon ajaksi liikenne ohjataan n. 14 km:n pituiselle kiertotielle (Kurkelantie - Hämeenkyläntie - mt 170 Vaalimaantie - Kurkelantie). Sillan itäpuoleinen uimaranta on käytössä koko kesäkauden ajan.

Kiiskijärven sillan uusiminen -hankkeessa uusitaan nykyinen huonokuntoinen puusilta. Siltapaikka sijaitsee Hellän maantiellä 14754 Virolahdella (katuosoite Kurkelantie 560, 49930 Virolahti).

Uusi rakennettava silta on tyypiltään teräksinen jatkuva liittopalkkisilta, jonka pituus on 143 metriä.

Sillanrakennustyöt alkavat kesäkuun alussa 2022, ja uusittavan sillan rakennustyöt valmistuvat kesäkuussa 2023.

Kohteen rakennuttaja on Kaakkois-Suomen ELY-keskus. Valvontakonsulttina toimii Silta TSV Oy ja urakoitsijana Kreate Oy, joka vastaa työn toteutuksesta.

Liiteenä kartta liikenteenkatkaisemisesta ja kiertotiejärjestelyistä. 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

- Työmaapäällikkö Juha-Matti Viinikka, Kreate Oy, puh. 050 340 2066
- Valvontakonsultti Jussi Kurhinen, Silta TSV Oy, puh. 040 704 6617
- Projektipäällikkö Matti Ruoti, Kaakkois-Suomen ELY-keskus, puh. 0295 029 043

Liitteet

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Kaakkois-Suomen ELY-keskus
Kaakkois-Suomen ELY-keskus
Salpausselänkatu 22 (PL 1041)
45101 Kouvola

0295 029 000http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-kaakkois-suomi

Kaakkois-Suomen ELY-keskus on valtion viranomainen, joka edistää alueellista kehittämistä hoitamalla valtionhallinnon toimeenpano- ja kehittämistehtäviä Kymenlaaksossa ja Etelä-Karjalassa. ELY-keskus hoitaa elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen, liikenteeseen ja infrastruktuuriin sekä ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä.

Kaakkois-Suomen ELY-keskus kehittää ja tukee taloudellista, sosiaalista ja ekologisesti kestävää hyvinvointia. ELY-keskus toimii tiiviissä yhteistyöverkostossa alueen, kansalaisten, yritysten, yhteisöjen ja muiden toimijoiden hyväksi tavoitteenaan kestävä ja elinvoimainen Kaakkois-Suomi.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kaakkois-Suomen ELY-keskus

Hellejakson seurauksena sinilevähavainnot lisääntyneet Kaakkois-Suomessa30.6.2022 15:02:51 EEST | Tiedote

Sinilevähavainnot ja levämäärät Kaakkois-Suomen järvien vakiohavaintopaikoilla ovat edelleen pysyneet vähäisinä. Sen sijaan yleisöhavaintoja on juhannusviikonlopun aikana ja sen jälkeen tullut useita sekä Pohjois-Kymenlaakson että varsinkin Etelä-Karjalan alueen järviltä. Lappeenrannan Haapajärvellä on sinilevää runsaasti veteen sekoittuneena kuten viime viikollakin. Rannikolla levätilanne on toistaiseksi rauhallinen.

Ajoneuvoliikenne ohjataan kiertotielle maantiellä 375 (Sippolantie) Kirkkolammen Lietteen sillan kohdalla 29.6.2022 alkaen23.6.2022 13:29:40 EEST | Tiedote

Maantien 375 parantaminen alkoi Kirkkolammen Lietteen sillan (KaS-99) kohdalla Sippolassa Kouvolassa. Hankkeessa puretaan vanha kivisilta ja uusitaan vesistösilta teräsrummulla. Rumputyötä varten kohteessa joudutaan tekemään pontitus- ja paalutustöitä. Mt 375 (Sippolantie) katkaistaan ajoneuvoliikenteeltä Kirkkolammen Lietteen sillan (KaS-99) kohdalta 29.6.2022 klo 8.00. Ajoneuvoliikenteen kiertotiet ohjataan kuvaliitteen mukaisesti yleistä maantieverkkoa pitkin. Reitti Hirvelä - Haapala – Kannusjärvi – Ruotila – Sippola on opastettu maastossa koko matkan. Jalankulku- ja pyöräilyliikenne ohjataan suoraan työmaan vierestä. Tie avataan liikenteelle viimeistään 23.9.2022. Tien aukaisusta ajoneuvoliikenteelle tiedotetaan erikseen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme