Kaakkois-Suomen ELY-keskus

Kiiskijärven sillan uusimisen rakennustyöt Virolahdella katkaisevat liikenteen Hellän maantien kohdalta 6.6.2022

Jaa
Kesäkuussa käynnistyvä Kiiskijärven sillan uusiminen aiheuttaa muutoksia liikennejärjestelyihin Hellän maantien kohdalla Virolahdella. Sillan korjaustyöt valmistuvat kokonaisuudessaan ensi vuoden kesäkuussa.

Tie 14754 eli Hellän maantie katkaistaan liikenteeltä Kiiskijärven sillan kohdalta maanantaina 6.6.2022 klo 8.00. Tie avataan liikenteelle viimeistään 30.6.2023.

Kiiskijärven sillan (KaS-788) uusiminen aiheuttaa muutoksia liikennejärjestelyihin Hellän maantiellä. Ajoneuvo- ja kevytliikenne katkaistaan maantiellä sillankohdalta koko sillanrakennustöiden ajaksi. Liikennekatkon ajaksi liikenne ohjataan n. 14 km:n pituiselle kiertotielle (Kurkelantie - Hämeenkyläntie - mt 170 Vaalimaantie - Kurkelantie). Sillan itäpuoleinen uimaranta on käytössä koko kesäkauden ajan.

Kiiskijärven sillan uusiminen -hankkeessa uusitaan nykyinen huonokuntoinen puusilta. Siltapaikka sijaitsee Hellän maantiellä 14754 Virolahdella (katuosoite Kurkelantie 560, 49930 Virolahti).

Uusi rakennettava silta on tyypiltään teräksinen jatkuva liittopalkkisilta, jonka pituus on 143 metriä.

Sillanrakennustyöt alkavat kesäkuun alussa 2022, ja uusittavan sillan rakennustyöt valmistuvat kesäkuussa 2023.

Kohteen rakennuttaja on Kaakkois-Suomen ELY-keskus. Valvontakonsulttina toimii Silta TSV Oy ja urakoitsijana Kreate Oy, joka vastaa työn toteutuksesta.

Liiteenä kartta liikenteenkatkaisemisesta ja kiertotiejärjestelyistä. 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

- Työmaapäällikkö Juha-Matti Viinikka, Kreate Oy, puh. 050 340 2066
- Valvontakonsultti Jussi Kurhinen, Silta TSV Oy, puh. 040 704 6617
- Projektipäällikkö Matti Ruoti, Kaakkois-Suomen ELY-keskus, puh. 0295 029 043

Liitteet

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Kaakkois-Suomen ELY-keskus
Kaakkois-Suomen ELY-keskus
Salpausselänkatu 22 (PL 1041)
45101 Kouvola

0295 029 000http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-kaakkois-suomi

Kaakkois-Suomen ELY-keskus on valtion viranomainen, joka edistää alueellista kehittämistä hoitamalla valtionhallinnon toimeenpano- ja kehittämistehtäviä Kymenlaaksossa ja Etelä-Karjalassa. ELY-keskus hoitaa elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen, liikenteeseen ja infrastruktuuriin sekä ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä.

Kaakkois-Suomen ELY-keskus kehittää ja tukee taloudellista, sosiaalista ja ekologisesti kestävää hyvinvointia. ELY-keskus toimii tiiviissä yhteistyöverkostossa alueen, kansalaisten, yritysten, yhteisöjen ja muiden toimijoiden hyväksi tavoitteenaan kestävä ja elinvoimainen Kaakkois-Suomi.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kaakkois-Suomen ELY-keskus

Kaakkois-Suomen liikenneturvallinen kunta ja kaupunki palkittiin Liikenneturvallisuusfoorumissa Imatralla30.5.2023 09:31:35 EEST | Tiedote

Kaakkois-Suomen liikenneturvallisuusfoorumi järjestettiin Imatralla tiistaina 23.5.2023. Vuosittaisen foorumin aiheena oli tänä vuonna lasten ja nuorten liikenneturvallisuus. Foorumissa palkittiin ensimmäistä kertaa Kaakkois-Suomen liikenneturvallinen kunta ja kaupunki. Palkitsemisperusteina käytettiin elokuussa 2022 valmistuneen Kaakkois-Suomen liikenneturvallisuussuunnitelman toimenpiteiden edistämistä ja kunnan liikenneturvallisuustyön aktiivisuutta. Kuntasarjassa voittajaksi valittiin Luumäki ja kaupunkisarjassa Kouvola.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme