Fliiga

Kiistetty maali käänsi pelin Oulussa – Nokian KrP ja Happee toisiin voittoihin puolivälierissä

Jaa
Kiistelty maalitilanne käänsi pelin Oulussa, kun Nokian KrP nousi kahden maalin takamatkalta 6–4-vierasvoittoon OLS:sta ja puolivälieräsarjassa 2–0-johtoon. Toisen voittonsa nappasi myös Happee, joka löi vieraissa SPV:n 8-5.

OLS johti avauserässä Valte Karvosen kahdella komealla osumalla 2-0, kun KrP:n Miska Mäkisen nollakulmasta lähettämä pallo lurahti tolpan ja maalivahdin välistä ja erotuomarit näyttivät maalia. Päätös pysyi OLS:n vaatiman videohaaston jälkeenkin, ja epäonnistuneesta kiistosta seuranneella ylivoimalla Joona Rantala kiskaisi pelin tasoihin. Puoli minuuttia tästä Kim Hyrkkönen pommitti nokialaiset ensi kertaa johtoon, ja jatko mentiinkin vieraiden komennossa. Juuso Ahola toisessa ja Simo Paulaharju kolmannessa erässä kasvattivat eroksi jo 5-2, ja OLS kykeni enää nousemaan kahdesti kahden maalin päähän.

Ari Arolan ottelukuviin

Seinäjoella karkasi Happee avauserässä kolmen maalin johtoon, jonka SPV tauon molemmin puolin syntyneillä kavennuksilla kuroi yhteen. Niko Laiti, Markus Salmi ja Jami Manninen laukoivat toisen tauon tilanteeksi 6-2 Happeelle, mutta Peliveljet tuli vielä. Neljä tehopistettä urakoineen Peter Kotilaisen kaksi maalia ja Santeri Uusi-Laitilan onnistuminen nostivat SPV:n päätösjakson puolivälissä jo maalin päähän, mutta siihen kiri 900-päisen kotiyleisön kiukuksi kuivui. Teuvo Kinnunen kasvatti nopeasti eron taas kahteen maaliin, ja loppusekunneilla osui vielä Juuso Heikkinen tyhjiin.

Sunnuntaina ovat vuorossa TPS:n ja Westend Indiansin sekä KrP:n ja OLS:n kolmannet sekä Oilersin ja Classicin toinen kohtaaminen.

F-liigakarsinnan ensimmäisessä vaiheessa käynnistyivät tänään loput kolme ottelusarjaa, kun FBC Turku löi Karhut jatkoajalla 6-5, M-Team SalBan 9-6 ja SaiPa LNM:n 7-4.

Karhut nousi toisen erän kolmen maalin tappioasemasta tasoihin ja ottelun viimeisellä kympillä hetkeksi johtoonkin, mutta kaksi ylivoimamaalia käänsi pelin kotijoukkueelle. Juuso Forsman tasoitti viisi minuuttia ennen loppua, ja viidellä neljää vastaan syntyi myös Aleksi Havian voittomaali jatkoajan viidennen minuutin juuri täyttyessä.

Helsingissä SalBa johti toisessa erässä kolmella maalilla, mutta Inssi-Divarin runkosarjan voittaja nousi jo ennen taukoa maalin päähän ja rypisti kolmannessa ohi. Eetu Sorvali tasoitti sen toisella minuutilla, ja Niklas Niemi, Aki Mäkinen ja tyhjiin osunut Jesse Jokelainen varmistelivat kotivoiton.

Limingassa vei SaiPa avauserän Aapo Kilpeläisen maalilla ja kolmannessa erässä Juho Seppälä iski vierasjohdoksi jo 6-1. Kotijoukkue kavensi loppuhetkillä kolmesti, mutta Aatu Lavikan alivoimalla tyhjiin laukoma pallo piti SaiPan lujasti kiinni voitossa.