Kimitoöns kommun | Kemiönsaaren kunta

Kimitoön välkomnar alla till en somrig skärgårdsäventyr - och till skärgårdslivet!

Dela

Kimitoön som är en populär sommarort, kan numera hittas också på grannskapsplattformen Know Your Hoods (hoods.fi) den 25 maj 2022. Tjänsten introducerar kommunens unika bostadsområden och tomter samt uppmuntrar till besök i skärgården. Utöver den digitala tjänsten arrangerar kommunen från 6 till 30 juni i en grannskapsorientering där man på egen hand kan bekanta sig med kommunens historia, skärgårdslivet och den fantastiska naturen.

Grannskapens gemensamma sökmotor Know Your Hoods samlar information, atmosfär och invånarnas berättelser från olika bostadsorter. Man kan söka efter sin drömplats enkelt över kommungränser till exempel vid havet, i skärgården eller i hjärtat av staden. Samtidigt kan invånarna ge vitsord till egna grannskap. Informationen uppskattas av inflyttare! Med Kimitoön medräknat finns det 10 kommuner från Egentliga Finland och Satakunta med i tjänsten. I samband med Kimitoöns lansering publiceras tjänsten på svenska.

”Våra användare har länge önskat en svensk version av tjänsten såväl som utvidgning till skärgården. Den maritima skärgårdskommunen Kimitoön togs gladeligen emot till tjänsten! Kommunens bostadsområden och tomtutbudet kompletterar helheten. Kimitoöns Grannskapsorientering leder besökare i juni till de mest intressanta platserna, som Dalsbruks högsta bergstopp och introducerar bästa platserna för skärgårdsbyggande, säger Susanna Lahtinen, chef för Know Your Hoods.

”Kimitoön har en speciell skärgårdsanda, tvåspråkighet och imponerande aktivt föreningsliv som också gör att nya invånare kan snabbare bli en del av lokalsamhället. Dessutom har vi fantastiska maritima bostadsområden och tomter med havsutsikt. Utöver kommunens egna utbud hittar man på Know Your Hoods även några av våra privata bostadsområden som Merikruunu semesterbyn vid havet i Dragsfjärd och det unika bostadsområdet Porto West i Mjösund, säger Stella Törnroth som är kommunens turism- och destinationsutvecklare.

Skärgårdsäventyret leder till Kimitoöns hemligheter

Utöver den digitala introduktionen får man också uppleva Kimitoön fysiskt under Grannskapsorienteringen mellan 6-30 juni, som är ett kostnadsfritt evenemang och görs på egen hand.   Utöver orienteringen anordnas det roligt program på helgen den 10-12.6 då vissa platser erbjuder specialprogram som t.ex.guidad tur på Sagalund Museet och Bruksvandring i Dalsbruk. Alla orienterare deltar i utlottning av fantastiska priser: skärgårdssegling, paddlingstur och en dag i Söderlångvik gård.

Allt du behöver ta med är en smartphone och glatt humör eftersom man behöver inga förkunskaper i orientering. Vid orienteringskryssen/-platsen hittar du frågor som besvaras via ett digitalt formulär. Evenemanget arrangeras på finska och svenska.

Läs mer

Know Your Hoods och Kimitoöns kommuns bostadsområden finns på hoods.fi

Instruktioner för Kimitoöns Grannskapsorientering finns på finska: kemionsaari.hoods.fi och på svenska kimitoon.hoods.fi

Nyckelord

Kontakter

Stella Törnroth, Kimitoöns kommun
040 663 2404 | stella.tornroth@kimitoon.fi

Susanna Lahtinen, Know Your Hoods
040 705 1991 | susanna@cyf.fi

Bilder

Om

Kimitoöns kommun | Kemiönsaaren kunta
Kimitoöns kommun | Kemiönsaaren kunta
Vretavägen 19
25700 KIMITO

http://www.kimitoon.fi

Know Your Hoods - en sökmotor för bostadsområdenär en ny typ av kommunal marknadsföringstjänst från den Åbobaserade CYF Digital företaget, med expertis inom kommunal marknadsföring och integration. CYF Digital erbjuder tjänster som syftar till att hjälpa inflyttare att hitta den lämpligaste bostadsorten samt inspirerar människor att besöka intressanta platser och evenemang. Den 1. versionen av tjänsten har utvecklats i samband med Egentliga Finlands förbunds projekt Töihin tänne. Tjänsten omfattar redan 10 kommuner och det kommer flera nya områden i juni!