STT

Kimmo Pietinen STT:n uudeksi toimitusjohtajaksi

Jaa

STT:n hallitus on nimittänyt Kimmo Pietisen STT:n uudeksi toimitusjohtajaksi. Hallituksessa hyväksyttiin myös ehdotus STT:n uudeksi tuote- ja hintamalliksi.

Kimmo Pietinen. Kuvaaja Vesa Moilanen / Lehtikuva
Kimmo Pietinen. Kuvaaja Vesa Moilanen / Lehtikuva

Kimmo Pietinen on hoitanut toimitusjohtajan tehtäviä Mika Petterssonin eron jälkeen ja toiminut sitä ennen muutosjohtajana STT:llä Sanoman ostettua STT:n osake-enemmistön kesäkuussa. Pietinen on työskennellyt pitkään Helsingin Sanomien toimituspäällikkönä.

”Työ STT:n kestävän pohjan rakentamiseksi on erittäin kiinnostavaa ja merkityksellistä. Olemme käyneet alkusyksyn aikana tiivistä keskustelua kaikkien suomalaisten mediatalojen kanssa. On ollut hienoa kuulla, miten tärkeä rooli STT:llä on suomalaisessa uutiskentässä. Uskon vahvasti, että STT pystyy jatkossa entistä paremmin palvelemaan uutistoimituksia ja löydämme STT:lle mielekkään roolin ja liiketoimintamallin, joka kantaa myös median muutoksessa”, kommentoi Pietinen.

STT:n hallitus hyväksyi tänään myös syksyn aikana asiakaskeskustelujen pohjalta laaditun ehdotuksen STT:n uudeksi tuote- ja hintamalliksi. Hallituksen puheenjohtaja Petteri Putkiranta kertoo STT:n soveltavan jatkossa esimerkiksi Norjassa hyväksi koettua mallia, jossa laskutus ja hinnoittelu perustuvat uutistoimiston materiaalin käyttömäärään ja tavoittavuuteen. Lisäksi suunnittelupalvelua kehitetään entisestään tuomaan lisäarvoa toimituksille.

”Tämä on malli, jota asiakkaat ovat meiltä toivoneet ja joka vastaa aiempaa paremmin digitaalisen uutistoiminnan tarpeisiin. Käynnistämme nyt varsinaiset asiakasneuvottelut tämän mallin pohjalta – STT:n tulevaisuus rakennetaan yhdessä koko kotimaisen median voimin. Kiitos lisäksi Kimmolle jo tähän mennessä, toivotan lämpimästi menestystä uudessa tehtävässä”, sanoo Petteri Putkiranta.

STT:n vastaavana päätoimittajana aloitti lokakuun alussa Minna Holopainen, joka toimii Kimmo Pietisen työparina STT:n johdossa. Aiemmassa johtamismallissa vastaavan päätoimittajan ja toimitusjohtajan roolit oli yhdistetty. Mika Pettersson erosi tehtävästä lokakuun alussa.

Yhteyshenkilöt

Lisätiedot:

STT:n hallituksen puheenjohtaja
Petteri Putkiranta 040 5501 551

Toimitusjohtaja Kimmo Pietinen
040 557 8462

Kuvat

Kimmo Pietinen. Kuvaaja Vesa Moilanen / Lehtikuva
Kimmo Pietinen. Kuvaaja Vesa Moilanen / Lehtikuva
Lataa
Kimmo Pietinen. Kuvaaja Vesa Moilanen / Lehtikuva
Kimmo Pietinen. Kuvaaja Vesa Moilanen / Lehtikuva
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

STT
STT
Porkkalankatu 20 A
00180 Helsinki

09 695 811https://stt.fi

STT (Oy Suomen Tietotoimisto - Finska Notisbyrån Ab) on media- ja viestintätalo, joka koostuu kolmesta liiketoimintalinjasta: mediapalveluista, viestintäpalveluista sekä kuvamyynnistä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta STT

Lehtikuvan Heikki Saukkomaa palkittiin Vuoden urheilukuvasta - uimarin varovainen katse vetosi tuomaritrioon7.4.2022 18:00:00 EEST | Tiedote

Lehtikuvan Heikki Saukkomaa on palkittu Vuoden urheilukuvasta. Voittajaotos syntyi, kun Saukkomaa kuvasi olympiaedustaja Ari-Pekka Liukkosta Tokion olympialaisten 50 metrin vapaauinnin alkuerien yhteydessä viime heinäkuussa. Kuvajournalismi 2021 -kilpailun voittajat palkittiin Suomen kuvajournalistit ry:n julkistamistilaisuudessa 7. huhtikuuta. Saukkomaan voittajakuva ja koko kilpailun sato on nähtävillä Sanomatalossa Helsingissä huhtikuun loppuun asti.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme