Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskusHanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus

Kimmo Sasi jatkaa Hanasaaren johtokunnan puheenjohtajana

Jaa

Opetus- ja kulttuuriministeriö on nimittänyt entisen ulkomaankauppa- ja eurooppaministerin, varatuomari Kimmo Sasin Hanasaaren ruotsalais-suomalaisen kulttuurikeskuksen johtokunnan puheenjohtajaksi. Sasi on toiminut johtokunnan puheenjohtajana vuodesta 2009, ja tuleva luottamustoimikausi kestää vuodesta 2019 vuoteen 2021.

”Tämä on ilahduttava uutinen. Kimmo Sasi on tehnyt erinomaista työtä Hanasaaren johtokunnan puheenjohtajana, ja olemme iloisia ja kiitollisia hänen nimityksestään”, kertoo Hanasaaren toimitusjohtaja Gunvor Kronman.

Kimmo Sasi on hyvin tyytyväinen siitä, että luottamustoimi saa jatkoa.

”Hanasaaren tehtävä on edistää Suomen ja Ruotsin välistä yhteistyötä kaikilla yhteiskunnan osa-alueilla. Viime vuoden toukokuussa valmistuneen peruskorjauksen jälkeen Hanasaari on saanut runsaasti uusia kävijöitä ja sen toiminta on vilkastunut. Uudistunut Hanasaari tarjoaa oivallisen kohtaamispaikan, jossa voidaan käydä keskustelua ja vaihtaa mielipiteitä tärkeistä kahdenvälisistä yhteiskunnallisista ja kulttuurisista aiheista. Meillä on paljon opittavaa toisiltamme yhteiskuntiemme kehittämisessä”, toteaa Kimmo Sasi.

Johtokunnan puheenjohtajan nimittää Suomen opetus- ja kulttuuriministeriö, kun taas muut yhdeksän johtokunnan jäsentä valitsee Hanasaaren hallinnollinen päämies Suomalais-ruotsalainen kulttuurirahasto. Vuosina 2019–2021 johtokuntaan kuuluvat seuraavat henkilöt.

Suomesta:

  • Varatuomari Kimmo Sasi (pj)
  • Partner Kari Heinistö
  • Osastopäällikkö Maimo Henriksson
  • Partner Hanna-Mari Manninen (uusi jäsen)
  • Yliopiston rehtori Jari Niemelä

Ruotsista:

  • Toimitusjohtaja John Brattmyhr
  • Toiminnanjohtaja Ida Karlberg Gidlund
  • Entinen maaherra Elisabeth Nilsson
  • Entinen valtiovarainministeri, AP3:n puheenjohtaja Pär Nuder
  • Kansanedustaja Hans Wallmark

Yhteyshenkilöt

Suomessa: Hanasaaren toimitusjohtaja, rahastonjohtaja Gunvor Kronman, gunvor.kronman(at)hanaholmen.fi, puh. +358 40 7451 738

Ruotsissa: rahastonjohtaja Mats Wallenius, mats(at)kulturfonden.net, puh. +46 70 9611 408 

www.kulttuurirahasto.net

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus
Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus
Hanasaarenranta 5
02100 ESPOO

+358 40 767 7373http://www.hanaholmen.fi

Hanasaaren ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus edistää ja kehittää Suomen ja Ruotsin välistä vuorovaikutusta ja yhteistyötä kaikilla yhteiskunnan alueilla. Toteutamme yhteistyönä erilaisia tapahtumia, kursseja, seminaareja ja projekteja, selvitämme kehittämistarpeita sekä teemme aloitteita maiden välisen yhteistyön kehittämiseksi. Hanasaaren kiinteistön omistaa Suomen valtio ja Suomalais-ruotsalainen kulttuurirahasto on sen hallinnollinen päämies. 

Hanaholmen är ett kulturcentrum för Sverige och Finland samt ett konferenshotell och mötescentrum i Esbo, strax utanför Helsingfors. Hanaholmen arrangerar högaktuella seminarier och evenemang där viktiga samhälleliga frågor diskuteras och debatteras. Kulturfonden för Sverige och Finland är Hanaholmens huvudman, dvs. har det yttersta ansvaret för Hanaholmens verksamhet. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme