Kinnarin Tila

Kinnarin Tila tuo kauran rehdin maun takaisin

Jaa

Uutuushiutaleet palauttavat lautaselle kaurapuuron aidon maun. Kinnarin Tilan Höyryttämättömiä kaurahiutaleita ei ole lämpökäsitelty vesihöyryllä. Kauran luontaisesti sisältämän rasvan ihanan täyteläinen maku säilyy höyryttämättömyyden ansiosta hiutaleissa voimakkaampana. Kinnarin Tilan Höyryttämättömät kaurahiutaleet ovat saatavana K-ryhmän kaupoista kautta maan sekä S-ryhmän Kanta-Hämeen ja Hämeen kaupoista. Painolaatuiset kuvat median käyttöön tiedotteen lopussa.

Mitä höyryttämättömyys merkitsee?

Kaurahiutaleita valmistettaessa kauran uloin kuori otetaan pois kaurasta. Tämä käynnistää viljan sisältämän rasvan härskiintymisen hiljalleen. Yleisesti käytetyllä lämpökäsittelyllä eli höyryttämisellä vaikutetaan rasvan entsyymitoimintaan, jolla taataan yli vuodenkin mittainen säilyvyys.

Kinnarin Tilan Höyryttämättömät kaurahiutaleet ovat tuoretuote, jota ei ole lämpökäsitelty. Höyryttämättömyyden ansiosta kaurahiutaleissa säilyy voimakas viljan maku, hiutaleista keitetty puuro kypsyy nopeasti, ja sen väri on vaaleampaa ja koostumus pehmeämpää kuin lämpökäsitellyistä hiutaleista tehdyssä puurossa. 

Kinnarin Tilan Höyryttämättömiä kaurahiutaleita voi käyttää tavallisten kaurahiutaleiden tapaan keitetyssä puurossa, mutta niiden pehmeä koostumus sopii erityisen hyvin tuorepuuroon ja smoothieisiin sekä leivontaan ja ruoanlaittoon. Kinnarin Tilan Höyryttämättömät kaurahiutaleilla on sekä Hyvää Suomesta -alkuperämerkki että ravitsemuksellisesta laadusta kertova Sydänmerkki.

Tuotetiedot:

  • Pakkaus: 1 kg
  • Raaka-aine: suomalainen kaura
  • Hinta noin: 4 euroa

Kinnarin Tilan kauran lyhyt matka pellolta pöytään

Hollolassa sijaitsevan Kinnarin Tilan kaura tulee maatilan omilta ja sopimusviljelijöiden pelloilta. Superviljaksikin tunnustettu kaura kasvaa Pohjolan pitkien suvipäivien ansiosta nopeasti lyhyestä kesästä huolimatta. Kauran hiili- ja vesijalanjälki on pieni, sillä se ei tarvitse paljon kastelua tai lannoitusta. Viljan matka onkin lyhimmillään vain 100 metriä myllyyn, jossa kaurahiutaleet valmistetaan ja pakataan. 

Myllyssä kaurajyvä ensin kuoritaan. Jyvästä puhalletaan kauran tikkuinen kuori, akana, pois. Jäljelle jää riisiä ulkoisesti muistuttava kauran suurimo. Kaurasuurimo ajetaan valssimyllyn läpi, joka litistää kaurasuurimon hiutaleeksi.  

Kaurahiutaleet pakataan tiiviisti ympäristöystävällisiin paperipusseihin, jolloin pakkauksiin ei jää turhaa ilmaa. Kinnarin Tila huomioi vastuullisuuden koko tuotantoprosessissa – aina viljeltävän maaperän rakenteesta jokaiseen työvaiheeseen. Lisäksi kaikki lämpö Kinnarin Tilalla tuotetaan uusituvalla energialla. 

– Meille maanviljelijöinä ja elintarviketuottajina ympäristön hyvinvointi on A ja O. Kestävästi tuotettu elintarvike on vastuullinen valinta ja kun ympäristöstä huolehditaan, varmistamme elinolot myös tuleville sukupolville, kuvaa tilan emäntä Terhi Kinnari

Tiesitkö tämän kaurapuurosta?
Kuusi vinkkiä ja faktaa! 

  1. Onnistu varmasti. Teitpä puuroa itsellesi tai isommalle köörille, nyrkkisääntö kaurapuurolle on 2 osaa hiutaleita ja 5 osaa vettä.
  2. Kaurapuuroa ei kannata hämmentää liikaa keittäessä. Se irrottaa hiutaleiden liukoisia kuituja, jolloin puurosta tulee liisterimäistä. 
  3. Suomessa syödään keskimäärin kauraa kuusi kilogrammaa asukasta kohden1. Kinnarin Tilan heavyusereita ovat fitnessurheilijat, joilla kaurahiutaleita voi kulua vuodessa jopa 36 kg! 
  4. Kaurapuuro on myös skotlantilainen perinneruoka. Miltä kuulostaisi brose skottilaiseen tapaan lehtikaalin, lantun tai nokkosen kanssa?2
  5. Höyryttämättömät kaurahiutaleet ovat rakenteeltaan pehmeämpiä. Ne kypsyvät siksi nopeammin kuin höyrytetyt kaurahiutaleet ja valmis puuro on väriltään vaaleampaa ja silkkisen pehmeää. 
  6. Keitä kerralla enemmän! Kaurapuuro ei ole kovin maukasta uudelleenlämmitettynä, mutta aamiaiselta jääneestä kaurapuuroa voi käyttää herkullisesti sämpylä-, lettu tai pannukakkutaikinassa. Kaurapuuron tähteet sopivat myös lihapullien tai kasvispyöryköiden taikinaan. 

1 https://www.hyvaasuomesta.fi/suomalainen-ruoka/makupaloja-ruoka-alalta/vilja

2 https://en.wikipedia.org/wiki/Brose

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja:
Kinnarin Tila
Terhi Kinnari
0400 279 250, terhi@kinnarintila.fi

Viestintä, kuvat ja tuotenäytteet
Karri Harju
PR-spesialisti, Mainostoimisto Ilme
karri.harju@ilme.fi, 044 201 1077

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Kinnarin Tila
Soramäentie 1
15880 Hollola

0400 279 250https://www.kinnarintila.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kinnarin Tila

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme