HKL

Kipparlahden metrosilta uusitaan kesällä 2021

Jaa

Kipparlahden sillan uusiminen on osa kokonaisuutta, jossa metron akselipainoja ja kapasiteettia kasvatetaan. Kipparilahden metrosilta sijaitsee Herttoniemen metroasemasta noin puoli kilometriä länteen. Silta ylittää Kipparlahden silmukka -kadun.

Kipparlahden metrosilta uusitaan kesällä 2021. Sillan kantavuus ei tällä hetkellä mahdollista metron akselipainojen nostamista ja metrojärjestelmän kehittämistä. Sillan rakenteesta johtuen sillan vahvistaminen ei ole mahdollista, vaan se pitää uusia kokonaan.

— Metrojärjestelmän kehittämistarpeiden lisäksi uuden sillan rakentaminen mahdollistaa yhteensovittamisen viereen kaavaillun Itäbaanan pyöräilyväylän ylikulkukäytävän kanssa, kertoo HKL:n projektipäällikkö Eero Valkama.

Sillan uusimisen vuoksi kesällä 2021 metro ei liikennöi Itäkeskuksen ja Sörnäisten välillä noin kahden viikon aikana. Liikenteen järjestämisestä vastaava Helsingin seudun liikenne HSL suunnittelee korvaavan liikenteen järjestelyt katkon ajaksi.

Kipparlahden sillan uusiminen on osa kokonaisuutta, joka mahdollistaa akselipainojen ja kapasiteetin kasvattamisen. Kulosaaren metrosillan korjauksessa vuonna 2017 siltaa vahvistettiin kantamaan nykyistä suurempia kuormia. Kesällä 2021 on tarkoituksena vahvistaa myös Siilitien ja Sahaajakadun metrosillat. Kaikki metrosillat on vahvistettu 2020-loppuun mennessä, jolloin HKL varautuu uuden metrokaluston hankintaan.

Yhteyshenkilöt

HK:n projektipällikkö Eero Valkama, eero.valkama@hel.fi, 040 1981415

Tietoja julkaisijasta

HKL
HKL
PL 53250
00099 HELSINGIN KAUPUNKI

(09) 310 1071http://www.hkl.fi

HKL vastaa raitiovaunujen ja metrojen liikennöinnistä, kaupunkipyöristä sekä joukkoliikenneinfran eli ratojen, asemien ja varikoiden hoidosta ja kehittämisestä. HKL – kaupungin paras liike.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta HKL

Kuinka kauan kaupunkipyörää pitää tyhjällä asemalla odottaa? HKL ja Espoo koettavat löytää vastauksen sovelluskokeilulla2.9.2020 15:41:58 EESTTiedote

HKL aloittaa Espoon kanssa kaupunkipyörien saatavuutta ennustavan sovelluksen kokeilun. Palvelu on avoin ja käytössä lokakuun loppuun asti. Kokeilun aikana kaupunkipyörien saatavuutta tietyillä asemilla ja lähitulevaisuuden ennustetta voi tarkastella älypuhelimella, tabletilla tai tietokoneella. Palvelumalli on täysin uusi ja sen kokeilusta toivotaan oppeja jatkokehitystä varten. Kokeilussa ovat mukana Helsingin ja Espoon kaupunkipyöräpalvelut.

Kuormapyöräpalvelu kaupunkilaisten kokeiltavana Jätkäsaaren ja Ruoholahden alueella1.7.2020 09:27:16 EESTTiedote

HKL aloittaa yhteiskäyttöisten kuormapyörien kokeilun Jätkäsaaren ja Ruoholahden alueella 1.7.2020 alkaen. Kokeilun aikana kuormapyörän voi ottaa käyttöön älypuhelimella, kulkea sillä vapaasti ja lopettaa pyörän käytön sovelluksen osoittamilla alueilla. Palvelussa kumppanina toimii Lähikauppakeskus Ruoholahti. Hanke on yksi keväällä lanseeratun HKL:n Keksi pyörä uudelleen –kokeiluhaun hankkeista. Kokeiluhaun tarkoituksena oli löytää uusia kokeiluja pyöräliikenteen edistämiseksi Helsingin seudulla.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme