HKL

Kipparlahden silmukka suljetaan liikenteeltä 17.7. - 23.7. metrosillan työmaan vuoksi

Jaa

Kipparlahden metrosilta tullaan vuoden 2021 aikana uusimaan. Heinäkuussa 2021 nykyinen silta puretaan, ja uuden sillan kansi siirretään vanhan paikalle. Työstä johtuen Kipparlahden silmukka suljetaan liikenteeltä 17.7. - 23.7.

Sulun aikana, saavuttaessa Kulosaareen Herttoniemestä tai Itäväylältä idän suunnasta moottoriajoneuvojen kiertoreitti kulkee Kalasataman kautta. Kulosaaresta itään mentäessä käytetään Itäväylää. Lisäksi myös jalankulun ja pyöräilyn reitti kulkee sulun aikana Itäväylän eteläpuolta sekä Hitsaajankatua pitkin. Katso reitit kartasta: https://www.hel.fi/hkl/fi/tama-on-hkl/hkl-rakentaa/metosiltahankkeet-2021/

Samoihin aikoihin Kipparlahden silmukan sulkemisen kanssa metroliikenne katkeaa 17.7. - 25.7. Kulosaaresta itään. Samalla metroasemat Herttoniemen ja Mellunmäen/Vuosaaren välillä lippuhalleineen suljetaan. Matkustajilla ei ole tällöin pääsyä asemille eikä asiakkailla asemilla sijaitseviin liiketiloihin. Korvaavasta bussiliikenteestä tiedottaa HSL: https://www.hsl.fi/metrokatko2021. Sivua päivitetään lähempänä katkoa tarkemmilla tiedoilla.

Vuonna 1972 valmistuneen sillan rakenteet eivät enää täytä rakenteille asetettuja vaatimuksia eivätkä siten mahdollista metrokaluston kehittämistä. Uusi Kipparlahden silta valmistuu näillä näkymin lokakuussa 2021.

Yhteyshenkilöt

Projektipäällikkö HKL
Eero Valkama
eero.valkama@hel.fi
puh. 040 198 1415

Tietoja julkaisijasta

HKL
HKL
PL 53250
00099 HELSINGIN KAUPUNKI

(09) 310 1071http://www.hkl.fi

HKL vastaa raitiovaunujen ja metrojen liikennöinnistä, kaupunkipyöristä sekä joukkoliikenneinfran eli ratojen, asemien ja varikoiden hoidosta ja kehittämisestä. HKL – kaupungin paras liike.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta HKL

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme