Suomen Mielenterveysseura ry

Kirja kirjalta euroja lasten ja nuorten mielenterveystyöhön

Jaa

Suomalaisen kirjakaupan asiakkaat valitsivat lahjoituskohteeksi lasten ja nuorten mielenterveystyön. Jokaisesta 1.11. – 9.12. aikana myydystä Otavan lasten ja nuorten kirjasta lahjoitetaan yksi euro Suomen Mielenterveysseuralle.

– Olemme todella kiitollisia tästä kädenojennuksesta. Äänestyksen tulos kertoo meille siitä, että ihmiset kokevat lasten ja nuorten mielenterveystyön tukemisen yhä tärkeämmäksi. Kirjat, tarinat ja lukeminen jo sinälläänkin vahvistavat lapsen mieltä itsetuntemuksen ja mielikuvituksen rakentuessa. Myös yhteiset lukuhetket vanhempien kanssa voivat olla lämpimiä kohtaamisia ja keskusteluhetkiä usein kiireisen arjen keskelle, Suomen Mielenterveysseuran toiminnanjohtaja Sari Aalto-Matturi sanoo.

Jotta jokainen nuori tulisi kohdatuksi

Kertyvät lahjoitusvarat käytetään tällä kertaa nuorten chat-palvelun hyväksi. Suomen Mielenterveysseuran koordinoima Sekasin-chat luo toivoa jokaiselle nuorelle.

– Eniten otetaan yhteyttä ahdistuksen ja ihmissuhdeongelmien takia. Monet nuoret kokevat myös itsensä yksinäiseksi. Sekasin-chatista tukea saa ilman diagnoosia ja nimettömänä, verkkokriisityön päällikkö Satu Sutelainen kertoo.

Chattiin yritetään otetaan yhteyttä kuukausittain keskimäärin 10 000 kertaa, joista 1500–2000 pääsee läpi. Jonotusaika on tällä hetkellä 1 tunti 40 minuuttia. Chattiin tarvitaan lisää vastaajia. Vastaajien rekrytoimiseen, kouluttamiseen ja tukemiseen työssä pitää löytyä lisää resursseja.

– Yksikään nuori ei saa jäädä ongelmiensa kanssa yksin.

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Suomen Mielenterveysseura ry
Suomen Mielenterveysseura ry
Maistraatinportti
00240 HELSINKI

(09) 615 516http://www.mielenterveysseura.fi

Suomen Mielenterveysseura tekee työtä mielenterveyden edistämiseksi ja ongelmien ehkäisemiseksi. Mielenterveysseura puolustaa kaikkien yhtäläistä oikeutta hyvään mielenterveyteen. Seura koordinoi valtakunnallisen kriisikeskusverkoston toimintaa sekä edistää lasten, nuorten, työikäisten ja ikääntyneiden mielenterveyttä ja mielen hyvinvointia. Tue Mielenterveysseuran tärkeää työtä: mielenterveysseura.fi/lahjoita

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen Mielenterveysseura ry

Ellinoora loi fanien tarinoista sydäntäsärkevän spokenword-teoksen1.4.2019 15:40:33 EESTTiedote

Ellinoora julkaisee 1.4. uuden spokenword-teoksen, jonka hän on koostanut fanien somen välityksellä lähettämistä tarinoista. Ellinooralle tuttuun tyyliin lopputulos on riipaisevan kaunis kappale, joka nostattaa kylmät väreet kuulijansa iholle. Kuka kuulee huolesi? -teos on osa Suomen Mielenterveysseuran Mielinauha-keräystä, jonka aikana 1.4.- 30.6.2019, kerätään varoja mielenterveyden edistämistyöhön ja vaikeassa elämäntilanteessa olevien kriisiauttamiseen, myymällä vihreitä mielinauhoja.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme