Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus

Kirjailijakeskustelu Suomi–Ruotsi: Juha Itkonen ja Sara Stridsberg

Jaa

Hanasaari järjestää syksyn aikana suomalaisten ja ruotsalaisten kirjailijoiden välisiä keskusteluja verkossa.

Syksyn viimeisessä tapaamisessa 8.12. suomalaiskirjailija Juha Itkonen haastattelee ruotsalaista kollegaansa Sara Stridsbergiä. moninkertaisesti palkittua kertojaa.

Sara Stridsberg on voittanut mm. Pohjoismaiden ministerineuvoston, Aftonbladetin, Selma Lagerlöfin sekä Samfundet De Nio -säätiön kirjallisuuspalkinnot. Stridsberg valitiin Ruotsin Akatemiaan 2016, mutta hän jätti paikkansa kaksi vuotta myöhemmin. Romaanien lisäksi Sara Stridsberg on kirjoittanut näytelmiä mm. Dramatenille.

”Sara Stridsbergiä pidetään yhtenä Ruotsin merkittävimmistä nykykirjailijoista. Hänet tunnetaan kauniista kielestään, joka yhdistyy vaikeisiin, raakoihinkin aiheisiin omaperäisellä tavalla”, kertoo suomennetun kaunokirjallisuuden kustannuspäällikkö Päivi Koivisto-Alanko Tammesta. Tammen Keltainen kirjasto julkaisee Stridsbergin tuotantoa suomeksi.

Juha Itkonen on kirjoittanut useita palkittuja romaaneja, näytelmiä ja novelleja. Lisäksi hän toimii monissa luottamustehtävissään lukemisen edistämiseksi, kuten Lukukeskuksen puheenjohtajana.

”Odotan luonnollisesti innolla keskustelua Sara Stridsbergin kanssa. Erityisesti tässä tilanteessa, koronapandemian koetellessa sekä Ruotsia että Suomea, tällaiset virtuaaliset kulttuurisillat ovat elintärkeitä. Myönteistä on myös se, että verkon kautta lähetettävään keskusteluun on kenen tahansa helppo liittyä”, toteaa Juha Itkonen.

Kirjailijahaastattelu järjestetään verkossa tiistaina 8.12. klo klo 18 (klo 17 Ruotsin aikaa).

Webinaari on ilmainen ja kaikille avoin, mutta ilmoittautuminen ennakkoon on tarpeen. Ilmoittaudu: www.lyyti.in/Digitaalinen_kirjailijatapaaminen_Juha_Itkonen_ja_Sara_Stridsberg_6395/fi

Digitaalisten kirjailijatapaamisten sarja toteutetaan Otavan Kirjasäätiön tuella.

Kuvat: Laura Malmivaara/Otava (Itkonen) ja Caroline Andersson/Tammi (Stridsberg)

Lisätiedot: Hanasaaren viestintäjohtaja Håkan Forsgård, hakan.forsgard(at)hanaholmen.fi, tel.: +358 40 767 7373

www.hanaholmen.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus
Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus
Hanasaarenranta 5
02100 ESPOO

+358 40 767 7373http://www.hanaholmen.fi

Hanasaaren ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus edistää ja kehittää Suomen ja Ruotsin välistä vuorovaikutusta ja yhteistyötä kaikilla yhteiskunnan alueilla. Toteutamme yhteistyönä erilaisia tapahtumia, kursseja, seminaareja ja projekteja, selvitämme kehittämistarpeita sekä teemme aloitteita maiden välisen yhteistyön kehittämiseksi. Hanasaaren kiinteistön omistaa Suomen valtio ja Suomalais-ruotsalainen kulttuurirahasto on sen hallinnollinen päämies. 

Hanaholmen är ett kulturcentrum för Sverige och Finland samt ett konferenshotell och mötescentrum i Esbo, strax utanför Helsingfors. Hanaholmen arrangerar högaktuella seminarier och evenemang där viktiga samhälleliga frågor diskuteras och debatteras. Kulturfonden för Sverige och Finland är Hanaholmens huvudman, dvs. har det yttersta ansvaret för Hanaholmens verksamhet. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme