Kirjailijat perustivat ginitislaamon – lukijoille laatua myös lasiin
Idea kirjailijoiden omasta tislaamosta syntyi dekkaristi Christian Rönnbackalta, joka vuonna 2018 julkaisi arvostettuja suomalaisia viskitislaamoja esittelevän Viskiretki-tietokirjan. Tislaamomestareita haastatellessaan hän ymmärsi, että laadukkaan alkoholijuoman valmistusprosessissa on useita kirjallisuuteen liittyviä yhtymäkohtia visiosta ja tarinan kypsytyksestä sen rauhalliseen nauttimiseen. Viskiretki ja matkan varrella tavatut tislaamomestarit tekivät Rönnbackaan vaikutuksen, ja haave oman tislaamon perustamisesta alkoi kypsyä konkreettiseksi suunnitelmaksi keskusteluissa kirjailijakollega Tuomas Kyrön, kirjallisuusagentti ja kustantaja Lippo Luukkosen sekä tislaamomestari Ari Kauran kanssa. Matkan varrella ryhmään liittyi mukaan myös kirjailija Soili Pohjalainen.
”Kirjailijoissa on aina ennakkoluulottomuutta ja rohkeutta luoda tarinoita, joita ei ole vielä olemassa. Vaikka tiukasti säännellyssä Suomessa toimimmekin, ajatus omasta viinapannusta ja sen suomista mahdollisuuksista oli kiehtova. Kirja, nojatuoli ja pieni laadukas juoma kuuluvat mielestäni saumattomasti yhteen ja ymmärsimme, että me voimme kirjan sisällön lisäksi vaikuttaa myös lasin sisältöön”, kertoo Authors’ Distilleryn osakas Christian Rönnbacka.
Reader’s Ginin luomisprosessi aloitettiin perinteisestä poiketen oletettua kohderyhmää kuuntelemalla. Kirjailijat kutsuivat kollegoitaan keskustelemaan juomista ja niiden ominaisuuksista. He hakivat maisteluiden ja niistä tehtyjen pisteytysten perusteella sopivinta makua omalle ensimmäiselle nimikkojuomalleen.
”Järjestimme parinkymmenen kirjailijan ja kulttuurivaikuttajan kanssa tasting-tilaisuuksia, joissa tunnistettiin yrttien, hedelmien ja mausteiden yhdistelmistä sopivia ja miellyttäviä makupareja. Voittavaksi yhdistelmäksi osoittautui minttuinen yrttisyys, katajanmarja ja sitrushedelmä. Reader’s Ginin jälkimaussa on havaittavissa myös pippuria ja sopivasti makeutta”, kertoo Authors’ Distilleryn tislaajamestari ja osakas Ari Kaura ja jatkaa: ”Oikeanlainen resepti syntyi verrattain nopeasti, mutta varsinaisen teollisen tuotannon aloittaminen vaati aikaa tilan ja kaluston rakentamisesta lähtien. Pystymme nyt tuottamaan yhdellä pannulla 600 litraa giniä viikossa. Jakelu on alkanut ravintoloihin ja Alkon tilausvalikoimaan ginimme saapui marraskuun puolivälissä.”
Omaa alkoholintuotantoa käynnistäessä kirjailija Tuomas Kyrö huomasi, että tislaamoyrittäjänä hänellä on tuottamastaan sisällöstä erilainen vastuu kuin aiemmin.
"Hyvälle kirjallisuudelle ja laadukkaalle alkoholille löytyy yhdistäviä määreitä. Kirkas, väkevä, terävä. Tarinan pitää innostaa ja imeä lukija mukaansa, laittaa pää pyörälle. Kirjallisuutta on lupa nauttia suurina annoksina, toisin kuin viinaa. Hyvää alkoholia ei tarvita paljon. Olen asiassa kokemusasiantuntija, tipuinhan nuorena kiljutynnyriin", kertoo Tuomas Kyrö muistuttaen alkoholin kohtuullisen kuluttamisen tärkeydestä.
Reader’s Gin
- Alkoholitilavuus 44 %, hinta 39,62 euroa Alkon tilausvalikoimassa
- Pullon koko 50 cl
- Valmistettu Mäntsälässä
Avainsanat
Yhteyshenkilöt
Lippo Luukkonen, hallituksen puheenjohtaja, Authors' Distillery
+358 40 772 0864, lippo@authorsdistillery.fi
Haastattelupyynnöt ja tuotekuvat: Samuel Sorainen, PR- ja viestintätoimisto Wolfcom Oy
+358 400 579 653, samuel.sorainen@wolfcom.fi
Kuvat
Linkit
Tietoja julkaisijasta
Wolfcom PR Boutique, Helsinki, Finland
Korkeavuorenkatu 1 B 11, 00140 Helsinki
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Wolfcom
Luka Nurmi aloitti Italian GT3-sarjan uudessa tiimissä, heti palkintopallille7.5.2024 11:03:09 EEST | Tiedote
Suomalainen Luka Nurmi kilpailee superautojen Italian GT3 -sprinttisarjassa nyt Emil Frey Racingin väreissä. Nurmi sai alleen entuudestaan tutun automerkin, kun viime kauden Ferrari 488 GT3 vaihtui Ferrari 296 GT3:een. Emil Frey Racingin myötä Luka Nurmen käyttöön tulivat myös kisainsinööri ja ajovalmentaja auttamaan nuorta suomalaista urapolullaan autourheilun huipulle. Kauden ensimmäiset GT3-sprinttikilpailut ajettiin viime viikonloppuna Italian Misanossa. Nurmi oli lauantaina 13., mutta nousi sunnuntain kisassa palkintopallille ja kolmanneksi.
Tapio Lehtisen Galiana WithSecure maaliin odoteltuaan loppusuoran tuulia ankkurissa25.4.2024 14:57:37 EEST | Tiedote
Tapio Lehtisen kipparoima Galiana WithSecure purjehti Ocean Globe Race -maailmanympäripurjehduksen maaliin Isle of Wightin Cowesiin myöhään keskiviikkoiltana. Kilpailun loppuosa oli suomalaisvenekunnalle erittäin vaikea, mutta perille saapui hymyilevä, onnellinen sekä silminnähden kaikkensa antanut joukkue.
Näyttelijä Peter Franzénille uusi rooli juoma-alalla25.4.2024 12:22:27 EEST | Tiedote
Vuosi sitten esitelty suomalainen Lingoncello-käsityölikööri panostaa kansainvälistymiseen näyttelijätähti Peter Franzénin avulla. Lingoncello kuuluu kansainvälisessä kasvussa olevaan cello-juomien kategoriaan, jonka tunnetuin edustaja on italialainen limoncello. Suomessa keksitty ja kotimaisista puolukoista valmistettu likööri haastaa markkinaa pohjoisen tyylikkyydellä, laadulla ja ainutlaatuisella maulla. Suomen kansainvälisesti menestyneimpiin kuuluva näyttelijä Peter Franzén tulee vauhdittamaan Lingoncellon koti- ja kansainvälistä kasvua liittymällä juoman innovoineen Mother’s Milk Beveragesin osakkaaksi. Yhtiö on kehittänyt myös kulttimainetta nauttivan Puolustuslaitos-juomaperheen.
Minor Hotels yhtenäistää yritysilmeensä, NH Hotel Groupin uudeksi nimeksi Minor Hotels Europe & Americas23.4.2024 09:00:41 EEST | Tiedote
Globaaliin Minor Hotels -konserniin kuuluva NH Hotel Groupin vuosikokous päätti, että yhtiö toimii jatkossa nimellä Minor Hotels Europe & Americas.
Keväisiä elämyksiä Virossa10.4.2024 13:00:41 EEST | Tiedote
Keväällä luonto herää eloon ja ensimmäiset auringonsäteet kutsuvat ulkoilmaan pitkän ja pimeän talven jälkeen. Muuttolinnut palaavat pohjoiseen etsimään kumppania ja pesäpaikkaa tositarkoituksella. Keväisin myös viherpeukaloa syyhyttää päästä työntämään sormensa multaan ja seuraamaan uuden kasvun ihmettä. Mutta ennen varsinaisen kevään tuloa Viron alavat suomaat käyvät läpi niin kutsutun viidennen vuodenajan, joka on täynnä luonnonihmeitä. Kokosimme vinkkejä ainutlaatuisiin luontoelämyksiin keväisessä Virossa.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme