Kirjailijoiden tislaamon GT valittiin maailman parhaaksi

Jaa

Suomalaisten kirjallisuusalan ammattilaisten viime vuonna perustama tislaamo Authors’ Distillery voitti International Wine & Spirit Competitionissa kultaa maailman parhaalla gin & tonicilla. Lisäksi tislaamon Readers´gin palkittiin hopeamitalilla Spirit -kategoriassa. Vuonna 1969 lanseerattu kilpailu on yksi maailman arvostetuimmista ja siihen osallistuu tislaamoja yli 90 maasta. Tänä vuonna mukana oli enemmän ginejä kuin koskaan. Tuomas Kyrön, Christian Rönnbackan, Soili Pohjalaisen, Lippo Luukkosen sekä tislaamomestari Ari Kauran perustama tislaamo toimii Mäntsälän keskustan Meijerinpuiston vanhassa sikalassa. Ari Kaura kehitti voittaneen tisleen, Readers´ginin, jossa maistuu katajanmarjan lisäksi minttu, korianteri ja sitrushedelmä.

Tislaamon tiimi ja palkittu Readers´gin
Tislaamon tiimi ja palkittu Readers´gin

Readers´ Ginin luomisprosessi aloitettiin perinteisestä poiketen oletettua kohderyhmää kuuntelemalla. Kirjailijat kutsuivat kollegoitaan keskustelemaan juomista ja niiden ominaisuuksista. He hakivat maisteluiden ja niistä tehtyjen pisteytysten perusteella sopivinta makua omalle ensimmäiselle nimikkojuomalleen.

”Järjestimme parinkymmenen kirjailijan ja kulttuurivaikuttajan kanssa tasting-tilaisuuksia, joissa tunnistettiin yrttien, hedelmien ja mausteiden yhdistelmistä sopivia ja miellyttäviä makupareja. Voittavaksi yhdistelmäksi osoittautui minttuinen yrttisyys, katajanmarja ja pomeranssin kuori. Reader’s Ginin jälkimaussa on havaittavissa myös pippuria ja sopivasti makeutta”, kertoo Authors’ Distilleryn tislaajamestari ja osakas Ari Kaura ja jatkaa: silti tuntuu hurjalta, että jo ensimmäisenä toimintavuonnamme yllämme laadullisesti maailman kärkeen.

"Muutama vuosi sitten tein Viskiretki-kirjaa ja silloin sain idean kirjailijoiden omasta tislaamosta. Lyhyessä ajassa on tultu pitkä matka. Nyt tuntuu todella hyvältä" kertoo Authors’ Distilleryn osakas ja kirjailija Christian Rönnbacka. ”Luottamukseni tislaamomestariimme Ariin oli alusta asti horjumaton, ja nyt näemme tulokset.”

Kirjailija Tuomas Kyrö kuuli uutiset merkittävästä kansainvälisestä tunnustuksesta kesälomamatkallaan Lapissa. "Tislaamo sai koukuttavan käänteen", Tuomas iloitsee. "Loistava menestys arvostetussa laatukilpailussa nopeuttaa tislaamon kansainvälistymissuunnitelmia merkittävästi. Synergia alkoholin ja kirjallisuuden välillä on innostavaa ja ikuista.”

Readers´ Gin                                                                                                             
Pullon koko 50 cl                                                                                       
Valmistettu Mäntsälässä

Readers´ GT
4 cl Readers´Gin
valitsemaasi tonic-vettä
appelsiinikuorta
mintunoksa
jäitä

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt

Lippo Luukkonen
Toimitusjohtaja
lippo@doppo.fi
040-7720864

Ari Kaura
Tislaamomestari
ari@authorsdistillery.fi
044-0100618

Fredrik Lilius
Myynti & Markkinointi
fredrik@authorsdistillery.fi
045-238 2876

Kuvat

Tislaamon tiimi ja palkittu Readers´gin
Tislaamon tiimi ja palkittu Readers´gin
Lataa
Mies palkitun reseptiikan taustalla, Tislaamomestari Ari Kaura
Mies palkitun reseptiikan taustalla, Tislaamomestari Ari Kaura
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Oy Authors Distillery Ltd
Annankatu 29 a 28
00100 Helsinki

http://www.authorsdistillery.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.