MessukeskusMessukeskus

KirjaKallio koskettaa jo kymmenettä kertaa kirjamessuilla

Jaa
Kallion lukion opiskelijat suunnittelevat ja toteuttavat jo kymmenettä kertaa nuortenohjelman Helsingin Kirjamessuille 28.-31.10.2021. Vuonna 2012 käynnistynyt Kallion lukion ja Helsingin Kirjamessujen yhteistyö on mahdollistanut monia merkityksellisiä kohtaamisia nuorten lukijoiden ja kirjailijoiden välillä. Kymmenentenä vuotenaan KirjaKallion ohjelmassa nähdään ja kuullaan niin tekijöitä, jotka ovat olleet opiskelijoiden haastateltavana jo KirjaKallion ensimmäisenä vuotena, kuin myös kirjallisuuden uusia ääniä.
Helsingin Kirjamessut 2019. Kallio-lava. Kuva: Iia Walavaara
Helsingin Kirjamessut 2019. Kallio-lava. Kuva: Iia Walavaara

Ohjelmassaan KirjaKallio uppoutuu kirjallisuuden maailmaan ja käy ajankohtaista keskustelua ympäröivästä yhteiskunnasta. Opiskelijoiden toteuttamaa ohjelmaa voi seurata Kallio-lavalla. Neljällä messupäivällä on kullakin oma teemansa. Aiheita pohditaan päivien kirjahaastatteluissa ja niihin syvennytään kunkin päivän paneelikeskustelussa.

Torstaina 28.10. tutkaillaan itseilmaisua ja sen eri muotoja. Missä kohtaa harrastuksesta tulee työ tai elämäntapa? Onko kaikilla samat mahdollisuudet ilmaista itseään? KirjaKallion ohjelmassa käydään läpi identiteettiä rakentavia palasia ja mietitään samalla, miksi ylipäätään määrittelemme itsemme tekemisen kautta. Vieraina päivän paneelissa ovat kirjailijaja kuvataiteilija Suvi Nurmi, taiteilija ja aktivisti Caroline Suinner sekä videobloggaaja Joona Leppälä, jonka teos ZoneVD kiehtovan tiedon äärellä on myös käsittelyssä päivän aikana.

Perjantaina 29.10. keskitytään kysymyksiin nuorten jaksamisesta. Tälläkin hetkellä nuoret punnitsevat tulevaisuuttaan, kun maailma järkkyy ympärillä. Kuka auttaa, kun suunnitelmat muuttuvat ja nuoruuden tärkeät merkkipaalut katoavat? KirjaKallion perjantain ohjelmassa painottuvat mielenterveyden, ajanhallinnan sekä jaksamisen teemat. Päivän paneelissa keskustelemassa ovat kirjailija Riina Mattila, videobloggaaja Miisa Rotola-Pukkila, Nuorisotutkimusseuran tutkija Jenni Lahtinen sekä asiantuntijalääkäri Meri Larivaara Mieli ry:stä.

Lauantain 30.10. teemana on rakkaus ja läheisyys. Kokemuksemme läheisyydestä ja rakkaudesta ovat muovautuneet niin yllättävien etäisyyksien kuin uusien keksintöjen, ajatusmaailmojen ja teknologian myötä. Kun kokemuksemme treffisovelluksista, seksuaalisuudesta, itsensä ja läheisen rakastamisesta päätyvät paperille, mitä vaikutuksia sillä on? Erilaisiin läheisyyden kuvauksiin syvennytään, kun lavalla on käsittelyssä esimerkiksi Amanda Palon Outoja kaloja ja Mintie Dasin Kuolleetkin ghostaa. Päivän paneelissa aihetta pohtimassa ovat kirjailija J.S. Meresmaa, kirjallisuudentutkija Niina Mero, näyttelijä ja kirjailija Jani Toivola sekä toimittaja ja kirjailija Anna Karhunen.

Sunnuntaina 31.10. sukelletaan taiteen valtarakenteisiin. KirjaKallion ohjelmassa mietitään, kenen äänet mediassa ja kirjallisuudessa kuuluvat, ja millaista tilaa kaivataan lisää. Avointa keskustelua moninaisuudesta ja valtarakennelmista ovat päivän paneelissa käymässä taiteilija ja aktivisti Laura Eklund Nhaga, sukupuolentutkija ja taidehistorian yliopistonlehtori Leena-Maija Rossi, elokuvaohjaaja ja käsikirjoittaja Suvi West sekä taiteilija Riina Tanskanen. Tanskasen teos Tympeät tytöt on myös käsittelyssä päivän aikana. Lavalla kuullaan myös esimerkiksi Ina Mikkolan Valtakirjani ja Inka Rantakallion ja Heini Strandin toimittama Kuka kuuluu? Kirjoituksia hiphopista ja feminismistä.

Lisätietoja: Marjuli Heliö, tuottaja, KirjaKallio

puh. 050 3397619

marjuli.helio@gmail.com

www.facebook.com/kirjakallio
Twitter ja Instagram: @kirjakallio
#kirjamessut #kirjakallio
www.helsinginkirjamessut.fi

Kuvat

Helsingin Kirjamessut 2019. Kallio-lava. Kuva: Iia Walavaara
Helsingin Kirjamessut 2019. Kallio-lava. Kuva: Iia Walavaara
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Messukeskus
Messukeskus
Messuaukio 1
00520 HELSINKI

+358 40 450 3250http://www.messukeskus.com

Helsingin Messukeskus on Suomen elämyksellisin tapahtumakortteli ja vaikuttavin kohtaamismedia. Onnistuneet kohtaamiset jättävät vahvan muistijäljen ja tuottavat kiistatonta tulosta. Suomen suurin tapahtumajärjestäjä tuottaa laadukkaita tapahtumia sekä vuokraa tilojaan ja palvelujaan erilaisten tapahtumien areenaksi. Messukeskuksen itse tuottamia tapahtumia ovat mm. Habitare, Helsingin Kirjamessut, Educa, FinnBuild, Matkamessut ja Vene Båt. Vierastapahtumina Messukeskuksen tiloissa järjestetään mm. Slush, Nordic Business Forum, Assembly, Koiramessut sekä lukuisia kansainvälisiä kongresseja ja yritystapahtumia vuosittain. Tilat käsittävät 7 hallia, 40 muuntuvaa kokoustilaa, 21 ravintolaa ja oman tapahtumahotellin. Omistajayritys Suomen Messut Oyj perustettiin vuonna 1919. | Messukeskus. The real social media. | www.messukeskus.com @messukeskus

Helsinki Expo and Convention Centre (brand name Messukeskus) creates growth through encounters. We are the largest event organiser in Finland producing or hosting 50 exhibitions and one thousand meetings and congresses annually. We provide a perfect venue with 7 adaptable halls, 40 conference spaces, the 4,400-seater Amfi Hall auditorium, 21 restaurants, a fully renewed event hotel, and all event services, including live, virtual and hybrid events. | Messukeskus. The real social media. | www.messukeskus.com @messukeskus

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

KUTSU Kevätmessujen lehdistötilaisuuteen 30.3. klo 9 ja messuille21.3.2023 09:30:00 EET | Kutsu

Tervetuloa uudistuneille Kevätmessuille Helsingin Messukeskukseen 30.3.–2.4.2023 aloittamaan kevätkausi, kuulemaan alan ajankohtaisista ilmiöistä ja kaikesta kiinnostavasta, mitä puutarhanhoidossa, rakentamisessa ja remontoinnissa, asumisessa ja mökkeilyssä juuri nyt tapahtuu. Kevätmessut pitää sisällään tapahtumat: Kevätpuutarha, Asu & Remontoi, Oma Mökki, Sisusta ja Lähiruoka & luomu. Samanaikaisesti järjestettävät tapahtumat Golfmessut ja OutdoorExpo täydentävät kokonaisuuden ulkoilma-aktiviteetteja esitellen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme