MessukeskusMessukeskus

KirjaKallio koskettaa jo kymmenettä kertaa kirjamessuilla

Jaa

Kallion lukion opiskelijat suunnittelevat ja toteuttavat jo kymmenettä kertaa nuortenohjelman Helsingin Kirjamessuille 28.-31.10.2021. Vuonna 2012 käynnistynyt Kallion lukion ja Helsingin Kirjamessujen yhteistyö on mahdollistanut monia merkityksellisiä kohtaamisia nuorten lukijoiden ja kirjailijoiden välillä. Kymmenentenä vuotenaan KirjaKallion ohjelmassa nähdään ja kuullaan niin tekijöitä, jotka ovat olleet opiskelijoiden haastateltavana jo KirjaKallion ensimmäisenä vuotena, kuin myös kirjallisuuden uusia ääniä.

Helsingin Kirjamessut 2019. Kallio-lava. Kuva: Iia Walavaara
Helsingin Kirjamessut 2019. Kallio-lava. Kuva: Iia Walavaara

Ohjelmassaan KirjaKallio uppoutuu kirjallisuuden maailmaan ja käy ajankohtaista keskustelua ympäröivästä yhteiskunnasta. Opiskelijoiden toteuttamaa ohjelmaa voi seurata Kallio-lavalla. Neljällä messupäivällä on kullakin oma teemansa. Aiheita pohditaan päivien kirjahaastatteluissa ja niihin syvennytään kunkin päivän paneelikeskustelussa.

Torstaina 28.10. tutkaillaan itseilmaisua ja sen eri muotoja. Missä kohtaa harrastuksesta tulee työ tai elämäntapa? Onko kaikilla samat mahdollisuudet ilmaista itseään? KirjaKallion ohjelmassa käydään läpi identiteettiä rakentavia palasia ja mietitään samalla, miksi ylipäätään määrittelemme itsemme tekemisen kautta. Vieraina päivän paneelissa ovat kirjailijaja kuvataiteilija Suvi Nurmi, taiteilija ja aktivisti Caroline Suinner sekä videobloggaaja Joona Leppälä, jonka teos ZoneVD kiehtovan tiedon äärellä on myös käsittelyssä päivän aikana.

Perjantaina 29.10. keskitytään kysymyksiin nuorten jaksamisesta. Tälläkin hetkellä nuoret punnitsevat tulevaisuuttaan, kun maailma järkkyy ympärillä. Kuka auttaa, kun suunnitelmat muuttuvat ja nuoruuden tärkeät merkkipaalut katoavat? KirjaKallion perjantain ohjelmassa painottuvat mielenterveyden, ajanhallinnan sekä jaksamisen teemat. Päivän paneelissa keskustelemassa ovat kirjailija Riina Mattila, videobloggaaja Miisa Rotola-Pukkila, Nuorisotutkimusseuran tutkija Jenni Lahtinen sekä asiantuntijalääkäri Meri Larivaara Mieli ry:stä.

Lauantain 30.10. teemana on rakkaus ja läheisyys. Kokemuksemme läheisyydestä ja rakkaudesta ovat muovautuneet niin yllättävien etäisyyksien kuin uusien keksintöjen, ajatusmaailmojen ja teknologian myötä. Kun kokemuksemme treffisovelluksista, seksuaalisuudesta, itsensä ja läheisen rakastamisesta päätyvät paperille, mitä vaikutuksia sillä on? Erilaisiin läheisyyden kuvauksiin syvennytään, kun lavalla on käsittelyssä esimerkiksi Amanda Palon Outoja kaloja ja Mintie Dasin Kuolleetkin ghostaa. Päivän paneelissa aihetta pohtimassa ovat kirjailija J.S. Meresmaa, kirjallisuudentutkija Niina Mero, näyttelijä ja kirjailija Jani Toivola sekä toimittaja ja kirjailija Anna Karhunen.

Sunnuntaina 31.10. sukelletaan taiteen valtarakenteisiin. KirjaKallion ohjelmassa mietitään, kenen äänet mediassa ja kirjallisuudessa kuuluvat, ja millaista tilaa kaivataan lisää. Avointa keskustelua moninaisuudesta ja valtarakennelmista ovat päivän paneelissa käymässä taiteilija ja aktivisti Laura Eklund Nhaga, sukupuolentutkija ja taidehistorian yliopistonlehtori Leena-Maija Rossi, elokuvaohjaaja ja käsikirjoittaja Suvi West sekä taiteilija Riina Tanskanen. Tanskasen teos Tympeät tytöt on myös käsittelyssä päivän aikana. Lavalla kuullaan myös esimerkiksi Ina Mikkolan Valtakirjani ja Inka Rantakallion ja Heini Strandin toimittama Kuka kuuluu? Kirjoituksia hiphopista ja feminismistä.

Lisätietoja: Marjuli Heliö, tuottaja, KirjaKallio

puh. 050 3397619

marjuli.helio@gmail.com

www.facebook.com/kirjakallio
Twitter ja Instagram: @kirjakallio
#kirjamessut #kirjakallio
www.helsinginkirjamessut.fi

Kuvat

Helsingin Kirjamessut 2019. Kallio-lava. Kuva: Iia Walavaara
Helsingin Kirjamessut 2019. Kallio-lava. Kuva: Iia Walavaara
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Messukeskus
Messukeskus
Messuaukio 1
00520 HELSINKI

+358 40 450 3250http://www.messukeskus.com

Messukeskus on ihmisläheinen media ja turvallisuudestaan palkittu tapahtumatalo, joka luo kasvua aitojen kohtaamisten kautta. Suomen suurin tapahtumajärjestäjä tuottaa laadukkaita tapahtumia sekä vuokraa tilojaan ja palvelujaan live-, hybridi- ja virtuaalitapahtumien areenaksi. | Messukeskus – sata vuotta tapahtumien keskipisteessä | www.messukeskus.com | #messukeskus | twitter.com/messukeskus 

Helsinki Expo and Convention Centre creates growth through encounters. We are the largest event organiser in Finland producing or hosting 50 exhibitions and one thousand meetings and congresses annually. We provide a perfect venue with 7 adaptable halls, 40 conference spaces, the 4,400-seater Amfi Hall auditorium, 21 restaurants, a fully renewed event hotel, and all event services, including live, virtual and hybrid events. | www.messukeskus.com | #messukeskus 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

Matkamessujen matkailututkimus ja lomamatkaennuste 2022: Etätyön yleistyminen pidentää lomamatkoja tulevaisuudessa ja matkoille halutaan luotettava järjestäjä21.1.2022 10:15:00 EET | Tiedote

Kotimaan matkailussa nähty trendi etätyön tekemiseen kesämökeiltä luo pohjaa työelämän muutokseen, jossa yhdistellään entistä helpommin työtä ja matkailua, vaikka se on käytännössä vielä aika harvalle työtehtävien vuoksi mahdollista. Lisääntynyt etätyömahdollisuus vaikuttaa kuitenkin tulevaisuudessa entistä enemmän myös vapaa-ajalla tehtyihin ulkomaanmatkoihin.

PacTec, FoodTec & PlastExpo Nordic –tapahtumakokonaisuus siirtyy toukokuulle 202218.1.2022 10:15:00 EET | Tiedote

Pakkaus-, elintarvike- ja muovialan ammattilaisten tapahtumakokonaisuus PacTec, FoodTec & PlastExpo Nordic sekä samaan aikaan Messukeskuksessa järjestettävät horeca-alan ammattilaisten Gastro Helsinki ja graafisen alanSign, Print & Promotion on päätetty siirtää. Tapahtumat järjestetään18.–19.5.2022, ja kolmipäiväinen Gastro Helsinki 18.–20.5.2022. Tapahtumat järjestetään Helsingin Messukeskuksessa.

Helsingin Kirjamessujen uusi ohjelmajohtaja on Ville Blåfield18.1.2022 00:01:00 EET | Tiedote

Helsingin Kirjamessujen ohjelmajohtajaksi on valittu viestintäkonsultti ja tietokirjailija Ville Blåfield. Uusi ohjelmajohtaja tuo Helsingin Kirjamessuille uudenlaista näkökulmaa, jossa yhteiskunnallisilla keskusteluilla ja moniäänisyydellä on oma paikkansa. Blåfield arvostaa kirjamessuja ja lupaa ottaa huomioon rakastetun tapahtuman ainutlaatuisuuden. ”Toivon, että messut kehittyvät entisestään myös yhteiskunnallisen keskustelun foorumina”, hän toteaa.

Uutta MP 22 -messuilla: Hall of Fame ja vuoden 2021 MP-teko14.1.2022 14:00:00 EET | Tiedote

MP Moottoripyörämessut tekee töitä moottoripyöräilyn ja alan hyväksi. Nyt nostetaan ensimmäiset moottoripyöräilyn merkkihenkilöt Hall of Fame -tunnustuksella, ei nyt Messukeskuksen kattoon, mutta julkisuuteen kuitenkin. Hall of Fame -tunnustuksen saa neljä henkilöä, jotka ovat toimineet moottoripyöräilyn hyväksi merkittävällä tavalla pitkään. Yleisö valitsee Vuoden MP-teon. Tunnustuksen saaja on vuonna 2021 tehnyt merkittävää työtä moottoripyöräilyn eteen Suomessa. Kaikki tunnustuksen saajat julkaistaan MP-messujen avajaispäivänä perjantaina 25.3.2022 Helsingin Messukeskuksessa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme