MessukeskusMessukeskus

Kirjamessut vie kirjallisuuskeskustelut oppilaitoksiin

Jaa

Helsingin Kirjamessut verkossa tarjoaa yhteistyössä Suomen tietokirjailijat ry:n ja Äidinkielen opettajain liiton kanssa 3000 luokalle kirjallisuusohjelmaa messujen aikana 22. – 25.10.2020 ja kaksi viikkoa niiden jälkeen. Suomen tietokirjailijat ry ja Äidinkielen opettajain liitto tekevät yhteistyössä erilaisia vinkkilistoja ohjelmasta oppilaitoksille ja mahdollistavat oppilaitosten osallistumisen veloituksetta. Poikkeuksellinen vuosi ja uusi toimintatapa tekevät tapahtumasta entistä valtakunnallisemman oppilaitostenkin näkökulmasta.

Oppilaita Helsingin Kirjamessuilla 2019
Oppilaita Helsingin Kirjamessuilla 2019

”Helsingin Kirjamessut verkossa -tapahtumaa pääsee nyt seuraamaan kaikkialla Suomessa sijaitsevien oppilaitoksien luokat. Aikaisemmin messulle ovat tulleet pääasiassa pääkaupunkiseudulla tai Uudellamaalla opiskelevat. On hienoa tarjota tätä etua nyt valtakunnallisesti,” iloitsee myyntiryhmäpäällikkö Tanja Pasila Messukeskuksesta.

Helsingin Kirjamessut verkossa -tapahtuma tarjoaa paljon ohjelmaa, joka soveltuu oppilaitosten käyttöön. Helsingin Kirjamessuilla on järjestetty vuosittain Suunnista kirjaan -tapahtuma, jossa 8000 koululaista ja opiskelijaa on päässyt tutustumaan messuille veloituksetta.  Opiskelijat ovat tutustuneet kirjallisuuteen laajasti tekemällä erilaisia tehtäviä messuilla. Nyt poikkeuksellisena vuonna tarjotaan ala- ja yläkoulun sekä toisen asteen oppilaitosten opettajille tunnukset verkkotapahtumaan ja opiskelijat pääsevät seuraamaan tapahtumaa oppilaitoksissa. Jaettavia tunnuksia on 3000, joten tapahtumaa seuraavien koululaisten ja opiskelijoiden määrä saattaa nousta jopa 60 000.

"Kokoamme opettajien avuksi erilaisia vinkkejä Helsingin Kirjamessut verkossa -tapahtuman ohjelmasta. Tapahtuma on erittäin tärkeä kirjallisuustapahtuma, ja se tarjoaa paljon hyvää sisältöä opetuksen tueksi", kertoo Äidinkielen opettajien liiton toiminnanjohtaja Anne Helttunen. "Helsingin Kirjamessut verkossa -tapahtumassa on runsaasti tietokirjaohjelmaa, jota voivat hyödyntää äidinkielenopettajien lisäksi eri aineenopettajat vaikkapa terveystiedon tai historian tunnilla. Oppilaitosten sekä lasten ja nuorten lukuinnon tukeminen on meille hyvin tärkeä asia", sanoo Suomen tietokirjailijat ry:n viestintäpäällikkö Anne Rutanen.

Opettajat voivat hakea Helsingin Kirjamessut verkossa -tapahtuman seuraamiseen tarvittavia tunnuksia Äidinkielen opettajain liitosta 29.9. alkaen https://www.aidinkielenopettajainliitto.fi/projektit/suunnista-kirjaan/helsinki/. Tunnukset jaetaan ilmoittautumisjärjestyksessä ja ne ovat voimassa 22.10. – 8.11.2020. Oppilaitoksille veloituksettomat liput tarjoaa Tietokirjallisuuden edistämiskeskus.


Suomen suurin kirja-alan tapahtuma ja merkittävä kulttuurifoorumi tänä vuonna verkossa

Messukeskus järjestää Helsingin Kirjamessut verkossa -tapahtuman 22. – 25.10.2020. Tapahtuman ohjelma julkaistaan 23.9.2020.

Lisätietoja Helsingin Kirjamessut verkossa -tapahtumasta:
tiedottaja Teija Armanto, Messukeskus, puh. 050 376 0804, teija.armanto@messukeskus.com ja
ohjelmajohtaja Ronja Salmi, puh. 040 750 1019, ronja@ryovari.fi

www.helsinginkirjamessut.fi #kirjamessut

Suomen tietokirjailijat ry, viestintäpäällikkö Anne Rutanen, puh. 050 351 2771, anne.rutanen@suomentietokirjailijat.fi

Äidinkielen opettajain liitto, toiminnanjohtaja Anne Helttunen, puh. 0400 876 548, anne.helttunen@aidinkielenopettajainliitto.fi

Kuvia Helsingin Kirjamessuilta http://mediabank.messukeskus.com

Kuvat

Oppilaita Helsingin Kirjamessuilla 2019
Oppilaita Helsingin Kirjamessuilla 2019
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Messukeskus
Messukeskus
Messuaukio 1
00520 HELSINKI

+358 40 450 3250http://www.messukeskus.com

Messukeskus on ihmisläheinen media ja turvallisuudestaan palkittu tapahtumatalo, joka luo kasvua aitojen kohtaamisten kautta. Suomen suurin tapahtumajärjestäjä tuottaa laadukkaita tapahtumia sekä vuokraa tilojaan ja palvelujaan live-, hybridi- ja virtuaalitapahtumien areenaksi. Messukeskuksen tapahtumissa vieraili vuonna 2019 1,1 miljoonaa vierasta. | Messukeskus – sata vuotta tapahtumien keskipisteessä | www.messukeskus.com | @messukeskus 

Messukeskus Helsinki, Expo and Convention Centre, creates growth through encounters. We are the largest event organiser in Finland producing or hosting 50 exhibitions and one thousand meetings and congresses with 1,1 million visitors annually. We provide a perfect venue with 7 adaptable halls, 40 conference spaces, the 4,400-seater Amfi Hall auditorium, 21 restaurants, a fully renewed event hotel, and all event services. | Messukeskus – A century in the centre of events | www.messukeskus.com | @messukeskus 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

Suomen merkittävin kirjallisuustapahtuma on nyt vahvasti valtakunnallinen23.9.2020 00:01:00 EESTTiedote

Helsingin Kirjamessut verkossa -tapahtumassa 22. - 25.10.2020 pääsee seuraamaan upeita kirjallisuuskeskusteluja ja -haastatteluja. Verkkotapahtuma tekee kirjamessuista entistä valtakunnallisemman, sillä tapahtumaa pääsee seuraamaan suoraan omalta tai ystävän kotisohvalta. Ohjelmasta nousevat tänä vuonna entistä vahvemmin kansainväliset tähdet ja monipuolisesti suomalaiset kirjailijat uutuusteoksineen, yhteiskunnalliset keskustelut sekä tapahtuman teema tulevaisuus.

Helsingin Kirjamessut vie lukupiirit verkkoon7.9.2020 13:05:58 EESTTiedote

Helsingin Kirjamessujen lukupiirit ovat tänä vuonna kaikkien seurattavissa veloituksetta tapahtuman verkkosivuilla ja sosiaalisessa mediassa. Helsingin Kirjamessut verkossa -tapahtuma tarjoaa makupaloja jo ennen varsinaista tapahtuma-ajankohtaa 22. – 25.10.2020. Lokakuun alusta alkaen järjestetään viisi lukupiiriä. Ensimmäisessä lukupiirissä keskustellaan kirjailija Kari Hotakaisen kanssa uutuusteoksesta Tarina.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme