Nextory

Kirjan ja ruusun päivän uusi kartoitus osoittaa: Kiinnostus digitaalisia kirjoja kohtaan kasvaa – lastenkirjat suosituimpien listan kärjessä

Jaa

Lehdistötiedote 23.04.2020. Kiinnostus ääni- ja e-kirjoihin on lisääntynyt huomattavasti viime aikoina. Tämän osoittaa digitaalisen kirjapalvelu Nextoryn uusi kartoitus. Uusien suomalaisten käyttäjien määrä kasvoi 111 prosenttia maaliskuussa viime vuoden maaliskuuhun verrattuna. Lasten lukeminen ja kuunteleminen on kasvanut kaikkein eniten. Sovelluksen suosituin kategoria on nyt lastenkirjat.

Ajanvietteen ja rentoutumisen tarve näyttää olevan tällä hetkellä suurempaa kuin koskaan aikaisemmin. Nextoryn uudesta kartoituksesta käy ilmi, että kiinnostus ääni- ja e-kirjoja kohtaan on lisääntynyt voimakkaasti viime viikkojen aikana. Palvelu teki maaliskuussa uuden ennätyksen uusien tilaajien määrässä Suomen markkinoilla.

Nextoryn lastenkirjojen myynti on kasvanut 100 prosenttia maaliskuussa 2020 verrattuna samaan ajanjaksoon viime vuonna. Lastenkirjat on nyt sovelluksen suosituimpien genrejen ylivoimainen ykkönen.

– Kiinnostuksen kasvu lastenkirjoja kohtaan on erittäin positiivista, koska yksi tärkeimmistä tavoitteistamme on lisätä lasten lukemista. Jos onnistumme vaihtamaan osan peleihin, televisio-ohjelmiin ja sosiaalisiin medioihin tavallisesti kulutetusta ajasta lukemiseen ja kuunteluun, olemme päässeet pitkälle, sanoo Camilla Silfvenius, Nextoryn sisältötiimin päällikkö.

Suosituimmat lastenkirjat – Maaliskuu
1. Heinähattu, Vilttitossu ja ärhäkkä koululainen - Sinikka Nopola, Tiina Nopola
2. Paras kirja ikinä - Miklu
3. Tatu ja Patu, kauhea Hirviö-hirviö ja muita outoja juttuja - Aino Havukainen, Sami Toivonen
4. Heinähattu, Vilttitossu ja Kalju-Koponen - Sinikka Nopola, Tiina Nopola
5. Kaikkien aikojen kirja - Miklu

Suosituimmat äänikirjat – Maaliskuu
1. Wanted Janne "Nacci" Tranberg: Suomen etsityimmän rikollisen tarina - Janne ”Nacci” Tranberg
2. Arvokuljetusryöstäjä: Matti Sarenin mafiaelämä - Harri Nykänen
3. Auschwitzin tatuoija - Heather Morris
4. Rakas, tiesitkö että olen psykopaatti - Ulla Feldscher
5. Immu - Jarkko Sipilä

Tietoa kartoituksesta: Kartoitus perustuu Nextoryn omiin tilastoihin sen tuhansista käyttäjistä, jotka ovat lukeneet ja kuunnelleet kirjoja vuosien 2019 ja 2020 aikana. Palvelua käyttävien määrän kasvuun on tehty korjauksia, jotta luvut olisivat vertailukelpoisia.

Tietoa Nextorysta: Nextory on vuonna 2015 perustettu ääni- ja e-kirjojen tilauspalvelu, joka lanseerattiin Suomessa vuonna 2018. Nykyään palvelu on saatavilla useissa Euroopan maissa. Nextoryn visio on lisätä lukemista tekemällä lukukokemuksesta entistä monipuolisempi ja rikkaampi. Kokeile 14 päivää ilmaiseksi osoitteessa www.nextory.fi

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja:

Carolina Laurén
lehdistövastaava
carolina.lauren@nextory.com
+46 73-316 34 20

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Nextory
Nextory
Dalagatan 7
11123 Stockholm, SWEDEN

https://www.nextory.fi

Nextory on digitaalinen kirjapalvelu, jonka kymmeniä tuhansia e- ja äänikirjoja voi kuunnella kännykällä tai tabletilla. Sovellus perustettiin Ruotsissa vuonna 2015, ja Suomessa se lanseerattiin syyskuussa 2018. Nextoryn visio on lisätä lukemista ja tuoda kirjat helpommin saataville tehden siten elämästäsi rikkaampaa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Nextory

Löydä kesäfiiliksesi ASMR:n ja 3D-äänen kanssa: Nextory julkaisee kesän rentouttavimman äänikirjasarjan6.7.2021 15:13:07 EEST | Tiedote

Kesä on täällä ja moni nauttii täysin rinnoin auringosta ja kesälomista. Tosin joskus voi olla hankala päästää irti arjesta ja vain nauttia vapaa-ajasta. Nextory haluaakin juurikin siksi auttaa lomailijoita löytämään rauhan ja julkaisee nyt äänikirjasarjan Satisfying Summer Sensations; kesäisen äänikokemuksen, joka sisältää ASMR ja 3D-ääntä.

Nextory E-book Awards 2021: Sita Salminen vei voiton parhaasta aikuisten kirjasta27.4.2021 13:00:00 EEST | Tiedote

Suurena e-kirjapalkintona aiemmin tunnetun Nextory E-book Awards 2021 -palkinnon voittajat on valittu. Palkinnon myöntäjä lukuaikapalvelu Nextory haluaa palkinnon avulla huomioida vuoden luetuimpia e-kirjoja. Tämän vuoden voittaja aikuisten kirjojen kategoriassa on somevaikuttaja Sita Salminen Lupa-novellikokoelmallaan. Lastenkirjojen kategoriassa voittaja on Gunilla Bergström kirjallaan “Mikko Mallikas saa kaverin”.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme