Kalevi Sorsa -säätiö

KIRJANJULKISTUS: YMPÄRISTÖKÄSIKIRJA KUNTAPÄÄTTÄJILLE - JA KAIKILLE MUILLE

Jaa

Ympäristökäsikirja kuntapäättäjille – ja kaikille muille johdattaa lukijan konkreettisten tekojen äärelle mitä Suomen kunnissa voidaan tehdä ilmastonmuutoksen ja lajikadon pysäyttämiseksi sekä kestävän kehityksen edistämiseksi.

Kiihtyvä ekokatastrofi on aikamme suurin uhka. Paljon ilmastonmuutokseen, luonnon lajikatoon ja kestävään kehitykseen vaikuttavia päätöksiä tehdään myös kunnissa ja siten kunnat ovat ratkaisevassa asemassa ympäristökatastrofin hillinnässä. Ympäristökäsikirja kuntapäättäjille – ja kaikille muille kokoaa yksiin kansiin ajankohtaiset katsaukset ympäristön tilasta ja selkeitä konkreettisia toimenpiteitä miten jokainen kuntapäättäjä tai sellaiseksi haluava voi omassa kunnasaan tehdä tilanteen korjaamiseksi. Suositeltavaa luettavaa kaikille – varsinkin kuntavaalien lähestyessä.

Kirjassa ääneen pääsevät meritoituneet tutkijat Sykestä ja Jyväskylän yliopistosta, jotka vaikuttavat myös Suomen ilmasto-, luonto-, ja kestävän kehityksen paneeleissa. Puheenvuoroja kuullaan myös BIOS-tutkimusyksikön, Tampereen ja Vaasan yliopistojen tutkijoilta, Kuntaliiton ja Ympäristöministeriön asiantuntijoilta ja Raision kaupunginjohtajalta. Asiantuntijoiden kirjassa esittämät toimenpiteet on koottu selkeäksi to do -listaksi, josta jokainen voi konkreettisesti valita oman kuntansa tilanteeseen sopivia toimenpiteitä ja ruksata ne tehdyiksi niiden valmistuessa ja siirtyä seuraavaan.

Kirja on tilattavissa Innon verkkokaupasta.

Tervetuloa osallistumaan kirjan julkaisutilaisuuteen Zoomissa ma 1.3. klo 14-15

Julkaisutilaisuudessa keskustelevat:

  • Samuli Sinisalo Kalevi Sorsa -säätiöstä (kirjan toimittaja)
  • Paavo Järvensivu, BIOS-tutkimusyksikkö
  • Annu Perälä, Vaasan yliopisto & Ilmassa ristivetoa -tutkimushanke
  • Jari Lyytimäki, Syke
  • Eero Vainio, Raision kaupunginjohtaja

Ympäristökäsikirja on osa Kalevi Sorsa -säätiön Ihmisen toiminnan vaikutukset maapallolle -hanketta (2019–2023). Hanke tarkastelee ekologisen kriisin syitä ja yhteiskunnallisia seurauksia, sekä pyrkii löytämään oikeudenmukaisia ratkaisuja yhteiskuntien saattamiseksi kestävälle uralle. Kirjan toimittaja Samuli Sinisalo työskentelee hankevastaavana.

Lisätietoja, Samuli Sinisalo, samuli.sinisalo@sorsafoundation.fi, 040 7050398

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Kalevi Sorsa -säätiö
Siltasaarenkatu 18-20c
00530 Helsinki

040 721 7212http://www.sorsafoundation.fi

Kalevi Sorsa -säätiö on sosialidemokraattinen ajatuspaja, think tank.

Säätiö on analyyttinen edelläkävijä, joka tunnistaa heikkoja signaaleja ja kansainvälisiä trendejä sekä tuo uusia virikkeitä yhteiskuntapoliittiseen keskusteluun.

Säätiö rakentaa tilaisuuksissaan ja julkaisuissaan siltoja tutkijayhteisön, tiedotusvälineiden, kansalaisjärjestöjen ja päättäjien välille.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kalevi Sorsa -säätiö

Raportti: Koronapandemian seuraava haaste on hyvinvointivelan purkaminen26.10.2021 09:00:00 EEST | Tiedote

Koronakriisi kasvattaa hyvinvoinnin vajeita eli sosiaalista velkaa, joka näkyy monin tavoin suomalaisten elämässä: heikentyneenä toimeentulona, hoitojonoina sairaaloissa, oppimisvajeina kouluissa ja lisääntyvänä psyykkisenä pahoinvointina. Sosiaalipolitiikan professori Heikki Hiilamo hahmottelee Kalevi Sorsa -säätiön julkaisussa kriisin aiheuttamia hyvinvoinnin vajeita laajaan tutkimusaineistoon pohjaten. Raportti nostaa esiin kysymyksen, joka määrittää pandemian jälkihoitoa tulevina vuosina: miten ja millä resursseilla valtio voi purkaa kriisin jättämää sosiaalista velkaa?

Julkaisu: Suomessa tulisi ottaa aktiivinen ote työajan lyhentämiseen7.7.2021 07:05:00 EEST | Tiedote

Koronakriisi on myllertänyt työelämää tavalla, josta tuskin nähdään suoraa paluuta entiseen. Etätyöt ovat lisääntyneet ja työaikakokeiluja tai suosituksia lyhyemmästä työajasta on aloitettu ainakin Ranskassa ja Espanjassa. Japanin hallitus on esittänyt lakipaketin, joka mahdollistaisi nelipäiväisen työviikon. Viimeisimpänä Islanti teki laajan kokeilun nelipäiväisestä työviikosta. Avaako koronakriisi mahdollisuuden työajan lyhentämiselle myös Suomessa?

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme