Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Kirjasto ja nuorisotalo yhdistyvät samoihin tiloihin lähipalvelukeskus Hertsiin

Jaa

Ensimmäistä kertaa Helsingissä kirjasto ja nuorisotalo yhdistetään samoihin tiloihin. Herttoniemen kirjasto sekä Kettutien ja Herttoniemenrannan nuorisotalot muuttavat lähipalvelukeskus Hertsiin maaliskuussa 2020. Uusien tilojen avajaisia vietetään 19.3.2020.

Hertsi rakentuu Herttoniemen metroaseman välittömään läheisyyteen. Keskeisen sijainnin ansiosta kirjasto ja nuorisotalo ovat helposti saavutettavissa ja palvelevat myös sellaisia kaupunkilaisia, jotka eivät ole aiemmin kirjastoa tai nuorisotaloa käyttäneet. Uuteen Herttoniemen kirjastoon on tulossa laajat aukioloajat ja hyvät mahdollisuudet asiakkaiden omatoimikäyttöön. Tiloja voi myös helposti varata Varaamon (varaamo.hel.fi) kautta.

Hertsistä kirjasto ja nuorisotalo saavat uudet, upeat tilat, joissa erilaiset toiminnot ja osaaminen yhdistyvät laadukkaalla tavalla. Sisustussuunnitelman tehnyt Rune & Berg Design on tuonut tiloihin väriä, iloa ja kiinnostavia yksityiskohtia mm. satukattilassa satujen luku nousee ihan uudelle tasolle. Tiloista löytyy myös studio, viihdetila, olotila, sali, ryhmätila, lukutila ja kokoustila. Neliöitä on uusissa tiloissa entiseen nähden vähemmän, mutta sisustussuunnittelussa tilojen toimivuuteen ja viihtyisyyteen on kiinnitetty erityistä huomiota.

- Odotamme innolla Hertsiin pääsyä! Toivottavasti tästä muodostuu iloinen urbaani kulttuurin ja tekemisen kattila, jonka porina kuuluu ympäri pääkaupunkiseutua, aluekirjastopalvelujen johtaja Saara Ihamäki kuvailee.

- Iloitsen siitä, että onnistuimme suunnittelemaan yhdessä nuorten kanssa, mikä heille on Hertsin tulevassa tilassa ja toiminnassa tärkeää. Aukioloaikojen painopisteet siirtävät toimintaa viikonloppuihin, ja nuoret tulevat saamaan alueelle toivomansa nuorten kahvilatilan. Nuorille tulee myös uusia työmahdollisuuksia ja he pääsevät itse tekemään kahvilaan tulevaa taidetta, toiminnanjohtaja Sari Granö Herttoniemen nuorisotyöyksiköstä kertoo.

Hertsin rakentaminen on jo kovassa vauhdissa. Herttoniemen kirjaston viimeinen aukiolopäivä nykyisissä tiloissa on lauantai 15.2.2020. Kettutien ja Herttoniemenrannan nuorisotalojen ovet sulkeutuvat muuttoa varten perjantain 14.2.2020 jälkeen.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Helsingin kaupunki / kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Saara Ihamäki
aluekirjastopalvelujen johtaja
Helsingin kaupunginkirjasto
puh. 050 3421232
saara.ihamaki@hel.fi

Sari Granö
toiminnanjohtaja
Herttoniemen nuorisotyöyksikkö
puh. 09 310 71590
sari.grano@hel.fi

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala
Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimialahttps://www.hel.fi/kulttuurin-ja-vapaa-ajan-toimiala/fi/

Helsinki on elämyksellinen ja vetovoimainen kaupunki täynnä tekemistä ja osallistumisen mahdollisuuksia. Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala tarjoaa kaupungin asukkaille ja vierailijoille vuodessa yli 20 miljoonaa kokemusta – taidetta, tapahtumia, kursseja, harrastuksia, tiloja, ulkoilualueita ja palveluja liikkumiseen sekä tukea kulttuurille ja kansalaistoiminnalle.

Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala muodostuu viidestä palvelukokonaisuudesta: kirjasto, kulttuuri, liikunta, nuoriso ja hallinto. Toimialan 1 800 työntekijää ylläpitää ja parantaa helsinkiläisten mahdollisuuksia hyvään elämään ja aktiiviseen kansalaisuuteen. Helsingissä on helppoa ja houkuttelevaa lähteä liikkeelle. Joka päivä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Savoy-teatteri teki kaikkien aikojen kävijäennätyksen 201917.1.2020 12:07:07 EETTiedote

Savoy-teatterin kävijämäärä kasvoi viime vuonna ennätykselliseen lukuun 120 100. Viime vuosi oli muutoinkin Savoy-teatterille menestyksekäs: ensi kertaa järjestetty Savoy JAZZFest keräsi salit täyteen ja sai kriitikoilta loistavat arviot. Muita yleisömenestyksiä olivat mm. maailmanmusiikkikonsertit, joiden esiintyjinä olivat The Mystery of Bulgarian Voices ja Gisela João, Fado Flamenco -esitykset, UMO Helsinki Jazz Orchestran lounaskonsertit sekä kotimaisten artistien Juha Tapion ja Anneli Saariston konsertit.

Helsingfors valdes till Finlands aktivaste kommun på Idrottsgalan i går17.1.2020 09:23:39 EETTiedote

Helsingfors är Finlands aktivaste kommun 2019 och tilldelades Uno-priset vid Idrottsgalan den 16 januari 2020 i går kväll. Helsingfors lyckades övertyga juryn med sin ambitiösa vilja att lösa problemet med orörlighet. Rörligheten har prioriterats i stadsstrategin och är därför en gemensam fråga för alla stadens tjänster. Rörligheten återspeglas i stadsbornas liv i såväl hemvården, daghemmen, stadsmiljön, skolorna som inom barnrådgivningen och biblioteken. Dessutom erbjuder stadens 100-åriga idrottstjänster upplevelser för stadsborna i form av mer än 10 miljoner årliga idrottsbesök.

Helsinki valittiin Suomen liikkuvimmaksi kunnaksi Urheilugaalassa17.1.2020 09:00:00 EETTiedote

Helsinki on Suomen Liikkuvin kunta vuonna 2019. Uno-palkinto luovutettiin kaupungille Urheilugaalassa 16.1.2020. Helsinki onnistui vakuuttamaan raadin kunnianhimoisella tahtotilallaan ratkaista liikkumattomuuden ongelma. Liikkuminen on nostettu kaupunkistrategian painopisteeksi ja siten kaikkien kaupungin palveluiden yhteiseksi asiaksi. Liikkuminen näkyy kaupunkilaisten elämässä niin kotihoidossa, päiväkodeissa, kaupunkiympäristössä, kouluissa, neuvoloissa, kuin kirjastoissakin. Lisäksi 100-vuotisjuhlaansa viettäneet liikuntapalvelut tarjoavat kaupunkilaisille elämyksiä vuosittain yli 10 miljoonan käyntikerran edestä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme