Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Kirjasto ja nuorisotalo yhdistyvät samoihin tiloihin lähipalvelukeskus Hertsiin

Jaa

Ensimmäistä kertaa Helsingissä kirjasto ja nuorisotalo yhdistetään samoihin tiloihin. Herttoniemen kirjasto sekä Kettutien ja Herttoniemenrannan nuorisotalot muuttavat lähipalvelukeskus Hertsiin maaliskuussa 2020. Uusien tilojen avajaisia vietetään 19.3.2020.

Hertsi rakentuu Herttoniemen metroaseman välittömään läheisyyteen. Keskeisen sijainnin ansiosta kirjasto ja nuorisotalo ovat helposti saavutettavissa ja palvelevat myös sellaisia kaupunkilaisia, jotka eivät ole aiemmin kirjastoa tai nuorisotaloa käyttäneet. Uuteen Herttoniemen kirjastoon on tulossa laajat aukioloajat ja hyvät mahdollisuudet asiakkaiden omatoimikäyttöön. Tiloja voi myös helposti varata Varaamon (varaamo.hel.fi) kautta.

Hertsistä kirjasto ja nuorisotalo saavat uudet, upeat tilat, joissa erilaiset toiminnot ja osaaminen yhdistyvät laadukkaalla tavalla. Sisustussuunnitelman tehnyt Rune & Berg Design on tuonut tiloihin väriä, iloa ja kiinnostavia yksityiskohtia mm. satukattilassa satujen luku nousee ihan uudelle tasolle. Tiloista löytyy myös studio, viihdetila, olotila, sali, ryhmätila, lukutila ja kokoustila. Neliöitä on uusissa tiloissa entiseen nähden vähemmän, mutta sisustussuunnittelussa tilojen toimivuuteen ja viihtyisyyteen on kiinnitetty erityistä huomiota.

- Odotamme innolla Hertsiin pääsyä! Toivottavasti tästä muodostuu iloinen urbaani kulttuurin ja tekemisen kattila, jonka porina kuuluu ympäri pääkaupunkiseutua, aluekirjastopalvelujen johtaja Saara Ihamäki kuvailee.

- Iloitsen siitä, että onnistuimme suunnittelemaan yhdessä nuorten kanssa, mikä heille on Hertsin tulevassa tilassa ja toiminnassa tärkeää. Aukioloaikojen painopisteet siirtävät toimintaa viikonloppuihin, ja nuoret tulevat saamaan alueelle toivomansa nuorten kahvilatilan. Nuorille tulee myös uusia työmahdollisuuksia ja he pääsevät itse tekemään kahvilaan tulevaa taidetta, toiminnanjohtaja Sari Granö Herttoniemen nuorisotyöyksiköstä kertoo.

Hertsin rakentaminen on jo kovassa vauhdissa. Herttoniemen kirjaston viimeinen aukiolopäivä nykyisissä tiloissa on lauantai 15.2.2020. Kettutien ja Herttoniemenrannan nuorisotalojen ovet sulkeutuvat muuttoa varten perjantain 14.2.2020 jälkeen.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Helsingin kaupunki / kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Saara Ihamäki
aluekirjastopalvelujen johtaja
Helsingin kaupunginkirjasto
puh. 050 3421232
saara.ihamaki@hel.fi

Sari Granö
toiminnanjohtaja
Herttoniemen nuorisotyöyksikkö
puh. 09 310 71590
sari.grano@hel.fi

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala
Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimialahttps://www.hel.fi/kulttuurin-ja-vapaa-ajan-toimiala/fi/

Helsinki on elämyksellinen ja vetovoimainen kaupunki täynnä tekemistä ja osallistumisen mahdollisuuksia. Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala tarjoaa kaupungin asukkaille ja vierailijoille vuodessa yli 20 miljoonaa kokemusta – taidetta, tapahtumia, kursseja, harrastuksia, tiloja, ulkoilualueita ja palveluja liikkumiseen sekä tukea kulttuurille ja kansalaistoiminnalle.

Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala muodostuu viidestä palvelukokonaisuudesta: kirjasto, kulttuuri, liikunta, nuoriso ja hallinto. Toimialan 1 800 työntekijää ylläpitää ja parantaa helsinkiläisten mahdollisuuksia hyvään elämään ja aktiiviseen kansalaisuuteen. Helsingissä on helppoa ja houkuttelevaa lähteä liikkeelle. Joka päivä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

The BioArt exhibition Criss-Crossing Ecologies leads viewers to deeper questions about the ecosystem.31.7.2020 14:04:05 EESTPress release

This August, six internationally renowned BioArt artists come together to form the Criss-Crossing Ecologies exhibition at Annantalo. The environmental crisis has amplified the need to examine and reflect on our living environment – also through art. The exhibition is aimed for children and young people, providing opportunities to encounter and discuss complex and difficult topics responsibly, as a part of a multidisciplinary cultural education.

Utställningen Kors och tvärs om ekologin leder med hjälp av biokonst till djupare frågor kring ekosystemet31.7.2020 10:00:00 EESTTiedote

I Annegårdens galleri öppnas i augusti utställningen Kors och tvärs om ekologin med internationellt kända konstnärer. Miljökrisen har väckt ett behov av att undersöka och tänka kring vår levnadsmiljö, också genom konsten. Utställningen på Annegården är riktad till barn och unga och erbjuder möjligheter att bemöta komplicerade och svåra ämnen med hjälp av tvärkonstnärlig och -vetenskaplig kulturfostran.

Poikkipolkuja ekologiaan -näyttely johdattaa biotaiteen keinoin syvempiin kysymyksiin ekosysteemistä31.7.2020 10:00:00 EESTTiedote

Annantalon galleriassa avautuu elokuussa kansainvälisesti tunnettujen biotaiteilijoiden näyttely Poikkipolkuja ekologiaan. Ympäristökriisi on herättänyt tarpeen tutkia ja miettiä elinympäristöämme myös taiteen kautta. Annantalon erityisesti lapsille ja nuorille suunnattu näyttely antaa mahdollisuuksia kohdata monimutkaisia ja vaikeitakin aiheita osana vastuullista poikkitaiteellista ja -tieteellistä kulttuurikasvatusta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme