Vaasan kaupunki - Vasa stad

Kirjastoauto liikennöi jälleen - uusi karttasovellus auttaa löytämään reitit ja aikataulut

Jaa

Vaasan kaupunginkirjasto siirtyy maanantaista 31.8.2020 lähtien talviaukioloaikoihin. Kirjastoauto Rölli palaa reitilleen uusien Runsorin ja Gerbyn pysäkkien myötä. Käyttöön tuleva karttasovellus auttaa löytämään reitit ja aikataulut helposti.

Kirjastoauto Rölli.
Kirjastoauto Rölli.

Elokuun lopulla voimaantulevien aikataulujen myötä kirjastoauto Rölli alkaa jälleen liikennöidä eri puolilla kaupunkia. Reitille on lisätty asiakkaiden toivomuksesta uusi pysäkki Runsoriin. Rölli pysähtyy Runsorintiellä torstai-iltaisin klo 17.50. Kirjastoautossa voi käydä jatkossa myös Gerbyssä kahden päiväkodin, Omenalehdon ja Gerby Daghemin, pihassa. Tervajoen koululla torstaisin ollut iltapysäkki lopetetaan vähäisen käytön takia.

Suositun kirjastoauton asiakkaita kehotetaan huolehtimaan turvaväleistä ja vierailemaan Röllissä vain terveenä, sillä kirjastoauton tilat ovat ahtaat.

Helposti uudesta karttasovelluksesta

Kirjastoauto Röllin aikataulu- ja reittitietoja voi nyt tarkastella helppokäyttöisestä karttasovelluksesta. Kartalla näkyvät kunkin päivän kirjastoautopysäkit ja kellonajat. Klikkaamalla pysäkkiä kartalta saa pysäkin tarkemmat tiedot näkyviin. Syksyn aikana sovellukseen tuodaan myös pysäkkien valokuvat kunkin osoitteen kohdalle. Karttasovelluksen on tuottanut Vaasan kaupungin Paikkatietopalvelut.

Tapahtumia rajoitetusti

Syksyn aikana Vaasan kirjastoissa järjestetään jälleen tapahtumia, mutta niihin osallistuvien määrää rajoitetaan. Syksyksi myös kirjastojen näyttelytoiminta käynnistyy.

– Tapahtumissa saattaa olla ennakkoilmoittautuminen ja keräämme myös tapahtumiin osallistuvilta henkilöiltä yhteystiedot mahdollisen tartuntajäljityksen takia. Tietoja säilytetään 14 vuorokautta, kertoo palvelupäällikkö Anna Pakka.

Aukioloajat pysyvät suurimmassa osassa Vaasan kirjastoista samoina kuin kesällä, mutta Sundomin ja Vähänkyrön omatoimikirjastot ovat avoinna viikonloppuisin pidempään, iltayhdeksään saakka. Merikaarron kirjasto on avoinna suppeammin ja sieltä voi ainoastaan noutaa varauksia ja kirjakasseja.

Turvallisesti kirjastoon

Kirjastoissa voi lainata erilaista aineistoa, viettää aikaa sekä käyttää ja varata tiloja, kuten Makerspacea. Pääkirjaston kirjanvaihtohyllyyn voi jättää kirjoja ja siitä voi ottaa luettavaa.

Lukupaikkoja on kuitenkin vähennetty, että turvavälit muihin asiakkaisiin säilyvät. Pääkirjaston lastenosaston pelihuone ei ole käytössä toistaiseksi. Myöskään pääkirjastossa olevia soittimia, kuten digipianoa tai sähkökitaraa ei voi käyttää eikä lainata kuulokkeita.

Katso tarkemmat yleisohjeet kirjaston omilta sivuilta: https://kirjasto.vaasa.fi/

Tarkista täältä kirjastoauton aikataulut ja reitit: https://geoinfo.vaasa.fi/sovellukset/kirjastoauto/

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Palvelupäällikkö Anna Pakka,
Kulttuuri- ja kirjastopalvelut,
puh. 040 1824289,
anna.pakka@vaasa.fi

Karttasovellus:
paikkatietoasiantuntija Eveliina Toivola,
eveliina.toivola@vaasa.fi

Kuvat

Kirjastoauto Rölli.
Kirjastoauto Rölli.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vaasan kaupunki

Aina aurinkoinen Vaasa on Pohjolan energiapääkaupunki, jossa yhdistyvät innovatiivisuus, teknologia, laadukkaat palvelut, monipuolinen koulutus- ja kulttuuritarjonta sekä energinen meininki.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan kaupunki - Vasa stad

Utställningen på Kuntsi museum för modern konst granskar små fragment i stor skala22.9.2020 12:00:00 EESTTiedote

Utställningen Väderprognos för framtiden tar upp människans relation till andra arter under en tid då klimatförändringen och massutrotningen av arter inskränker livets möjligheter på jorden. Utställningen, som kommer 23.9.2020–14.2.2021 till Vasa via Venedigbiennalen och Kiasma, presenterar nordiska konstnärer – bland dem även konstnärsduon nabbteeri från Österbotten.

Näyttely Kuntsin modernin taiteen museossa tarkastelee pieniä osasia suuressa mittakaavassa22.9.2020 12:00:00 EESTTiedote

Sääennuste tulevaisuudelle -näyttely käsittelee ihmisen suhdetta muihin lajeihin aikana, jolloin ilmastonmuutos ja lajien joukkosukupuutto kaventavat elämän mahdollisuuksia maapallolla. Venetsian biennaalin ja Kiasman kautta Vaasaan 23.9.2020–14.2.2021 saapuva näyttely esittelee pohjoismaisia taiteilijoita, joiden mukana myös alueemme taiteilijakaksikko nabbteeri.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme