Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimialaHelsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimialaHelsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimialaHelsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Kirjastojen asiakkaat äänestivät vilkkaasti loppuunmyydyistä Tammen lastenkirjoista

Jaa

Helsingin kaupunginkirjasto ja Kustannusosakeyhtiö Tammi aloittavat ainutlaatuisen yhteistyöhankkeen, jonka myötä loppuunmyytyjä klassikkoteoksia tuodaan kirjastoihin lainattavaksi. Syyskuun aikana kenellä tahansa oli mahdollisuus osallistua nettiäänestykseen ja vaikuttaa siihen, mistä kymmenestä Tammen loppuunmyydystä kirjasta otetaan uusintapainos vain kirjastoille. Mukana äänestyksessä oli mm. Mikko Mallikkaita, Viisikoita, Neiti Etsiviä sekä Teemu ja Sanna -sarjaa. Äänestykseen tuli yhteensä 3800 vastausta.

Lukijoiden valitsemat 10 kirjaa, joista otetaan uusintapainos vain kirjastoille ovat:

  1. Blyton, Enid: Viisikko retkellä (1234 ääntä)
  2. Keene, Carolyn: Neiti Etsivä ja vanhan tammen salaisuus (1194 ääntä)
  3. Miler, Zdeněk: Myyrä kaupungissa (1174 ääntä)
  4. Nordqvist, Sven: Viiru ja Pesonen kettujahdissa (1132 ääntä)
  5. Scarry, Richard: Puuhakas päivä (1132 ääntä)
  6. Blyton, Enid: Viisikko ja tornin salaisuus (1130 ääntä)
  7. Scarry, Richard: Iloinen autokirja (1107 ääntä)
  8. Scarry, Richard: Hassu kaupunki (1094 ääntä)
  9. Wolde, Gunilla: Sanna lääkärissä (1072 ääntä)
  10. Nordqvist, Sven: Viiru ja Kososen kukko (1066 ääntä)

 ”Kyselyn tulokset kertovat sen, että lapsena luetuista kirjoista jää lukijoilleen vahva muistijälki. Kirjastot eri puolilla Suomea ovat olleet aktiivisia äänestyksen toteuttamisessa ja voimme olla tyytyväisiä lopulliseen tulokseen, jossa saimme melkein 4000 vastausta”, toteaa Helsingin kaupunginkirjaston Aineisto- ja metatietoyksikön päällikkö Virva Nousiainen-Hiiri.

Kirjastoista kysytään säännöllisesti vanhempaa kirjallisuutta ja tämä korostuu etenkin lastenkirjallisuuden kohdalla. Tässä Tammen ja kirjastojen yhteistyöhankkeessa luodaan malli, jonka avulla klassikoista saadaan joustavasti uusintapainoksia kirjastoihin kaikkien ulottuville ja lainattaviksi.

Kirjat saapuvat kirjastoihin marraskuun loppupuolella.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Virva Nousiainen-Hiiri
Yksikön päällikkö
Helsingin kaupunginkirjasto, Aineisto- ja metatietoyksikkö
puh. 050 402 5813

Saara Tiuraniemi
Kustantaja
Kustannusosakeyhtiö Tammi, Lasten- ja nuortenkirjallisuus
puh. 0400 873 335

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala
Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimialahttps://www.hel.fi/kulttuurin-ja-vapaa-ajan-toimiala/fi/

Kirjasto on ideoiden ja ajatusten rikastamo!

Helsingin kaupunginkirjasto on Suomen suurin yleinen kirjasto ja yleisten kirjastojen keskuskirjasto.

Helmet on pääkaupunkiseudun kaupunginkirjastojen kirjastoverkko - Helsinki Metropolitan Area Libraries. Siihen kuuluvat Helsingin, Espoon, Vantaan ja Kauniaisten kaupunginkirjastot.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

///KORJATTU TIEDOTE/// Helsingin mallin uudet hankkeet aloittavat tammikuussa 201915.11.2018 19:36Tiedote

Alueellisen ja osallistavan kulttuurityön eli Helsingin mallin uuden kauden 2019–2021 hankkeet on valittu. Valtaosa mukaan valituista toimijoista on ollut mukana mallin pilottikaudella 2016–2018, uusina aloittavat Suomalainen Barokkiorkesteri sekä Teatteri Tuike. Helsingin kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan kulttuurijaosto päätti Helsingin mallin avustusten kohdentumisesta kokouksessaan 15.11.2018. Tänään klo 18:07 lähetetyssä tiedotteessa oli Suomen Kansallisteatterin Osakeyhtiön hanke kirjattu virheellisesti Vuosaareen suuntautuvaksi hankkeeksi. Hanke toteutetaan Kannelmäen ja Malminkartanon alueella. Tieto on korjattu alla olevaan listaukseen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme