Suomen kirjastopalvelu Oy

Kirjastojen elokuvapalvelun kysyntä räjähti poikkeustilan aikana

Jaa

Elokuvien suoratoistopalvelun Viddlan kysyntä tuplaantui koronaviruspandemiasta aiheutuneen poikkeustilan aikana. Kirjastojen sulkeuduttua elokuvien katsojamäärä hyppäsi vuoden hiljaisimman kuukauden aikana lähes 8000 katsojaan.

Yleiset kirjastot voivat Viddlan avulla tarjota lainaajille mahdollisuuden katsella digitaalisia elokuvia.

“Pimeät ja koleat vuodenajat ovat Viddlan sesonkiaikaa. Tänä keväänä huhtikuu oli yllättäen katsojamäärältään merkittävin kuukausi. Kasvuun vaikutti varmasti kirjastojen sulkeutuminen ja kotona vietetyn ajan lisääntyminen”, pohtii Suomen kirjastopalvelu Oy:n myyntipäällikkö Jussi Mustajärvi palvelun räjähdysmäistä kasvua.  

Palvelu lanseerattiin Suomessa vuonna 2017. Nyt Viddlaa käyttää  jo 104 kirjastoa ja se on noin 1 500 000 suomalaisen saatavilla. Elokuvapalvelun suosio on osoittanut, että kirjastot ovat merkittävässä roolissa digitaalisten aineistojen tasa-arvoisessa jakelussa. 

Palvelun tarjoaa kirjastoille Suomen kirjastopalvelu Oy, joka on kehittänyt Viddlan yhteistyössä Norges Film AS:n kanssa. Viddlan nopeasti kasvavaa elokuvavalikoimaa päivitetään jatkuvasti. 

“Lisäämme palveluun sisältöä joka viikko. Haluamme tarjota laadukasta katsottavaa mahdollisimman monelle lainaajalle. Mukaan valitaan sekä uutuuksia että klassikoita, kuten Oscar-voittajat Parasite ja  Fanny ja Alexander. Kirjastojen ja lainaajien toiveita kuunnellaan herkällä korvalla. Olemmekin saaneet rohkaisevaa palautetta ja kiitosta hyvästä valikoimasta”, kertoo Mustajärvi.  

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätiedot:

Suomen kirjastopalvelu Oy, myyntipäällikkö Jussi Mustajärvi, jussi.mustajarvi@kirjastopalvelu.fi
Suomen kirjastopalvelu Oy, viestintäjohtaja Vilja Perttola, vilja.perttola@kirjastopalvelu.fi, puh. 040 755 3319

Lisää Viddlasta: www.viddla.fi

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Suomen kirjastopalvelu Oy
Suomen kirjastopalvelu Oy
Työpajankatu 13 A, 5. krs
00580 Helsinki

https://www.kirjastopalvelu.fi

Suomen kirjastopalvelu Oy on Suomen monipuolisin kirjastomateriaalien, -palveluiden ja kalusteiden toimittaja. Yhtiö välittää myös peruskoulujen ja toisen asteen oppilaitosten oppimateriaaleja kunnille. Kirjastopalvelun osana toimii kirjakustantamo Avain, joka julkaisee kotimaista tietokirjallisuutta, lastenkirjoja sekä laajan valikoiman selkokirjallisuutta.

Suomen Kirjastoseura omistaa Kirjastopalvelusta 10 prosenttia. Kirjastopalvelu on osa Booky Groupia. 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen kirjastopalvelu Oy

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme