Vaasan kaupunki - Vasa stad

Kirjaston Minä ja kirja -sarja tuo jälleen kirjailijavieraita Vaasaan

Jaa

Suosittu Minä ja kirja -kirjailijavierassarja jatkuu kevätkaudella pääkirjaston Draama-salissa viitenä torstai-iltana. Tapahtumiin on ilmainen sisäänpääsy.

Keiju Vihreäsalo, kuva: Otava / Arto Wiikari
Keiju Vihreäsalo, kuva: Otava / Arto Wiikari

Tämän vuoden ensimmäiseen tilaisuuteen saapuu vieraaksi 10.1. klo 17.30 vaasalaislähtöinen Keiju Vihreäsalo, HIMA Happiness Oy:n toimitusjohtaja. Vihreäsalolta ilmestyi viime syksynä Otavan kustantamana teos ”Jotta voisin rakastaa - rakkauden anatomia”.Kirjassa tarkastellaan lämpimällä analyyttisellä otteella rakkautta ja pelkoamme rakastaa. Vihreäsalo puhuu Vaasassa kirjansa aihepiiristä otsikolla Mitä on rakkaus?

Minä ja kirja goes Feasta muusikko Mika Järvisen myötä 24.1. klo 18-19. Järvinen on monessa mukana ollut helsinkiläisrokkari, jonka menneisyydestä löytyy sellaisia bändejä kuin Five Fifteen ja Crazy World. Ensimmäisen levynsä Järvinen julkaisi 5.15-yhtyeen riveissä vuonna 1991 ja on sen jälkeen julkaissut parikymmentä levyä eri yhtyeissä. Järvinen on laulanut myös duettoja mm. Ville Valon ja Laura Närhen kanssa.

Järviseltä ilmestyi pari vuotta sitten kirja legendaarisesta Uriah Heep -yhtyeestä, jonka entisten ja nykyisten jäsenten kanssa Järvinen on tehnyt yhteistyötä jo yli kymmenen vuoden ajan. Viime marraskuussa julkaistiin Järvisen kirja ”Deep Purple: Highway Star - Ritchie Blackmoren vuodet 1968-1993. Maailman ikonisimman hardrockbändin matkassa.”

Toimittaja Mari Manninen saapuu vieraaksi 7.2. klo 17.30. Manninen on koonnut uusimpaan teokseensa ”Kiinalainen juttu: 33 Kiina-myyttiä, jotka vaativat kumoamista” yleisiä länsimaisten ihmisten väärinkäsityksiä Kiinasta. Mannisen edellinen teos ”Yhden lapsen kansa” käsitteli Kiinassa vallinnutta yhden lapsen politiikkaa ja sai tietokirjallisuuden Finlandia-palkinnon vuonna 2016.

Sosiaalipolitiikan professori Heikki Hiilamo kertoo21.3. klo 17.30 teoksestaan ”Näkymättömät sankarit”. Teos sijoittuu vuoteen 1973, jolloin kenraali Augusto Pinochet käynnisti Chilessä verisen sotilasvallankaappauksen. Kirjassa kerrotaan suomalaisesta diplomaatista Tapani Brotheruksesta, joka onnistui kollegoineen pelastamaan jopa 2 500 vainottua Pinochetin raakojen puhdistusten aikana. Kirjan pohjalta julkaistaan nyt keväällä Ylellä kuusiosainen draamasarja, jota tähdittää Beck-elokuvista tunnettu näyttelijä Mikael Persbrandt.

Suomalainen biologi, tietokirjailija ja toimittaja Juha Valste puhuu 11.4. klo 18-19 aiheesta Evoluutio ja ihmisen kehitys. Valsteen uusin teos ”Evoluutio – miten lajit kehittyivät?” ilmestyi viime syksynä SKS:n kustantamana. Valste on julkaissut myös muita ihmisen evoluutiota käsitteleviä tietokirjoja.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

palvelupäällikkö Anna Pakka
Vaasan kaupungin kulttuuri- ja kirjastopalvelut
p. 040 182 4289
anna.pakka@vaasa.fi

Kuvat

Keiju Vihreäsalo, kuva: Otava / Arto Wiikari
Keiju Vihreäsalo, kuva: Otava / Arto Wiikari
Lataa
Mika Järvinen
Mika Järvinen
Lataa
Mari Manninen, kuva: Katharina Hesse
Mari Manninen, kuva: Katharina Hesse
Lataa
Heikki Hiilamo, kuva: Wilma Hurskainen
Heikki Hiilamo, kuva: Wilma Hurskainen
Lataa
Juha Valste, kuva: Anne Petäinen
Juha Valste, kuva: Anne Petäinen
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vaasan kaupunki

Aina aurinkoinen Vaasa on Pohjolan energiapääkaupunki, jossa yhdistyvät innovatiivisuus, teknologia, laadukkaat palvelut, monipuolinen koulutus- ja kulttuuritarjonta sekä energinen meininki.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan kaupunki - Vasa stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme