Suomen kirjastoseura

Kirjastot lähtevät kouluihin ja kauppakeskuksiin Kirjaston päivänä 19.3.

Jaa

Uusi tapahtuma Kirjaston päivä vie kirjastojen toimintaa uusiin paikkoihin. Ensi kertaa järjestettävää tapahtumaa vietetään Minna Canthin ja tasa-arvon päivänä.

Uusi tapahtuma Kirjaston päivä tulee kirjastoihin ympäri Suomea. Päivää vietetään tiistaina 19. maaliskuuta. Päivän aikana useat kirjastot lähtevät ulos kirjaston tiloista esimerkiksi kouluihin ja kauppakeskuksiin.

Tapahtumaan on tähän mennessä ilmoittautunut 62 kirjastoa.

Kirjaston päivää vietetään Minna Canthin ja tasa-arvon päivänä. Minna Canth näkyy esimerkiksi Pasilan kirjastossa, jossa järjestetään Minna Canth -aiheinen kahvisalonki. Paikalla ovat ainakin Minna Canth ja Eino Leino.

”Vinkkaamme kirjoja teemoista, jotka olivat Minna Canthin sydäntä lähellä”, kertoo kirjastonjohtaja Tiina Tarvonen Pasilan kirjastosta.

Sallan kirjasto Lapissa järjestää paikallisessa koulussa pop-up-kirjaston, jossa tarjotaan kirjallisuutta kaikenikäisille oppilaille ja myös opettajille. Lisäksi on kirjallisuusaiheinen tietovisa.

Helsingissä Rikhardinkadun kirjasto järjestää ohjelmaa yhdessä Päivälehden museon kanssa. Ohjelmassa on muun muassa Pekka Töpöhäntä -teemainen satutunti ja askartelua.

”On aina hyvä lähteä muualle. Tavoitamme ihmisiä, jotka eivät muuten tulisi kirjastoon. He saavat muistutuksen, että kirjasto on olemassa. Kirjastot ja museot voisivat tehdä enemmänkin yhteistyötä”, sanoo erikoiskirjastonhoitaja Tobias Larsson Rikhardinkadun kirjastosta.

Kirjaston päivän järjestäjä on Suomen kirjastoseura. Kirjastoseura järjestää yhdessä Kuntaliiton kanssa Kirjaston päivänä Ääni lukemiselle -vaalikeskustelun keskustakirjasto Oodin Maijansalissa klo 15-16.

Oodin tapahtuma käynnistyy puolueiden kirja-battlella, jossa kansanedustajat esittelevät omaa puoluettaan kuvaavan kirjan. Tapahtumassa selviää, miten eri puolueet linjaavat lukutaidosta, lukemisesta ja kirjastosta. Mukana ovat mm. Maria Ohisalo, Silvia ModigKimmo Tiilikainen ja Pia Viitanen. Keskustelun juontaa Emmi Nuorgam.

Kirjastoseuran toiminnanjohtaja Rauha Maarno haluaa kirjastojen vaikuttavan yhteiskuntaan.

”Kirjastot ovat heränneet siihen, että hyvä lukutaito ei enää ole Suomessa itsestäänselvyys. Nyt kirjastot tekevät hartiavoimin töitä sen eteen, että ne tavoittaisivat myös vähemmän lukevia asiakkaita. Minna Canthin hengessä haluamme muistuttaa siitä, miten tärkeää on lukemisen ja ajattelun vapaus. Kirjasto tarjoaa kaikille aidosti tasa-arvoisen mahdollisuuden oppimiseen ja luovuuteen. Uskon, että yhtä useampi asiakas löytää tämän mahdollisuuden Kirjaston päivänä törmäämällä kirjastoon yllättävissä paikoissa.”

Lisätietoja kirjastojen järjestämistä tapahtumista Suomen kirjastoseuran sivuilla.

Katsoaksesi videon lähteestä www.youtube.com, anna hyväksyntä sivun yläosasta.Kahvisalonki, satutunti, pop-up-kirjasto

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tiina Tarvonen, Pasilan kirjaston johtaja.
0504025816

Tietoja julkaisijasta

Suomen kirjastoseura
Suomen kirjastoseura
Runeberginkatu 15 A 6
00100 HELSINKI

044 522 2941http://suomenkirjastoseura.fi

Suomen kirjastoseura on kansalaisjärjestö, joka edistää kirjastojen asemaa. Seura julkaisee Kirjastolehteä, kampanjoi Lainan päivänä ja järjestää valtakunnalliset Kirjastopäivät.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen kirjastoseura

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme