Vaasan kaupunki - Vasa stad

Kissatalolle etsitään uutta sijaintia – kaupunki ei valita hallinto-oikeuden päätöksestä

Jaa
Rakennus- ja ympäristölautakunta päätti olla valittamatta hallinto-oikeuden päätöksestä Vaasan kissatalon muuton suhteen. Kaupunki pyrkii aktiivisesti kartoittamaan muita paikkoja kissataloa varten.
Kuva: Ilari Rautiainen
Kuva: Ilari Rautiainen

Vaasan kissatalon oli tarkoitus muuttaa Palosaarelta Isolahteen. Muutto vaati poikkeamista asemakaavasta, johon kissataloa ylläpitävä yhdistys sai luvan kaupunginhallituksen suunnittelujaostolta. Asiasta valitettiin hallinto-oikeuteen, joka katsoi, ettei yhdistyksen hakemalle poikkeamisluvalle ei ollut oikeudellisia edellytyksiä ja näin ollen kumosi suunnittelujaoston myöntämän luvan.

Rakennus- ja ympäristölautakunta käsitteli asiaa kokouksessaan 26.4. ja päätti olla valittamatta hallinto-oikeuden päätöksestä.

– Lautakunta kävi asiasta hyvää keskustelua ja käsitteli asiaa eri näkökulmista. Valitukselle ei tässä tilanteessa kuitenkaan löytynyt perusteita. Se olisi vain vienyt lisää aikaa ja asia olisi junnannut paikoillaan, rakennustarkastaja Paula Frank sanoo.

Frankin mukaan kaupunki pyrkii aktiivisesti kartoittamaan muita paikkoja kissataloa varten.

– Kissataloa ylläpitävä yhdistys tekee hyvää ja arvokasta työtä, ja haluamme edesauttaa sopivan paikan löytämistä. Tavoitteena on, että kissatalolle löydetään sellainen sijainti, jossa sen toiminta istuu häiriöttä ympäristöönsä, Frank toteaa.

Rakennus- ja ympäristölautakunta on toivonut väliaikatietoa vaihtoehtoisesta paikasta 21.6. pidettävään kokoukseen.

 

Yhteyshenkilöt

Rakennustarkastaja Paula Frank, paula.frank@vaasa.fi, 0401326082

Kuvat

Kuva: Ilari Rautiainen
Kuva: Ilari Rautiainen
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vaasa on Pohjolan energiapääkaupunki, jossa on helppo olla onnellinen.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan kaupunki - Vasa stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme