Espoon kaupunki - Esbo stad

Kivenlahden uudistaminen alkaa metroaseman ympäristöstä

Jaa

Metron läntisen pääteaseman rakentaminen Kivenlahteen käynnistää koko alueen uudistumisen. Ensimmäisenä rakennetaan tulevan metroaseman ympäristö, jonne kaavoitetaan asumisen lisäksi runsaasti liike- ja toimitiloja vahvistamaan jo entuudestaan Kivenlahden monipuolista palvelutarjontaa. Kaupunkisuunnittelulautakunta käsittelee kokouksessaan 14. marraskuuta esitystä kaupunginhallitukselle Kivenlahden metrokeskuksen asemakaavasta.

Havainnekuva: Arkkitehtitoimisto HKP
Havainnekuva: Arkkitehtitoimisto HKP

Tulevina vuosikymmeninä Kivenlahti kasvaa nykyisestä 8 500 asukkaan paikalliskeskuksesta pääkaupunkiseudun vilkkaaksi läntiseksi sisääntuloportiksi, jonne rakennetaan koteja 15 000 uudelle asukkaalle. Tavoitteena on luoda Kivenlahdesta myös houkutteleva työpaikka-alue, ja kaksinkertaistaa työpaikkojen määrä nykyisestä vajaasta 2 000:sta.

Kivenlahti kasvaa metroaseman ympärille

Metroaseman ympäristöön on suunniteltu korkeaa rakentamista täydentämään Kivenlahden nykyistä ilmettä tornitaloineen. Uusia 13–22 kerroksisia asuintorneja on mahdollista rakentaa kolme, minkä lisäksi suunnitteilla on 22-kerroksinen hotelli. Metrokortteliin on tarkoitus rakentaa koteja noin 1 700 uudelle asukkaalle.

Metroaseman yhteyteen rakennettava liikekeskus sekä lähistölle toteutettavat muut liike- ja toimitilat, liikuntakeskus sekä hotelli luovat edellytykset entistä monipuolisemmille kaupallisille palveluille sekä uusien työpaikkojen synnylle. Metroaseman läheisyyteen on suunniteltu liityntäpysäköintiä. Asemakaavan toteuttaminen edellyttää Kivenlahdentien siirtämistä Länsiväylän viereen.

Kaupunki arvioi saavansa metrokeskuksen ympäristön maa-alueista maanmyynti- ja vuokratuloina sekä maankäyttösopimustuloina yhteensä noin 50–65 miljoonaa euroa. Tonteista 30–50 prosenttia on tarkoitus luovuttaa vuokraamalla.

Rakentaminen jatkuu Länsiväylän pohjoispuolelle

Keskeinen osa Kivenlahtea on tulevaisuudessa myös Länsiväylän pohjoispuolelle toteutettava Kiviruukin alue, jonne keskittyy pääosa Kivenlahden ympäristön uudesta asuntorakentamisesta. Lisäksi Kiviruukkiin syntyy bio- ja kiertotalouden innovaatiokeskittymä Cleantech Garden. Kiviruukin osayleiskaavaa valmistellaan parhaillaan.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Projektinjohtaja Kimmo Leivo, puh. 050 340 9723, kimmo.leivo@espoo.fi
Aluearkkitehti Outi Reitmaa, puh. 043 824 9583, outi.reitmaa@espoo.fi

Kuvat

Havainnekuva: Arkkitehtitoimisto HKP
Havainnekuva: Arkkitehtitoimisto HKP
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Facebook

Twitter

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme