Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Kivikon pohjoisosaan valmistellaan uutta luonnonsuojelualuetta

Jaa

Helsingin kaupungin ympäristöpalvelut valmistelee esitystä uudeksi luonnonsuojelualueeksi Kivikon ja Jakomäen rajalla sijaitsevalle kallioalueelle. Tulevan suojelualueen nimi on Kivikon linnoituskallioiden luonnonsuojelualue. Alueen hoito- ja käyttösuunnitelmasta järjestetään yleisötilaisuus verkossa keskiviikkona 13. huhtikuuta.

Kivikon luonnonsuojelualueen rajaus kartalla.
Kivikon luonnonsuojelualueen rajaus kartalla.

Paikka on tunnettu ensimmäisen maailmansodan aikana rakennetusta linnoituksesta, joka koostuu pääasiassa lukuisista kaivannoista. Kohteen merkittävin luontoarvo on erityislaatuinen ja osittain uhanalainen kasvilajisto. Lisäksi kallioalue on geologisesti merkittävä kohde.

Alueelle on laadittu viime vuodesta lähtien hoito- ja käyttösuunnitelmaa, joka valmistuu loppukeväästä 2022. Hoito- ja käyttösuunnitelmaan kirjataan luontoarvojen turvaamiseen tarvittavat toimenpiteet. Alueen arvojen säilyminen edellyttää sekä aktiivisia hoitotoimia että ulkoilukäytön ohjaamista. Suunnitelmassa määritellään myös tärkeimpien opasteiden tarve. Kivikon linnoituskallioilla on huomioitava lisäksi muinaisjäännöksen eli linnoitusalueen hoitotarve.

Yleisötilaisuus verkossa 13. huhtikuuta

Ympäristöpalvelut järjestää alueen hoito- ja käyttösuunnitelmasta yleisötilaisuuden verkossa Teams-sovelluksen avulla keskiviikkona 13. huhtikuuta klo 18:00−19:30. Tilaisuudessa suunnittelun toteuttavan konsulttiyhtiöiden Faunatica Oy:n ja Nomajin maisema-arkkitehdit esittelevät suunnitelmaa ja vastaavat ympäristöpalvelujen edustajan kanssa kaupunkilaisten kysymyksiin. Kysymykset voi esittää tilaisuudessa suullisesti tai keskustelupalstalla.

Tilaisuuteen liitytään linkistä: Tilaisuus: Kivikon linnoituskallioiden luonnonsuojelualue

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Jere Salminen
Ympäristötarkastaja
Helsingin kaupungin ympäristöpalvelut
puh. 09 310 21549, 040 182 1641
jere.salminen@hel.fi

Kuvat

Kivikon luonnonsuojelualueen rajaus kartalla.
Kivikon luonnonsuojelualueen rajaus kartalla.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

PL 58200, 00099 Helsingin kaupunki

09 310 2611http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnittelusta, rakentamisesta ja ylläpidosta, rakennusvalvonnasta sekä ympäristöön liittyvistä palveluista.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Helsingin kaupunki kunnostaa lintuvesiä Ruovikosta lentoon -hankkeessa23.5.2022 09:03:38 EEST | Tiedote

Helsingin kaupungilla on käynnistynyt Ruovikosta lentoon -Helmi-hanke, jossa keskitytään lintuvesien ja rantojen elinympäristöjen tilan parantamiseen. Hankkeen aikana tehdään käytännön hoitotoimia, jotka edesauttavat linnustoa ja muuta luonnon monimuotoisuutta. Samalla saadaan arvokasta tietoa järviruo’on talvileikkuusta ja ruokomassan hyödyntämisestä sekä kehitetään eri toimijoiden yhteistyötä. Hanketta rahoitetaan valtakunnallisesta Helmi-elinympäristöohjelmasta.

Rakennusten ja yleisten alueiden jaoston päätöstiedote 19.5.202219.5.2022 19:03:51 EEST | Tiedote

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan rakennusten ja yleisten alueiden jaosto kokoontui torstaina 19.5.2022. Kokouksen päätöstiedote (yhteenveto tehdyistä päätöksistä) on julkaistu kaupungin verkkosivuilla: Päätöstiedote » Päätöstiedote näkyy verkkosivuilla siihen asti kun kokouksen pöytäkirja julkaistaan. Pöytäkirja korvaa valmistuttuaan päätöstiedotteen. Rakennusten ja yleisten alueiden jaoston seuraava kokous on torstaina 9.6.2022.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme