Vaasan kaupunki - Vasa stad

Kjell Westö, Juha Itkonen och Paula Nivukoski är november månads författargäster i Vasa

Dela

I anslutning till Vasa stadsbiblioteks serie med författarbesök Jag och boken uppträder Kjell Westö och Juha Itkonen 7.11 samt Paula Nivukoski 12.11.

Paula Nivukoski, foto: Petri Mulari, Otava
Paula Nivukoski, foto: Petri Mulari, Otava

Torsdagen den 7 november kl. 18–20 berättar Kjell Westö och Juha Itkonen om sin nya bok 7+7 Brev i en orolig tid. Den svenskspråkiga tillställningen som hålls i kulturhuset Fanny är ett av evenemangen under Svenska veckan och ordnas i samarbete med Kulturösterbotten och Förlaget. Läs mer om veckans program på webbsidan https://svenskaveckan.fi/orter/vasa-korsholm.

Tisdagen den 12 november kl. 18–19.30 uppträder Paula Nivukoski i Vasa huvudbiblioteks Dramasal. Nivukoskis debutverk Nopeasti piirretyt pilvet, som kom ut i våras, är förlagd till 1920-talets Storkyro, till en by där kvinnorna var starka och männen for till Amerika.

Paula Nivukoski (f. 1985) är född i Storkyro och bor numera i Laihela. Hon är lantgårdens yngsta dotter som redan i ett tidigt skede lärde sig att köra skördetröska och som sedermera blev universitetslärare.

Nyckelord

Kontakter

servicechef Anna Pakka
Vasa stads kultur- och bibliotekstjänster
tfn 040 182 4289
anna.pakka@vasa.fi

Bilder

Paula Nivukoski, foto: Petri Mulari, Otava
Paula Nivukoski, foto: Petri Mulari, Otava
Ladda ned bild

Länkar

Om

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vasa stad

Alltid soliga Vasa är Nordens energihuvudstad som förenar innovativitet, teknologi, högklassiga tjänster, mångsidigt utbildnings- och kulturutbud och positiv energi.

Följ Vaasan kaupunki - Vasa stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vaasan kaupunki - Vasa stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum