Vaasan kaupunki - Vasa stad

Kjell Westö, Juha Itkonen och Paula Nivukoski är november månads författargäster i Vasa

Dela

I anslutning till Vasa stadsbiblioteks serie med författarbesök Jag och boken uppträder Kjell Westö och Juha Itkonen 7.11 samt Paula Nivukoski 12.11.

Paula Nivukoski, foto: Petri Mulari, Otava
Paula Nivukoski, foto: Petri Mulari, Otava

Torsdagen den 7 november kl. 18–20 berättar Kjell Westö och Juha Itkonen om sin nya bok 7+7 Brev i en orolig tid. Den svenskspråkiga tillställningen som hålls i kulturhuset Fanny är ett av evenemangen under Svenska veckan och ordnas i samarbete med Kulturösterbotten och Förlaget. Läs mer om veckans program på webbsidan https://svenskaveckan.fi/orter/vasa-korsholm.

Tisdagen den 12 november kl. 18–19.30 uppträder Paula Nivukoski i Vasa huvudbiblioteks Dramasal. Nivukoskis debutverk Nopeasti piirretyt pilvet, som kom ut i våras, är förlagd till 1920-talets Storkyro, till en by där kvinnorna var starka och männen for till Amerika.

Paula Nivukoski (f. 1985) är född i Storkyro och bor numera i Laihela. Hon är lantgårdens yngsta dotter som redan i ett tidigt skede lärde sig att köra skördetröska och som sedermera blev universitetslärare.

Nyckelord

Kontakter

servicechef Anna Pakka
Vasa stads kultur- och bibliotekstjänster
tfn 040 182 4289
anna.pakka@vasa.fi

Bilder

Paula Nivukoski, foto: Petri Mulari, Otava
Paula Nivukoski, foto: Petri Mulari, Otava
Ladda ned bild

Länkar

Om

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vasa stad

Alltid soliga Vasa är Nordens energihuvudstad som förenar innovativitet, teknologi, högklassiga tjänster, mångsidigt utbildnings- och kulturutbud och positiv energi.

Följ Vaasan kaupunki - Vasa stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vaasan kaupunki - Vasa stad

Vaskiluotoa kehitetään: uusilla katulinjauksilla erotetaan työpaikka- ja raskaan liikenteen reitit11.12.2019 11:00:00 EETTiedote

Vaskiluodossa Reininkadun alueelle on tulossa muutoksia uuden asemakaavan myötä. Asemakaavaehdotuksessa esitetään, että osa Teollisuuskatua suljetaan liikenteeltä, jotta Wärtsilän teknologiakeskuksen ja logistiikkakeskuksen väliin voidaan rakentaa yhdyskäytävä. Suomen sokerin alueelle osoitetaan uusi liikennereitti Reininkadulta Kaarlentien kautta Teollisuuskadulle.

Vasklot utvecklas: rutterna för trafiken till arbetsplatserna och den tunga trafiken skiljs åt från varandra med nya gatusträckningar11.12.2019 11:00:00 EETTiedote

I och med en ny detaljplan blir det ändringar på Reinsgatans område i Vasklot. I detaljplaneförslaget föreslås att en del av Industrigatan stängs för trafik, så att en förbindelsekorridor kan byggas mellan Wärtsiläs teknologicentrum och logistikcentrum. Till Finska Sockers område anvisas en ny trafikrutt från Reinsgatan via Karlavägen till Industrigatan.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum