Korkein oikeus / Högsta domstolen

KKO:lta valituslupa Instagram-tilillä julkaistun valokuvan käyttöä koskevassa asiassa

Jaa

Korkein oikeus (KKO) on myöntänyt valitusluvan mediayhtiö Sanoma Media Finland Oy:lle.

Ilta-Sanomat julkaisi lehden verkkoversiossa julkisuuden henkilöä koskevan artikkelin yhteydessä kuvakaappauksen hänen Instagram-tilillä julkaisemastaan valokuvasta. Markkinaoikeus katsoi tuomiossaan, ettei mediayhtiöllä ollut oikeutta saattaa valokuvaa yleisön saataville ilman valokuvaajan suostumusta ja velvoitti mediayhtiön suorittamaan hänelle hyvitystä tekijänoikeuslakiin perustuvan yksinoikeuden loukkauksen perusteella.

KKO:ssa on käsiteltävänä kysymys siitä, onko mediayhtiöllä ollut oikeus julkaista valokuva verkkojulkaisussa tekijänoikeuslain mukaisen niin sanotun lehdistön lainausoikeuden tai sitaattioikeuden perusteella.


Asian diaarinumero KKO:ssa: S2021/318

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Esittelijä Sanna Holkeri, p. 029 56 40014, sanna.holkeri(at)oikeus.fi

Asiakirjatilaukset: viestinta.kko(at)oikeus.fi

Tietoja julkaisijasta

Korkein oikeus / Högsta domstolen
Korkein oikeus / Högsta domstolen
PL/PB 301
00171 Helsinki / Helsingfors

02956 40000http://www.korkeinoikeus.fi

Korkein oikeus käyttää ylintä tuomiovaltaa riita- ja rikosasioissa sekä valvoo lainkäyttöä omalla toimialallaan. Korkeimman oikeuden keskeisin tehtävä on antaa ennakkopäätöksiä.

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Korkein oikeus / Högsta domstolen

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme