Kangasala-talo Oy

Klassinen syksy vie matkalle Roomaan

Jaa

Viulisti Katri Nikkanen ja pianisti Maria Ala-Hannula avaavat Kangasala-talon klassisen syksyn italialaisen viulukirjallisuuden helmillä tiistaina 28.8. klo 19.

Katri Nikkasen viulu vie matkalle Roomaan.
Katri Nikkasen viulu vie matkalle Roomaan.

Kangasala-talon klassisen syksyn avaava konsertti on lähtölaukaus kohti Katri Nikkasen ja Maria Ala-Hannulan marraskuista Rooman konserttia. Matkalle mukaan lähtee italialaisen viulukirjallisuuden helmiä. 

Katri Nikkasen viulu on soinut Tampere Filharmonian konserteissa jo 30 vuotta ja siitä pisimmän ajan 3. konserttimestarin paikalla. Orkesterityön lisäksi hän on aktiivinen kamarimuusikko. Viime aikoina Nikkanen on päässyt syventymään italialaisen musiikin opiskeluun ja esittämiseen.

Pianisti Maria Ala-Hannula on opiskellut pitkään Italiassa ja toimii tällä hetkellä Lapin musiikkipiston opettajana. 

Konsertin mahdollistaa Pro Orchestran Martti Silvennoisen rahastosta myöntämä apuraha.

Matkalla Roomaan -konsertti avaa Kangasala-talon Syksyn klassiset -konserttisarjan, joka jatkuu Avanti! Kamariyhtyeen konsertilla lokakuun alussa. Avanti! soittaa Kangasala-salissa kaikkien aikojen klassikoita barokin, romantiikan, jazzin ja kansanmusiikin perinteistä. Avanti! -kvartetin kanssa esiintyvät Kari Kriikku, klarinetti ja Jouko Laivuori, piano.

Marraskuussa konserttisarjan päättää Suomalainen Barokkiorkesteri, joka tarjoilee Vivaldin pulppuavaa sävelkieltä solisteinaan Essi Luttinen, mezzosopraano, Jani Sunnaborg, fagotti ja Kreeta-Maria Kentala, viulu ja liidaus.

Matkalla Roomaan Kangasala-talossa tiistaina 28.8. klo 19. Liput Kangasala-talolta 12/10 €, Lippu.fi 13,50/11,50 € + toimitusmaksu. Syksyn klassiset -sarjalippu Kangasala-talolta 47/43/20 €, Lippu.fi 50,50/46,50/22,50 € + toimitusmaksu

Pdf-liitteessä konsertin ohjelma ja esiintyjien CV:t.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Katri Nikkasen viulu vie matkalle Roomaan.
Katri Nikkasen viulu vie matkalle Roomaan.
Lataa
Maria Ala-Hannula, kuva Renato Lievore
Maria Ala-Hannula, kuva Renato Lievore
Lataa

Liitteet

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Kangasala-talo Oy
Kangasala-talo Oy
Kuohunharjuntie 6
36200 Kangasala

040 773 0148http://www.kangasala-talo.fi/

Kangasala-talo on vuoden 2015 alussa avattu kulttuurikeskus, joka sijaitsee Kangasalan keskustassa 20 minuutin ajomatkan päässä Tampereen keskustasta. Kangasala-talossa sijaitsee 290-paikkainen konserttisali Kangasala-sali, Kimmo Pyykkö -taidemuseo, galleria sekä Kangasalan valtuustosali. Kangasala-talo Oy järjestää konsertteja ja muita kulttuuritapahtumia useille kohderyhmille ja vastaa Kimmo Pyykkö -taidemuseon sekä elokuvateatteri K-Kinon toiminnasta. Kangasala-talo Oy tarjoaa myös kokous-, juhla- ja ohjelmapalveluita. Arkkitehtuuritoimisto Heikkinen-Komosen suunnittelemalle Kangasala-talolle myönnettiin Vuoden betonirakenne 2015 -palkinto ja Betonijulkisivu 2015 -arkkitehtuuripalkinto. Rakennus oli ehdolla vuoden 2015 Arkkitehtuurin Finlandia -palkinnon saajaksi.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kangasala-talo Oy

Tinapillin alkeet vai sosiaalinen ryhmätanssi? Kangasala Irish Festival tarjoaa irlantilaisen musiikin ja tanssin opetusta aloittelijoista edistyneisiin12.4.2019 15:39:14 EESTTiedote

Huhtikuun lopulla 25.- 27.4.2019 järjestettävä irlantilaisen musiikin, tanssin ja kulttuurin festivaali Kangasala Irish Festival - The Spring Gathering tarjoaa ohjelmistossaan konsertteja, elokuvia, tanssia, työpajoja ja jameja. Työpajoissa kiinnostuneet pääsevät kokeilemaan mm. tinapillien alkeita, irlantilaista musiikkia viululla ja kitaralla ja sosiaalista ryhmätanssia. Työpajoja on tarjolla sekä aloittelijoille että edistyneemmille.

Kangasala Irish Festivalin ohjelmassa tanssi vahvasti mukana - esiintyjänä irlantilaisen tanssin maailmanmestari Ruairi McCabe10.4.2019 09:03:54 EESTTiedote

Kangasalla järjestetään vapun alla 25.- 27.4.2019 irlantilaisen musiikin, tanssin ja kulttuurin festivaali: Kangasala Irish Festival - The Spring Gathering. Kangasala-talossa ja useissa Kangasalan keskustan paikoissa järjestettävän festivaalin ohjelmistoon kuuluu konsertteja, elokuvia, irlantilaisen musiikin ja tanssin opetusta sekä jameja, joissa soittajat kokoontuvat yhteen musisoimaan rennossa ilmapiirissä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme