Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Kluuvin virastotalo myynnissä

Jaa

Helsingin kaupunki myy osoitteessa Pohjoisesplanadi 19 sijaitsevan historiallisen kiinteistön. Uschakoffin talonakin tunnettua rakennusta oltiin myymässä jo aiemmin tänä vuonna, mutta kaupunkiympäristölautakunta päätti palauttaa asian uudelleen valmisteluun laajemman kiinnostuksen kartoittamiseksi.

Kluuvin virastotalo osoitteessa Pohjoisesplanadi 19.
Kluuvin virastotalo osoitteessa Pohjoisesplanadi 19.

Vuonna 1816 valmistunut kiinteistö myydään, koska siellä toimivat kaupungin elinkeino-osaston toiminnot keskitetään uusiin tiloihin ensi vuoden aikana, eikä kaupungilla ole rakennukselle sen jälkeen tarvetta omassa palvelutuotannossa. Rakennus tulee pian peruskorjausikään, joten myynnillä saadaan vähennettyä kaupungin korjausvelkaa. Kaupungin omistama kiinteistö myydään kokonaisuutena tontteineen.

Rakennus on merkitty kaavassa hallinto- ja virastorakennusten korttelialueeksi, mutta sitä on mahdollista kehittää myös liike- ja toimistokäyttöön. Rakennus on suojeltu sr-asemakaavamerkinnällä, ja se on tyydyttävässä kunnossa. Rakennuksessa on myös liiketiloja sekä pieni parkkihalli. Nykyiset vuokrasopimukset siirtyvät uudelle omistajalle.

Kaupungin vanhimpiin rakennuksiin kuuluvan kiinteistön on suunnitellut Pehr Granstedt, ja sisätiloihin ovat jättäneet vuosien varrella kädenjälkensä myös arkkitehdit Lars Sonck ja Aarno Ruusuvuori.

Yhteydenotot myyntiprosessiin ja myytävään kohteeseen liittyen Newsecin kautta.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Heidi Autiosuo
Myyntineuvottelija
Kaupunkiympäristön toimiala
Yritystilat-yksikkö
09 310 21204
heidi.autiosuo@hel.fi

Kuvat

Kluuvin virastotalo osoitteessa Pohjoisesplanadi 19.
Kluuvin virastotalo osoitteessa Pohjoisesplanadi 19.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

PL 58200, 00099 Helsingin kaupunki

09 310 2611http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnittelusta, rakentamisesta ja ylläpidosta, rakennusvalvonnasta sekä ympäristöön liittyvistä palveluista.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Mitä uutta Länsi-Helsinkiin? Alueen ajankohtaiset suunnitelmat ja hankkeet esillä verkkotilaisuudessa 27.10.20.10.2021 08:55:13 EEST | Tiedote

Läntisessä Helsingissä on käynnissä useita suunnittelu- ja rakentamishankkeita. Malminkartanon ja Kannelmäen kaupunkiuudistus käynnistyy, asema-alueita kohennetaan ja uudet kohteet täydentävät aiempaa rakennuskantaa. Myös alueen kadut ja puistot kehittyvät. Ajankohtaisia suunnitelmia esitellään Uutta Länsi-Helsinkiä -verkkotilaisuudessa keskiviikkona 27.10. klo 17.00 alkaen.

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan ympäristö- ja lupajaoston päätökset 14.10.202114.10.2021 17:41:54 EEST | Tiedote

Kokouksen päätöstiedote (yhteenveto tehdyistä päätöksistä) on julkaistu kaupungin verkkosivuilla: Päätöstiedote 14.10.2021 » Päätöstiedote näkyy verkkosivuilla siihen asti kun kokouksen pöytäkirja julkaistaan. Pöytäkirja korvaa valmistuttuaan päätöstiedotteen. Jaosto kokoontuu seuraavan kerran torstaina 28.10.2021. Lisää tietoa ympäristö- ja lupajaoston toiminnasta: https://www.hel.fi/kaupunkiymparisto/fi/paatoksenteko/Ymparisto-ja-lupajaosto/

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme