Viestintätoimisto Manifesto Oy

Kodin älyvalaistustrendit 2023

Jaa
Kodin valaistus ei ole enää vain valojen päälle ja pois kytkemistä, vaan sillä on mahdollista tehdä paljon enemmän. Valaistus on yksi kodin keskeisimmistä tunnelmanluojista, hyvällä valaistuksella on myös merkitystä esimerkiksi kotona työskentelyn mielekkyyteen tai illalla rauhoittumiseen. Oikeanlaisella valaistuksella on mahdollista luoda haluttua tunnelmaa, korostaa kodin esteettisiä muotoja, lisätä vireyttä sekä turvallisuutta. LEDVANCEn SMART+ WiFi ja SUN@HOME-älyvalaistusvalikoimasta löytyy ratkaisu erilaisiin valaistustarpeisiin.

Valon värit tilojen korostajina

Tänä vuonna värien käyttö sisustuksessa on trendikästä ja nyt myös valaistuksen väriä on mahdollista vaihtaa mieleiseksi. LEDVANCE SMART+ WiFi -lampuilla ja -valaisimilla on helppoa ja vaivatonta luoda kotiin omannäköinen valaistustunnelma, joka korostaa eri tilojen yksityiskohtia. RGB-ominaisuuden omaavilla lampuilla ja valaisimilla valon värisävy on helppoa vaihtaa sekä ohjelmoida vaihtumaan itsestään tai vaikka musiikin tahtiin. Valittavana on lämpimän ja kylmän valkoisen valon lisäksi noin 16 miljoonaa kiehtovaa värisävyä, joilla elävöittää kotia, mökkiä tai vaikka ulkotiloja. 

Vuorokausirytmiä mukaileva valaistus edistää hyvinvointia

Valaistuksen vaatimukset ovat muuttuneet ja tietoisuus valaistuksen vaikutuksesta hyvinvointiin on lisääntynyt. Esimerkiksi vuoden pimeimpään aikaan, kun auringonvaloa on luonnostaan vähän, kodin valaistuksen merkitys korostuu. LEDVANCE SUN@HOME -lamput ja -valaisimet luovat ainutlaatuista luonnollisen päivänvalon kaltaista valoa, joka edistää niin hyvinvointia kuin suorituskykyäkin. Erittäin lähelle auringonvalon ominaisuuksia pääsevän värintoiston ansiosta (CRI > 95) värit näkyvät mahdollisimman luonnollisina.

Toisin kuin perinteisissä LED-lampuissa, SUN@HOME-tuotteiden LEDien valkoisessa valossa on hyvin vähän sinistä valoa, minkä ansiosta ne tukevat luonnollista vuorokausirytmiä ja ovat silmille miellyttävämpi. Valon värilämpötilaa voidaan säätää laajalla spektrillä (2 200–5 000 K), mikä mahdollistaa päivän aloituksen auringonnousua jäljittelevässä valaistuksessa ja työskentelyn keskittymistä parantavassa viileän valkoisessa valossa. Päivän päätteeksi valaistusta voidaan himmentää ja säätää lämpimämmäksi, mikä valmistelee kehon rentouttavaan yöuneen. 

Valaistuksen ohjattavuus helpottaa arkea

SMART+ WiFi ja SUN@HOME -lamput ja -valaisimet ovat älykkäitä ja etäohjattavia. Ohjaus käy kätevästi maksuttomalla LEDVANCE SMART+ WiFi -sovelluksella ja äänikomennot toimivat linkittämällä sovellus yhteensopivaan älykaiutinjärjestelmään (Amazon Alexa tai Google Assistant). Sovelluksen ansiosta älyvalaistusta on helppoa mukauttaa päivän eri tilanteiden ja tunnelman mukaan sekä ajastaa. Eri toiminnot, kuten värillinen valo, kirkkauden säätö ja valaistustunnelmien luonti, ovat myös säädettävissä erillisellä kaukosäätimellä. Kaukosäätimen etuna on, että kuka tahansa voi käyttää sitä valaistuksen ohjaukseen. Valot voidaan laittaa päälle ja sammuttaa myös perinteisellä seinäkytkimellä.

LEDVANCEn vinkit kodin valaistukseen

  • Huomioi valon värilämpötila. Lämmin valkoinen (2700 K) soveltuu oleskelutilojen tunnelmavalaistukseen. Neutraalin valkoinen (4000 K) on ihanteellinen kodin työskentelyalueiden valaisemiseen. SUN@HOME-valonlähteillä valaistus jäljittelee luonnollista auringonvaloa ja mukautuu päivän rutiineihin. 
  • Käytä väriä myös valaistuksessa. Hyllyjen tai sivutasojen reunoja pitkin kulkevat, väriä vaihtavat LED-valonauhat tuovat lisäsäväyksen sisustukseen ja luovat haluttua tunnelmaa. Valon väriä vaihtavissa SMART+ WiFi -valonlähteissä on jopa 16 miljoonaa värivaihtoehtoa, joista löytyy jokaiselle mieluisa ja tilanteeseen sopiva vaihtoehto.
  • Lisää viihtyvyyttä kylpyhuoneeseen. SMART+ WiFi -kylpyhuonevalaisimien (IP44) valon värilämpötilansäätö- ja himmennysominaisuuksien ansiosta kylpyhuone on aina täydellisesti valaistu. Saatavilla niin älykkäitä katto- kuin seinävalaisimia. Kylpyhuoneisiin soveltuvalla LED-nauhalla (IP65 ja virtalähde IP44) on puolestaan mahdollista luoda epäsuoraa ja suoraa valaistusta, mikä luo tasaista valoa eri värilämpötiloissa ja väreissä, sekä on himmennettävissä.
  • Helpota sähkölaitteiden hallintaa älypistorasioilla. SMART+ WiFi -älypistorasioilla saat liitettyä kodin sähkölaitteet perinteisten valaisimien kanssa samaan järjestelmään. Tällöin ne voidaan esimerkiksi ajastaa syttymään tiettyyn kellonaikaan.
  • Hyödynnä älyvalaistusta myös ulkotiloissa. Yksittäisillä kohdevalaisimilla tai valoketjuilla voi valaista pihan koristeellisia yksityiskohtia, kuten yksittäisiä kasveja, kukkapenkkiä tai kivetystä. Terassin ympärille epäsuoraa valaistusta antavat LED-nauhat tekevät myös oleskelualueesta viihtyisän. Luonnonvaloa mukaileva, lämmin valkoinen valo, jonka värilämpötila on enintään 3 300 kelviniä, luo ulkotiloihin miellyttävän tunnelman myös hämärän aikaan, kun taas 3 300–5 300 kelvinin valo on ihanteellinen vaihtoehto sisäänkäynnin valaisemiseen.

Talo LEDVANCE Loviisan Asuntomessuilla 7.7. - 6.8.2023

Valaistus, joka elää arjessa mukana

LEDVANCE on mukana Loviisan Asuntomessuilla. Talo LEDVANCEssa valaistus on keskiössä, ja valaistus on toteutettu pääosin monipuolisilla LEDVANCE-valonlähteillä, joista osa on älyvalaistusta. Näin valaistuksesta saatiin talon rakennuttajaperheen toiveiden mukainen.

– Valaistuksen muunneltavuus eri tarpeiden mukaan on meille tärkeää ja ihanteellista on, että saamme helposti luotua kotiin erilaisia tunnelmia. LEDVANCEn älyvalaistusratkaisuissa meitä kiehtoo erityisesti ohjattavuus, kuten valon värilämpötilan sekä värin säätö. Myös ulkovalaisimien ajastaminen on meille tarpeellinen ominaisuus, jota tulemme hyödyntämään, kertoo perheen äiti Hanna-Maija Tikka.

Tervetuloa Asuntomessuille Loviisaan tutustumaan Talo LEDVANCEn valaistusratkaisuihin! Tutustu Asuntomessuihin tästä.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätiedot:
Jenni Laakso
Marketing Manager, LEDVANCE Oy
puh. 09 7422 3307
jenni.laakso@ledvance.com


Tuotekuvat ja -lainat:
Iiris Maijo
Viestintäkonsultti, Viestintätoimisto Manifesto
puh. 040 034 5877
iiris.maijo@manifesto.fi

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Viestintätoimisto Manifesto Oy
Viestintätoimisto Manifesto Oy
Salomonkatu 17 B (Autotalo, 12. krs)
00100 Helsinki

https://www.manifesto.fi
LEDVANCE on yksi maailman johtavista yleisvalaistuksen toimittajista ammattilaisille ja kuluttajille. Yhtiöllä on oma toimisto yli 50 maassa ja liiketoimintaa yli 140 maassa. OSRAM GmbH:n yleisvalaistuksen liiketoiminnasta syntynyt LEDVANCE tarjoaa kattavan valikoiman LED-valaisimia laajalle käyttöalueelle, älykkäitä valaistustuotteita koteihin ja rakennuksiin, yhden kattavimmista LED-lamppuvalikoimista alalla, perinteisiä valonlähteitä, LED-nauhajärjestelmiä sekä valonohjausjärjestelmiä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Viestintätoimisto Manifesto Oy

Turkin perinteikästä ja kestävää ruokakulttuuria juhlitaan toukokuussa ympäri maailmaa23.5.2023 08:30:00 EEST | Tiedote

Yli tuhannen vuoden kulttuurien ja perinteiden, sosiaalisen perinnön ja tarinoiden muovaama turkkilainen keittiö tarjoilee maailmalle omaleimaisia ja monipuolisia makujaan Turkkilaisen keittiön viikolla 21.–27. toukokuuta. Tämä tärkeä seitsenpäiväinen tapahtuma esittelee ainutlaatuisia reseptejä ajattomasta turkkilaisesta keittiöstä ja korostaa samalla ikivanhan ruokaperinteen kestävyyttä.

Tietokeskus kiihdyttää kasvuaan ostamalla MPY Yrityspalvelut Oyj:n16.5.2023 13:01:00 EEST | Tiedote

Kotimainen ICT-palveluyhtiö Tietokeskus Finland Oy ostaa pk-yrityksille ja julkishallinnolle tietotekniikkapalveluja tarjoavan MPY Yrityspalvelut Oyj:n MPY Osuuskunnalta. Yrityskauppa tukee Tietokeskuksen kasvustrategiaa ja vahvistaa entisestään yhtiön asemaa nopeimmin kasvavana pk-yritysten ICT-palvelujen tarjoajana. Yrityskauppa nostaa yhtiön liikevaihdon noin 130 miljoonaan euroon ja henkilöstömäärän 500:aan. Tietokeskus ja MPY Yrityspalvelut muodostavat kaupan jälkeen suurimman kotimaisen pk-yritysten ICT-palveluihin keskittyneen toimijan.

Stina Krookin säätiö jakaa yhteensä 154 000 euroa kuva- ja näyttämötaiteen tekijöille Suomessa – kunniapalkinto tänä vuonna näyttämötaiteilija Pekka Sonckille11.5.2023 08:01:00 EEST | Tiedote

Stina Krookin säätiö on myöntänyt yhteensä 154 000 euroa kuva- ja näyttämötaiteen tukemiseen kiinnittäen erityistä huomiota Suomen ruotsinkieliseen väestöön. Tänä vuonna säätiö jakaa myös yhden 10 000 euron arvoisen kunniapalkinnon näyttelijä, ohjaaja ja dramaturgi Pekka Sonckille. Kunniapalkinnon ohella säätiö on jakanut stipendejä 22 merkittävälle kuva- ja näyttämötaiteen edustajalle. Palkintojenjako pidetään torstaina 11. toukokuuta kello 16 Luckanissa Helsingissä.

Stina Krooks stiftelse delar ut totalt 154 000 euro till aktörer inom bild- och scenkonst – hederspriset går i år till scenkonstnär Pekka Sonck11.5.2023 08:00:00 EEST | Tiedote

Stina Krooks stiftelse har beviljat sammanlagt 154 000 euro för att stöda och främja bild- och scenkonst inklusive musik med särskilt beaktande av den svenskspråkiga befolkningen i Finland. I år beviljar stiftelsen ett hederspris på 10 000 euro till skådespelaren, regissören och dramaturgen Pekka Sonck. Utöver hederspriset har stiftelsen beviljat stipendier till 22 framstående bild- och scenkonstnärer. Prisutdelningen sker torsdagen den 11 maj klockan 16 på Luckan i Helsingfors.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme