Espoon kaupunki - Esbo stad

Kodin ja päiväkodin vuorovaikutus paranee Espoon ja Tampereen digitaalisessa yhteisprojektissa

Jaa

Espoon kaupungin merkittävin ketterän kehityksen projekti, eVaka, yhdistää kodin ja päiväkodin parantamalla niiden välistä tiedonvaihtoa.

Meri Vainio
Meri Vainio

Espoon ja Tampereen yhteisen digitaalisen eVaka-projektin tarkoituksena on sujuvoittaa muun muassa lasta koskevaa tiedonvaihtoa kodin ja mm. päiväkodin eli varhaiskasvatuksen välillä, digitalisoida varhaiskasvatussuunnitelman läpikäyntiä sekä antaa reaaliaikaista tietoa lapsen varhaiskasvatuksessa viettämästä ajasta. 

eVakan ensimmäinen versio otettiin käyttöön Espoossa vaiheittain kevään 2020 aikana ja tänä vuonna lapsen varhaiskasvatus- sekä esiopetuspaikkaa on haettu järjestelmän kautta. eVaka on sujuvoittanut paitsi itse hakuprosessia, myös laskutusta. Uusi järjestelmä on saanut jo nyt helppokäyttöisyydestään paljon kiitosta käyttäjiltä.

Nyt hanke on edennyt toiseen vaiheeseen. Tällä hetkellä toteutetaan kodin ja varhaiskasvatuksen henkilökunnan välisen vuorovaikutuksen digitaalisia palveluja. Espoossa eVakan uusia digitaalisia palveluja otetaan käyttöön osissa koko kehitysvaiheen ajan.

Tampereen tavoitteena on ottaa eVakan Tampereen toteutus eli treVaka käyttöön vaiheittain vuosien 2022—2023 aikana, jonka jälkeen sen kautta hoidetaan noin 25 000 lapsen varhaiskasvatusasioita Espoossa ja Tampereella.

eVakan toiminnallisuuksia on kehitetty alusta alkaen kuntien varhaiskasvatuksen tarpeet edellä. Espoon kaupungille eVaka on tämän hetken merkittävin ketterän kehityksen projekti. Kaupungilta on mukana seitsemän pilottipäiväkotia, kuusi suomenkielisestä varhaiskasvatuksesta ja yksi ruotsinkielisestä (Svenska bildningstjänster), jolloin tietoa käyttäjien toiveista ja käyttäjäpalautetta jo kehitetyistä toiminnallisuuksista saadaan koko kehitysprosessin ajan.

Espoo ja Tampere saivat valtiovarainministeriön kuntien digitalisaation kannustinjärjestelmästä 3,4 miljoonan euron rahoituksen eVakan toisen vaiheen kehittämiseen. eVakan lähdekoodi on julkaistu ja sitä kehitetään edelleen avoimena lähdekoodina (linkki). Kumpikin kaupunki osallistuu aktiivisesti eVakan uusien digitaalisten palvelujen ketterään kehittämiseen ja nykyinen kehitysvaihe päättyy vuoden 2021 lopussa.

eVaka-järjestelmä soveltuu kaikille Suomen kunnille, jotka haluavat parantaa kodin ja varhaiskasvatuksen välistä vuorovaikutusta. Tavoitteena on kehittää kaikkien kuntien varhaiskasvatuksen tarpeet täyttävä avoin ohjelmistotuote, jota käytettäisiin lähivuosina noin 100 000 lapsen varhaiskasvatusasioiden hoidossa ja jonka ympärille rakentuisi aktiivinen käyttäjä- ja kehittäjäyhteisö. eVaka on merkittävä avoimen lähdekoodin avaus kuntien keskeisissä tietojärjestelmissä. Koska eVaka on kehitetty avoimella lähdekoodilla, sitä voivat vapaasti hyödyntää kaikki halukkaat.

eVakan ydin tarjotaan kunnille samanlaisena. Turku ja Oulu ovat osallistuneet eVakan 2-version konseptointiin ja alustavaa kiinnostusta eVakasta on osoittanut jo yli 20 kuntaa (2 miljoonan väestö).

Yhteyshenkilöt

Projektipäällikkö Meri Vainio
puh 040 550 5542
meri.vainio@espoo.fi

Kuvat

Meri Vainio
Meri Vainio
Lataa
Meri Vainio
Meri Vainio
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Pentala skärgårdsmuseums placering i tävlingen Årets europeiska museum 2020 delges i maj22.4.2021 06:00:00 EEST | Tiedote

Pentala skärgårdsmuseum valdes i slutet av år 2019 med i tävlingen Årets europeiska museum 2020 (European Museum of the Year 2020 / EMYA.) Evenemanget där resultatet av tävlingen delges förflyttades på grund av coronapandemin till år 2021 och därför delges vinnarna i tävlingen år 2020 och 2021 i maj 2020. Pentala skärgårdsmuseums placering i tävlingen får vi veta den 6.5.2021 i evenemanget som ordnas av European Museum Forum.

Saaristomuseo Pentalan sijoitus Vuoden eurooppalainen museo 2020 -kilpailussa ratkeaa toukokuussa22.4.2021 06:00:00 EEST | Tiedote

Saaristomuseo Pentalan valittiin loppuvuodesta 2019 ehdokkaaksi kovatasoiseen Vuoden eurooppalainen museo 2020 -kilpailuun (European Museum of the Year 2020 / EMYA.) Kilpailun tulosten julkistaminen siirtyi koronapandemian takia vuoteen 2021, joten toukokuussa paljastetaan kerralla vuoden 2020 ja 2021 voittajat. Saaristomuseo Pentalan sijoitus ratkeaa 6.5.2021 European Museum Forumin järjestämässä online-tilaisuudessa.

Tiedote opetus- ja varhaiskasvatuslautakunnasta 21.4.202121.4.2021 21:55:51 EEST | Tiedote

Opetus- ja varhaiskasvatuslautakunnalta lausunto Niipperin koulun hankesuunnitelmasta Opetus- ja varhaiskasvatuslautakunta päätti antaa lausunnon 12.3.2021 päivätystä Niipperin koulun siirtokelpoisen liikuntasalin hankesuunnitelmasta: Hankkeen tulee toteutua tilaohjelman mukaisena. Tilaohjelman mukainen liikuntasalirakennus tekee opetussuunnitelman toteuttamisen mahdolliseksi, turvaa alueellisen asukas- ja harrastustoiminnan ja vastaa Espoon koulujen ja sisäliikuntatilojen tilasuunnittelutavoitteisiin. Toiminta-avustuksia ei peritä takaisin koronaviruksen aiheuttaman poikkeustilanteen vuoksi Opetus- ja varhaiskasvatuslautakunta päätti, ettei taiteen perusopetuksen oppilaitoksille ja muille taiteen perusopetuksen oppilaitoksille vuodelle 2022 myönnettyjä toiminta-avustuksia peritä takaisin, mikäli avustusperiaatteiden noudattamatta jättäminen johtuu koronaviruksen vuoksi opetus- ja harrastustoiminnalle asetetuista virallisista rajoituksista. Lautakunta myös päätti, että vuoden 2022 toim

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme