S-Pankki Oyj

Kodinkoneet ja elektroniikka Black Fridayn hittejä: korttiostot jopa 7-kertaisia

Jaa

Black Friday lähes tuplasi S-Pankin luottokorteilla tehdyt ostokset vuoden 2020 mustana perjantaina. Kodinkoneet ja elektroniikka olivat suurimpia hittejä: korttiostoja tehtiin jopa seitsemän kertaa enemmän kuin normiperjantaina.

Black Fridayn suosio ja alennuskampanjat näkyvät selkeästi S-Pankin korttidatatilastoissa. S-Etukortti Visa -korttien credit- eli luottopuolella maksettiin ostoksia vuoden 2020 Black Friday -päivänä 27.11.2020 jopa 1,9-kertaisesti vuoden 2020 muihin perjantaihin verrattuna.

”Black Friday lisää S-Pankin korttien käyttöä selvästi. Kun ostokset maksaa kortin luottopuolella, saa ostoksille turvaa mahdollisten ongelmatilanteiden varalta ja tarvittaessa joustoa maksuaikatauluun”, kertoo korttien tuoteryhmäpäällikkö Marketta Lundell S-Pankista.

Suurin piikki vuoden 2020 Black Fridayna oli kodinkone- ja elektroniikkaliikkeiden myynneissä, sillä ostoksia tehtiin jopa seitsenkertaisesti vuoden 2020 muihin perjantaihin verrattuna. Vaatekaupoissa ja urheiluvälineliikkeissä S-Pankin luottokorteilla maksettiin 3,4 kertaa useammin ja huonekalu-, sisustus- ja remontointiliikkeissä 3,5 kertaa useammin kuin muina perjantaipäivinä.

”Kodinkone- ja elektroniikkaliikkeiden tuntuvia tarjouksia osataan odottaa jo etukäteen, ja monet ajoittavatkin jo pidempään mielessä olleita hankintoja sekä joululahjaostoksia Black Fridayn aikaan. Tarjoukset ja sen myötä korttiostokset jakautuvat useammalle päivälle ennen ja jälkeen varsinaisen Black Fridayn”, Lundell sanoo.

Vuoden 2020 Black Friday ei aiheuttanut piikkiä matkatoimistojen ja lentoyhtiöiden korttimaksuihin.

”Korttimaksut lentoyhtiöille ovat lisääntyneet voimakkaasti tänä vuonna syys-lokakuun aikana, joten on mielenkiintoista nähdä tuoko Black Friday vielä lisäbuustia matkailun osalta”, Lundell pohtii. 

Vuoden 2021 Black Friday osuu perjantaille 26.11.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Marketta Lundell, korttien tuoteryhmäpäällikkö, S-Pankki, p. 040 505 8858, marketta.lundell@s-pankki.fi

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

S-Pankki Oyj
S-Pankki Oyj
Fleminginkatu 34
00510 Helsinki

010 768 011http://www.s-pankki.fi

S-Pankki on suomalainen pankki, joka haluaa mahdollistaa vähän rahakkaamman huomisen jokaiselle lompakon paksuudesta riippumatta. Meillä asiantuntemus tarkoittaa sekä talouden että ihmisen ymmärtämistä: osana S-ryhmää tunnemme 3,1 miljoonan asiakkaamme arjen. Uudistamme pankkialaa tarjoamalla ylivoimaista helppoutta ja hyötyä pankin ja kaupan palveluita yhdistämällä. www.s-pankki.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta S-Pankki Oyj

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme