Espoon kaupunki - Esbo stadEspoon kaupunki - Esbo stad

Koe Keran Uusi Katu

Jaa

Espoon Keraan rakentuu katutilan tulevaisuutta tarkasteleva kokeiluympäristö kesäkauden 2022 ajaksi. Kokemuksellinen ja tilallinen kokonaisuus kutsuu vierailijat kokemaan ja visioimaan tulevaisuuden katuja sekä niiden tuottamiseen tarvittavia ratkaisuja.

Nähdäksesi tämän sisällön lähteestä static.espoo.fi, anna hyväksyntä sivun yläosasta.

Keran Uusi katu -nimeä kantava teos toteutetaan vastaamaan aidon katuympäristön olosuhteita ja mittakaavoja.Vierailijat voivat tutustua uusiin kaupunkiteknologioihin, oleskelun ja leikin mahdollisuuksiin katutilassa sekä luonnon monimuotoisuutta ja kiertotaloutta tukeviin ratkaisuihin. Kokeilun aikana haetaan ideoita ja näkemyksiä katutilan käyttöön yhdessä eri ikäisten kaupunkilaisten kanssa.  

Kokonaisuuden toteuttavat yhteistyössä Espoon kaupunki ja suunnittelijakolmikko Päivi Raivio (Parkly Oy), Kimmo Rönkä (Rönkä Consulting Oy) ja Pekka Pakkanen (Planetary Architecture Oy). Päivi Raivio on julkisen tilan taiteeseen, placemakingiin ja kaupunkimuotoiluun erikoistunut muotoilija. Pekka Pakkanen on kiertotalouden, puuarkkitehtuurin ja urbaanin ruoantuotannon asiantuntija, joka opettaa Aalto Yliopiston puuarkkitehtuurin laitoksella ja luennoi urbaanin ruoantuotannon ja arkkitehtuurin yhdistämisestä. Kimmo Rönkä on utelias moniajattelija, uuteen ajatteluun kannustava kehityssaarnaaja ja innovatisti, jonka intohimona on yhteiskehittää ja muotoilla uusia ihmiskeskeisiä elämisen konsepteja.  

Muodonmuutosta entisestä logistiikka-alueesta kestävän kehityksen lippulaivaksi läpikäyvä Keran alue tarjoaa ainutlaatuisen ympäristön tulevaisuuden ratkaisujen testaamiseen. Katukokeilu sijaitsee väliaikaiskäytössä palvelevilla Keran halleilla, jonne sijoittuu muun muassa Suomen suurin muraalikeskittymä, lähituotantoa panimoista kaupunkiviljelyyn sekä lukuisi eri lajeja kattava urheilukeskus. 

Katutila murroksessa 

Kadut ovat keskeinen osa kaupunkien maisemaa ja elävyyttä. Katutila on kuitenkin pysynyt hyvin muuttumattomana viimeiset 100 vuotta. Maailmanlaajuiset muutoshaasteet aiheuttavat tarpeen ajatella katutilan käyttöä uudella tavalla. Katujen tulee huomioida esimerkiksi erilaisia liikkumisen tapoja ja tarpeita, vaihtuvat vuodenajat, ilmastonmuutoksen torjumista ja siihen sopeutumista sekä katujen palvelemista eri ikäisten ja kuntoisten kohtaamis- ja tapahtumapaikkana.  

Tapahtuman aukioloajat 

Keran Uusi katu on omatoimisesti vierailtavissa koko kesäkauden 2022 ajan. Avajaisia vietetään torstaina 16.6.klo 15-17, vapaa pääsy. 

Tapahtumapaikka ja osoite 

Keran hallit, Karamalmintie 2, 02630 Espoo (sijainti hallien sisäpihan sisäänkäynnin yhteydessä)  

Tapahtuma verkossa 

www.espoo.fi/keran-uusi-katu  

Lisätiedot sekä kuva- ja haastattelupyynnöt 

Emmi Kauhanen 
emmi.kauhanen@espoo.fi /p. 040 553 2892 

Keran Uusi katu toteutetaan Kestävää kasvua ja työtä 2014–2020 - rakennerahasto-ohjelman EAKR-rahoituksella, jonka on myöntänyt Uudenmaan liitto. 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätiedot sekä kuva- ja haastattelupyynnöt
Emmi Kauhanen
emmi.kauhanen@espoo.fi / p. 040 553 2892

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Facebook

Twitter

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme