Kohta kuumenevat blinipannut, talven odotettu ruokasesonki käynnistyy helsinkiläisravintoloissa 10. tammikuuta

Ravintola Kappelissa häärii oma blinikokki
Ravintola Kappelissa paksut tattariherkut paistaa erityinen blinikokki. ”Blinejä paistetaan meillä 200–400 päivässä, joten asiaan vihkiytyneen blinikokin valjastaminen on koettu hyväksi ratkaisuksi. Pannuja on valmiudessa kymmeniä, kirkastettua voita kattilallinen”, kertoo Kappelin keittiöpäällikkö Kimmo Martiskainen. ”Rapea ja herkullinen blini syntyy yön yli tekeytyneestä, usean vuosikymmenen ikäisen reseptin pohjalta sekoitetusta taikinasta.”
Asiakkaiden suosikkivalinta Kappelin blinilistalta on blinipaletti, jonka lisukevalikoimaan kuuluu siianmätiä, savuporomoussea, metsäsienisalaattia ja katkarapuskagenia smetanan, suolakurkun ja sipulin ohella. ”Lisukkeet ovat asiakkaidemme mieltymysten mukaiset, joten pidämme perinteistä kiinni”, Martiskainen toteaa. Tarjolla on myös kolmen ruokalajin blinimenu ja yksittäisiä bliniannoksia. Juomalistalta suositellaan hapokasta rieslingiä, lagerolutta ja pirskahtelevaa samppanjaa.
Villisikamoussea blineille Vltavassa
Tsekkiläisravintola Vltavan neljän lisukkeen blinipaletista löytyy myös keskieurooppalaisia makuvivahteita villisikamoussen muodossa. Blinien kyytipojaksi kannetaan kylmää Pilsner Urquellia. Kaivopihan maalaisnostalgisen Zetorin 39 euron blinimenu sisältää maa-artisokkakeittoa, kolmen täytteen blinizetin sekä jälkiruoaksi vadelma-mansikkasorbettia.
Merimiesravintola Salvessa blinejä tarjoillaan asiakkaan valitsemin lisukkein, suosikkeina siian- ja kirjolohenmäti. Blinien alkuun Salven väki ehdottaa testaamaan baarin merimieshenkisiä cocktaileja, ja jälkiruoaksi kaura-omenapaistosta talon omalla suolakinuskikastikkeella.
Ravintolat tarjoilevat myös vegaanisia ja gluteenittomia bliniannoksia. Talven klassikkoherkut tarjolla 10.1.–12.3.2023.
Blinimenut ja pöytävaraukset: https://www.raflaamo.fi/fi/blinit
Lisätietoja: Kimmo Martiskainen, keittiöpäällikkö, Ravintola Kappeli, puh. 010 766 3884, kimmo.martiskainen@sok.fi
Jussi Kuuluvainen, ruoan ja keittiötyön kehityspäällikkö, HOK-Elanto ravintolatoimiala, puh. 010 766 0656, jussi.kuuluvainen@sok.fi
Avainsanat
Yhteyshenkilöt
HOK-Elannon viestintäMediapuhelin
Puh:010 766 0590viestinta.hok-elanto@sok.fiKuvat
Tietoja julkaisijasta
HOK-Elanto on S-ryhmän suurin alueosuuskauppa, jonka omistavat sen yli 650 000 asiakasomistajataloutta. HOK-Elanto tuottaa etuja ja palveluja pääkaupunkiseudun ja lähialueiden asukkaille. Marketteja, tavarataloja, ravintoloita, liikenneasemia ja muita toimipaikkoja alueella on yli 360. Vuosittainen liikevaihto on yli 2 miljardia euroa ja osuuskaupassa työskentelee noin 6 500 hok-elantolaista.
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta HOK-Elanto
HOK-Elannon puolivuosikatsaus 2025: 120-vuotias osuuskauppa lisäsi investointejaan pääkaupunkiseudun hyväksi25.8.2025 11:00:00 EEST | Tiedote
S-ryhmän suurimman alueosuuskaupan, HOK-Elannon, vuosi 2025 on alkanut 120-vuotiasta osuuskauppaa juhlistaen. Tammi-kesäkuussa 2025 HOK-Elantoon liittyi yli 18 000 uutta asiakasomistajaa. Bonusta ja maksutapaetua maksettiin asiakasomistajille ensimmäisen vuosipuoliskon aikana lähes 46 miljoonaa euroa. HOK-Elanto-konsernin liikevaihto kasvoi tammi-kesäkuussa 2025 0,7 prosenttia 1,3 miljardiin euroon edellisen vuoden vastaavasta ajankohdasta.
Koillis-Helsingin palvelut paranevat kertaheitolla - uusi energiatehokas S-market Suutarila avataan 21.8.19.8.2025 09:05:00 EEST | Tiedote
Suutarilan kaupunginosan palvelut Koillis-Helsingissä paranevat kertaheitolla, kun S-market Suutarila avataan alueelle torstaina 21.8. S-market Suutarilasta löytyy laaja valikoima tuotteita niin arkeen kuin juhlaan, ja lisäksi myymälään tulee muun muassa HOK-Elannon supersuosittu siipibuffet. S-market Suutarilan rakentamisessa on menty energiatehokkuus edellä.
Sata robottia ja 140 000 banaania – HOK-Elannon keräilykeskus juhlistaa 1-vuotissyntymäpäiväänsä28.5.2025 08:05:00 EEST | Tiedote
Yksi Euroopan suurimmista ruoan verkkokaupan keräilykeskuksista avattiin vuosi sitten kesäkuussa Vantaan Veromieheen. Päivittäin tuhansia verkkokauppatilauksia käsittelevä keräilykeskus on ollut HOK-Elannon historian suurin investointi ruoan verkkokauppaan.
HOK-Elannon ravintola Stensvik – Kitchen & Rooftop avautuu Hybridiarena Hypessä29.4.2025 10:22:13 EEST | Tiedote
HOK-Elannon uusi ravintola Stensvik – Kitchen & Rooftop avaa ovensa Espoon Kivenlahdessa sijaitsevassa Hybridiarena Hypessä tiistaina 29. huhtikuuta. Korkealla seitsemännessä kerroksessa sijaitseva ravintola yhdistää skandinaavisen brasserie-keittiön, laadukkaat viinit sekä 600-paikkaisen kattoterassin.
Grillit koreaksi aasialaisilla mauilla – viime kesänä pääkaupunkiseudulla villinneet pinsat saavat sisaren23.4.2025 10:21:37 EEST | Tiedote
HOK-Elanto polkaisee kevään grillikauden käyntiin korealaisilla grillitacoilla. Aasialaiset ja etenkin korealaiset maut trendaavat nyt niin kansainvälisissä kuin suomalaisissakin keittiöissä, ja alkavan kesäkauden kunniaksi on aika pistää myös grillit koreaksi. Rapeita ja kuohkeita sorriso-leipiä sekä muita korealaisten grillitacojen aineksia on saatavilla kaikista HOK-Elannon Prismoista, valikoiduista S-marketeista, sekä Food Market Herkku -myymälästä 24.4.2025 alkaen.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme