HOK-Elanto

Kohta kuumenevat blinipannut, talven odotettu ruokasesonki käynnistyy helsinkiläisravintoloissa 10. tammikuuta

Jaa
Ruokavuosi käynnistyy perinteisesti talven klassikkoherkuilla; valurautapannuissa paistetuilla blineillä. Helsinkiläisravintoloissa Kappeli, Salve, Vltava ja Zetor blinejä nautitaan 10. tammikuuta 2023 alkaen. Lisukevalikoima siianmäteineen ja sienisalaatteineen koostuu asiakkaiden suosikeista, erikoisuutena esiin nousee tsekkiläisravintola Vltavan tarjoilema villisikamousse. Pöytävarauksia blini-illallisille aletaan ravintoloiden mukaan tehdä heti vuoden alusta.
Bliniannos, ravintola Kappeli, kuvaaja Aki Rask
Bliniannos, ravintola Kappeli, kuvaaja Aki Rask

Ravintola Kappelissa häärii oma blinikokki

Ravintola Kappelissa paksut tattariherkut paistaa erityinen blinikokki. ”Blinejä paistetaan meillä 200–400 päivässä, joten asiaan vihkiytyneen blinikokin valjastaminen on koettu hyväksi ratkaisuksi. Pannuja on valmiudessa kymmeniä, kirkastettua voita kattilallinen”, kertoo Kappelin keittiöpäällikkö Kimmo Martiskainen. ”Rapea ja herkullinen blini syntyy yön yli tekeytyneestä, usean vuosikymmenen ikäisen reseptin pohjalta sekoitetusta taikinasta.”

Asiakkaiden suosikkivalinta Kappelin blinilistalta on blinipaletti, jonka lisukevalikoimaan kuuluu siianmätiä, savuporomoussea, metsäsienisalaattia ja katkarapuskagenia smetanan, suolakurkun ja sipulin ohella. ”Lisukkeet ovat asiakkaidemme mieltymysten mukaiset, joten pidämme perinteistä kiinni”, Martiskainen toteaa. Tarjolla on myös kolmen ruokalajin blinimenu ja yksittäisiä bliniannoksia. Juomalistalta suositellaan hapokasta rieslingiä, lagerolutta ja pirskahtelevaa samppanjaa.

Villisikamoussea blineille Vltavassa

Tsekkiläisravintola Vltavan neljän lisukkeen blinipaletista löytyy myös keskieurooppalaisia makuvivahteita villisikamoussen muodossa. Blinien kyytipojaksi kannetaan kylmää Pilsner Urquellia. Kaivopihan maalaisnostalgisen Zetorin 39 euron blinimenu sisältää maa-artisokkakeittoa, kolmen täytteen blinizetin sekä jälkiruoaksi vadelma-mansikkasorbettia.

Merimiesravintola Salvessa blinejä tarjoillaan asiakkaan valitsemin lisukkein, suosikkeina siian- ja kirjolohenmäti. Blinien alkuun Salven väki ehdottaa testaamaan baarin merimieshenkisiä cocktaileja, ja jälkiruoaksi kaura-omenapaistosta talon omalla suolakinuskikastikkeella.

Ravintolat tarjoilevat myös vegaanisia ja gluteenittomia bliniannoksia. Talven klassikkoherkut tarjolla 10.1.–12.3.2023.

Blinimenut ja pöytävaraukset: https://www.raflaamo.fi/fi/blinit

Lisätietoja: Kimmo Martiskainen, keittiöpäällikkö, Ravintola Kappeli, puh. 010 766 3884, kimmo.martiskainen@sok.fi

Jussi Kuuluvainen, ruoan ja keittiötyön kehityspäällikkö, HOK-Elanto ravintolatoimiala, puh. 010 766 0656, jussi.kuuluvainen@sok.fi

 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Bliniannos, ravintola Kappeli, kuvaaja Aki Rask
Bliniannos, ravintola Kappeli, kuvaaja Aki Rask
Lataa
Blinejä ravintola Kappelissa
Blinejä ravintola Kappelissa
Lataa
Blinipaletti, kuvaaja Kati Laszka
Blinipaletti, kuvaaja Kati Laszka
Lataa

Tietoja julkaisijasta

HOK-Elanto
HOK-Elanto
Tripla Workery West Firdonkatu 2 T 111
00520 Helsinki

010 76 600http://www.hok-elanto.fi

HOK-Elanto on S-ryhmän suurin alueosuuskauppa, jonka omistavat sen yli 650 000 asiakasomistajataloutta. HOK-Elanto tuottaa etuja ja palveluja pääkaupunkiseudun ja lähialueiden asukkaille.  Marketteja, tavarataloja, ravintoloita, liikenneasemia ja muita toimipaikkoja alueella on yli 360. Vuosittainen liikevaihto on yli 2 miljardia euroa ja osuuskaupassa työskentelee noin 6 500 hok-elantolaista.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta HOK-Elanto

HOK-Elanto avaa yli 500 neliöisen Alepan Helsingin Fallkullaan torstaina 16.3.13.3.2023 08:00:00 EET | Tiedote

Alepa Fallkulla avataan 16. maaliskuuta klo 10 osoitteessa Jäkälätie 12. Laajalla tuotevalikoimalla ja kattavilla palveluilla varusteltu myymälä on osa Fallkullan kiilana tunnettua uutta asuinaluetta, joka sijaitsee lähellä Tapanilan asemaa hyvien julkisten yhteyksien äärellä. Energiatehokkaan myymälän pihalta löytyy sähköautoilijoille neljä ABC-latauksen AC-sähkölatauspistettä.

S-market Espoonlahti suljetaan maaliskuussa käynnistyvän remontin ajaksi – luvassa uudistuksia myymälämiljööseen ja energiaratkaisuihin27.2.2023 08:00:00 EET | Tiedote

Espoonlahden aluetta palvelevan S-marketin remontissa kylmälaitteet uusitaan energiatehokkaiksi ja myymälätilaa optimoidaan vastaamaan nykyistä kysyntää. Viimeinen aukiolopäivä ennen remonttia on lauantai 11. maaliskuuta. Uudistettu S-market Espoonlahti avaa ovensa asiakkaille jälleen huhtikuun loppupuolella ja jatkaa palvelua tutulla 24 h -aukioloajalla. S-marketin yhteydessä toimivat HOK-Elannon Hautaus- ja lakipalvelut uudistavat niin ikään tilojaan huhtikuussa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme