FSP For Surface Protection Oy

Kohti hiilineutraalia pintakäsittelyä - ensimmäisenä maailmassa

Jaa
FSP For Surface Protection Oy, teollisia pintakäsittelyratkaisuja kansainvälisesti tarjoava yritys on asettanut ympäristötavoitteekseen toimia oman tuotannon suhteen hiilineutraalisti vuoden 2023 loppuun mennessä. Tavoite on kova. FSP otti kuitenkin haasteen vastaan tiettävästi ensimmäisenä pintakäsittelyalan yrityksenä maailmassa.
Laaduntarkkailua Stargardissa FSP:n tehtaalla Kuva: FSP For Surface Protection Oy
Laaduntarkkailua Stargardissa FSP:n tehtaalla Kuva: FSP For Surface Protection Oy

Hiilineutraaliuden saavuttaakseen FSP analysoi pintakäsittelylaitostensa hiilidioksipäästöt yksikkökohtaisesti vuoden 2021 osalta. Selvityksessä huomioitiin tuotantoprosessien, koneiden ja laitteiden energiankulutukset. Myös kiinteistöjen sekä ajoneuvojen päästöt selvitettiin.

Selvityksen mukaan FSP:n hiilijalanjälki (GHG Protocol, scope 1-2) vuonna 2021 oli 6 430 tonnia hiilidioksidiekvivalenttia (t CO2e). Osuudet vaihtelivat maittain, mutta kokonaistoiminnan merkittävimmät päästölähteet olivat sähkönkulutus (63%) sekä polttolaitosten tuottamat päästöt (29%).

Haasteellista on, että yrityksellä on tuotantolaitoksia useissa maissa, ja se toimii niissä osana asiakkaiden prosesseja, jolloin vaikutusmahdollisuudet päästöihin eivät ole aina yksinkertaisia. Tavoitteeseen sitoutumista helpottaa kuitenkin se, että yritys on tehnyt jo pitkään töitä hiilijalanjälkensä pienentämiseksi muun muassa materiaalivalinnoin sekä optimoimalla tuotantoprosesseja ja sähkönkulutusta.

Yritys tekee myös yhteistyötä asiakkaiden ja maalivalmistajien kanssa kehittääkseen entistä paremmin niin kulutuskestävyyteen kuin ympäristöhaasteisiinkin vastaavia maaleja. Saavuttaakseen hiilineutraaliuden tavoiteaikaan mennessä yritys tulee kompensoimaan jäljelle jäävät päästönsä sertifioiduilla päästövähennyksillä.

– Suuri osa asiakkaistamme on asettanut toiminnalleen hiilidioksidipäästöjen vähennystavoitteita ja moni heistä tähtää hiilineutraaliuteen. Työmme tukee heidän tavoitteitaan ja toimii samalla omana markkinavalttinamme, toteaa FSP:n toimitusjohtaja Jarno Huttunen.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Jarno Huttunen
Toimitusjohtaja
jarno.huttunen@fspcorp.com
+358 50 400 2082

Kuvat

Laaduntarkkailua Stargardissa FSP:n tehtaalla Kuva: FSP For Surface Protection Oy
Laaduntarkkailua Stargardissa FSP:n tehtaalla Kuva: FSP For Surface Protection Oy
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

FSP For Surface Protection Oy
FSP For Surface Protection Oy
Kalliosolantie 3
01740 VANTAA

+358 50 400 2082https://www.fspcorp.com

FSP For Surface Protection Oy on yksi Euroopan johtavista teollisuuden pintakäsittelyalan yrityksistä. Yrityksen palveluksessa on yli 300 alan ammattilaista. Vuonna 2022 FSP:n liikevaihto on noin 26 M €.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta FSP For Surface Protection Oy

FSP ja Aurajoki yhteistyösopimukseen Turussa20.9.2021 08:00:00 EEST | Tiedote

Aurajoki Oy ja FSP Finnish Steel Painting Oy ovat syyskuussa allekirjoitetulla sopimuksella sopineet Aurajoen Turun yksikön pulverimaalaamon ulkoistamisesta FSP:lle. Aurajoki vastaa edelleen yksikön elektrolyyttisen pinnoituksen palveluista. Ulkoistuksen myötä syntyvä kumppanuus kasvattaa FSP:n palveluntarjontaa Lounais-Suomen alueella. Sopimus tuo yrityksille kilpailuetua markkinoilla, ja samalla asiakkaat saavat laadukasta sekä kokonaisvaltaista pintakäsittelypalvelua keskitetysti.

Passiivinen palosuojaus on tulevaisuuden turvallisuutta15.9.2021 14:30:39 EEST | Uutinen

Passiiviset palosuojaratkaisut kasvattavat suosiotaan. Tiukentuvat rakennus- ja paloturvallisuusmääräykset luovat paineita pinnoitevalmistajille kehittää parempia ja samalla kustannustehokkaita palosuojaratkaisuja. Passiivisella palonsuojauksella ennalta ehkäistään mahdollisen tulipalon leviämistä pintakäsittelyn keinoin. FSP Finnish Steel Painting tarjoaa muun muassa Porvoon yksikössä nykyaikaista palosuojausteknologiaa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme