Vaasan kaupunki - Vasa stad

Kohti lapsiystävällisempää Pohjanmaata

Jaa

Lasten, nuorten ja perheiden palveluiden kehittämisessä monialaisuus ja eri toimijoiden välinen yhteistyö ovat erityisen tärkeitä. Vuoden vaihteessa päättyvä valtakunnallinen lapsi- ja perhepalveluiden muutosohjelma (LAPE) on Pohjanmaalla edistänyt työtä lasten ja perheiden hyväksi.

Kuva: Katja Lösönen
Kuva: Katja Lösönen

Viimeisen vuoden aikana teemana on ollut sivistystoimen sekä sosiaali- ja terveystoimen yhteistyö.

- Lasten ja nuorten hyvinvointi on yhteinen tehtävä, joka kattaa useita sektoreita: sosiaali- ja terveystoimi, sivistystoimi ja kolmas sektori. Pohjanmaalla yhteistyön syventäminen ja jatkaminen on tärkeää, koska sosiaali- ja terveydenhuollon järjestäminen on eriytymässä kunnallisesta sivistystoimesta, kuvailee Vaasan kaupungin sivistystoimenjohtaja ja LAPE-yhteistyöryhmän puheenjohtaja Christina Knookala.

Muutosohjelman tiimoilta Pohjanmaalla on järjestetty maakunnallisia LAPE-akatemiatilaisuuksia, joihin on osallistunut yhteensä 160 lasten ja perheiden parissa toimivaa ammattilaista.

- LAPE-akatemiatilaisuuksissa on muun muassa käsitelty lasten ja nuorten hyvinvoinnin tilaa maakunnassa, lapsibudjetointia sekä tutkimusperustaa, jolle kansallinen lapsistrategiatyö pohjautuu, kertoo muutosagentti Riku Niemistö.

Kunnille työkaluja hyvinvointityöhön

Pohjanmaan LAPE-ohjelman sivistys- ja sote-johdosta koostuva yhteistyöryhmä suosittelee monialaisen hyvinvointityön jatkamista myös ohjelman päättymisen jälkeen.

Kunnille on lähetetty suositukset koskien lapsiystävällistä kuntaa, alueellista lasten- ja nuorten hyvinvointisuunnitelmaa, perhekeskusta sekä yhteisiä työmenetelmiä.

- Kunnat voivat esimerkiksi ottaa päätöksenteossa käyttöön lapsivaikutusten arvioinnin. Olemme myös koonneet kunnille suosituksia alueellista lasten- ja nuorten hyvinvointisuunnitelmaa varten. Nämä materiaalit ovat vapaasti hyödynnettävissä, Knookala kertoo.

Valtakunnallisen lapsi- ja perhepalveluiden muutosohjelman (LAPE) 2016-2019 tavoitteina ovat nykyistä lapsi- ja perhelähtöisemmät, vaikuttavammat, kustannustehokkaammat ja paremmin yhteen sovitetut palvelut sekä toimintakulttuurin uudistaminen.

Yhteyshenkilöt

LAPE-muutosagentti Riku Niemistö, puh. 040 549 8328, riku.niemisto@vaasa.fi

Kuvat

Kuva: Katja Lösönen
Kuva: Katja Lösönen
Lataa

Liitteet

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vaasan kaupunki

Aina aurinkoinen Vaasa on Pohjolan energiapääkaupunki, jossa yhdistyvät innovatiivisuus, teknologia, laadukkaat palvelut, monipuolinen koulutus- ja kulttuuritarjonta sekä energinen meininki.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan kaupunki - Vasa stad

Ny coronavirussmitta har konstaterats – över 50 exponerade23.9.2020 13:13:35 EESTTiedote

Coronavirusinfektion har blivit konstaterad hos en person som varit på Vasarestaurangen Dallas Pizza Palazzo fredag 18.9.2020 kl. 19.00–20.00. Den infekterade personen är hemma i isolering. Hälsomyndigheterna har kontaktat de personer som har utsatts för smitta av personen i fråga och de har antingen redan försatts eller kommer att försättas i karantän. Enligt nuvarande information har över 50 personer exponerats.

Uusi koronavirustartunta todettu – altistuneita yli 5023.9.2020 13:09:15 EESTTiedote

Koronavirustartunta on todettu henkilöllä, joka on asioinut vaasalaisessa Dallas Pizza Palazzo –ravintolassa perjantaina 18.9.2020 klo 19.00 – 20.00. Tartunnan saanut on asetettu eristykseen ja hän on kotihoidossa. Terveysviranomaiset ovat kontaktoineet todetun tautitapauksen altistamia henkilöitä ja heidät on jo asetettu tai asetetaan karanteeniin. Tämän hetken tiedon mukaan altistuneita on yli 50.

Utställningen på Kuntsi museum för modern konst granskar små fragment i stor skala22.9.2020 12:00:00 EESTTiedote

Utställningen Väderprognos för framtiden tar upp människans relation till andra arter under en tid då klimatförändringen och massutrotningen av arter inskränker livets möjligheter på jorden. Utställningen, som kommer 23.9.2020–14.2.2021 till Vasa via Venedigbiennalen och Kiasma, presenterar nordiska konstnärer – bland dem även konstnärsduon nabbteeri från Österbotten.

Näyttely Kuntsin modernin taiteen museossa tarkastelee pieniä osasia suuressa mittakaavassa22.9.2020 12:00:00 EESTTiedote

Sääennuste tulevaisuudelle -näyttely käsittelee ihmisen suhdetta muihin lajeihin aikana, jolloin ilmastonmuutos ja lajien joukkosukupuutto kaventavat elämän mahdollisuuksia maapallolla. Venetsian biennaalin ja Kiasman kautta Vaasaan 23.9.2020–14.2.2021 saapuva näyttely esittelee pohjoismaisia taiteilijoita, joiden mukana myös alueemme taiteilijakaksikko nabbteeri.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme