Suomen Kennelliitto ry

Koiran kanssa harrastetaan entistä monipuolisemmin - koiranäyttelyiden suosio laskussa

Jaa

Koirien kanssa harrastetaan aktiivisesti ja entistä monipuolisemmin. Vuonna 2016 erilaisissa kokeissa ja kilpailuissa käytiin 188 153 kertaa. Kasvua edelliseen vuoteen oli 3,8 prosenttia. Koiranäyttelyissä käytiin 188 032 kertaa, mikä on 6,7 % vähemmän kuin edellisvuonna. Myös joidenkin perinteisten metsästyslajien suosio on laskenut ja niiden rinnalla monet tuntemattomammat harrastuslajit kasvattavat suosiotaan.

Agilityn suosio kasvaa edelleen. Kuva: Kennelliitto / Jukka Pätynen.
Agilityn suosio kasvaa edelleen. Kuva: Kennelliitto / Jukka Pätynen.

Agility on noussut viimeisen vuoden aikana suuren yleisön tietoisuuteen. Agilityn urheilustatus sai vahvistuksen, kun Suomen Agilityliitto hyväksyttiin marraskuussa 2016 Suomen Olympiakomitean jäseneksi. Lajin suosio jatkaa kasvuaan ja vuonna 2016 kilpailusuorituksia oli 127 500, mikä on 7,5 % enemmän kuin vuonna 2015.

Vuonna 2014 virallistetun rally-tokon suosio kasvaa huimaa vauhtia. Viime vuonna lajissa kilpailtiin 10 150 kertaa, eli 34 % enemmän kuin vuonna 2015, jolloin suorituksia oli 7 556. Rally-toko yhdistelee elementtejä tokosta, agilitystä ja koiratanssista.

Kennelliiton hallituksen puheenjohtaja Harri Lehkonen näkee agilityn ja rally-tokon suosion perustuvan koiran ja sen ohjaajan tiiviiseen yhteistyöhön.

- Ihmiset haluavat olla osallisena toiminnassa. Näissä lajeissa ohjaajan osuus on suurempi kuin näyttelyissä, jolloin koiran ja ihmisen yhteistyön merkitys korostuu. Molempia lajeja on myös helppo lähteä kenen tahansa kokeilemaan, eikä harrastamisen tarvitse viedä aina kisakentille, pohtii Lehkonen.

Koirien kanssa harrastetaan monipuolisesti. Aikaisemmin koe- ja kilpailutilastojen kärkipaikkoja pitäneiden metsästyslajien rinnalle nousee jatkuvasti uusia, suosiotaan kasvattavia lajeja. Vuonna 2016 suoritukset lisääntyivät esimerkiksi koiratanssissa, paimennuksessa ja vinttikoirien ratajuoksussa.

- On hienoa, että meillä on näin laaja kirjo erilaisia koiraharrastuslajeja. Jokaiselle harrastajalle ja koiralle, rotuun katsomatta, löytyy varmasti sopiva harrastus, summaa Lehkonen.

Katso taulukosta, mitä koiran kanssa harrastettiin vuonna 2016:
http://www.kennelliitto.fi/sites/default/files/attachments/kokeet_ja_kaynnit_2014-2016.pdf

Yhteyshenkilöt

Marianna Laitinen
tiedottaja
Suomen Kennelliitto ry
marianna.laitinen@kennelliitto.fi
(09) 8873 0292

Kuvat

Agilityn suosio kasvaa edelleen. Kuva: Kennelliitto / Jukka Pätynen.
Agilityn suosio kasvaa edelleen. Kuva: Kennelliitto / Jukka Pätynen.
Lataa
Koiratanssissa koira ja sen ohjaaja tekevät saumatonta yhteistyötä, musiikin tahdissa. Kuva: Kennelliitto / Jukka Pätynen.
Koiratanssissa koira ja sen ohjaaja tekevät saumatonta yhteistyötä, musiikin tahdissa. Kuva: Kennelliitto / Jukka Pätynen.
Lataa

Liitteet

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Suomen Kennelliitto ry
Suomen Kennelliitto ry
Kamreerintie
02770 Espoo

09 887 300http://www.kennelliitto.fi

Suomen Kennelliitto - Finska Kennelklubben ry. on valtakunnallinen koira-alan asiantuntijajärjestö. Liiton jäseninä on yli 2 000 koiraharrastusyhdistystä ja noin 150 000 henkilöjäsentä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen Kennelliitto ry

Finska Kennelklubben: Registreringen av hundar i Livsmedelsverkets register ska vara billig och enkel för att registrets mål ska realiseras2.12.2022 10:31:06 EET | Tiedote

Från och med början av 2023 införs ett hundregister som upprätthålls av Livsmedelsverket och till vilket alla levande hundars identifierings- och innehavaruppgifter ska anmälas före årets slut. Finka Kennelklubben framhäver att det ska vara billigt och enkelt för hundägare att anmäla uppgifter till registret, för att så många som möjligt ska anmäla sina hundar.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme