Suomen Kennelliitto ry

Koiranpäivä kannustaa harrastamaan koiran ehdoilla

Jaa

Lauantaina 24.4.2021 vietetään valtakunnallista Koiranpäivää. Koiranomistajia kannustetaan aktivoimaan koiriaan erilaisten haasteiden kautta. Kennelliitto järjestää Koiranpäivänä kaksi kaikille avointa webinaaria ja julkaisee verkkokurssin uusille koiranomistajille.

- Koronapandemia-aikana moni on hankkinut itselleen koiran. Toivomme, että kaikki koiranomistajat opettelevat lukemaan koiraansa ja opettavat koirilleen perusasiat, sanoo Kennelliiton hallituksen puheenjohtaja Harri Lehkonen.

Kaikki koirat kaipaavat aktivointia ja rodunomaista tekemistä. Lehkonen muistuttaa, että koiran kanssa harrastaminen lähtee aina koiran tarpeista. Koiran koulutuksessa tutkitusti tehokkainta on vahvistaa haluttua käytöstä positiivisin keinoin.

Webinaareista vinkkejä pennunostajille ja arkeen koiran kanssa

Kennelliitto järjestää Koiranpäivänä kaksi kaikille avointa, maksutonta webinaaria. Molemmat webinaarit ovat noin puolentoista tunnin mittaisia.

Webinaari 24.4. kello 12
Mitä pitää tietää koiraa hankkiessa?  
FT, eläinten käyttäytymistieteen dosentti, Katriina Tiira 

Webinaari 24.4. kello 14
Neuvot perusarkeen koiran kanssa 
Eläintenhoidon opettaja Pipa Pärssinen

Webinaarien linkit tulevat Koiranpäivän aamuna näkyviin Kennelliiton verkkosivuille osoitteessa www.kennelliitto.fi. Webinaareja voi kuunnella verkossa nauhoituksina myös Koiranpäivän jälkeen. Lisää tietoa webinaareista saa Koiranpäivän verkkosivulta osoitteesta www.kennelliitto.fi/Koiranpäivä.

Meille tulee pentu -kurssi uusille koiranomistajille

Kennelliiton Digitassu-oppimisalustalla julkaistaan 24.4. kaikille avoin, maksuton kurssi uusille koiranomistajille. Kurssilta saa perustietoa hyvään arkeen uuden perheenjäsenen kanssa.

Meille tulee pentu -kurssi tarjoaa tietoa koiranpennun kehityksestä, kouluttamisesta ja sosiaalistamisesta, ruokinnasta, terveydestä ja liikunnasta. Uusille koiranomistajille kerrotaan myös koiraetiketistä ja koiriin liittyvästä lainsäädännöstä, koiran kanssa harrastamisesta sekä Kennelliiton jäsenyydestä ja palveluista.

Digitassuun kirjaudutaan osoitteessa https://digitassu.fi. Käyttäjän on rekisteröidyttävä alustalle kirjautuessaan sinne ensimmäisen kerran.

Aktivointivinkkejä ja somehaasteita koiranomistajille ja koirayhdistyksille

Kennelliitto jakaa Koiranpäivänä aktivointivinkkejä, tietoa ja tunnelmia Koiranpäivän Facebook-sivulla ja Kennelliiton Instagram-tilillä. Myös Kennelliiton jäsenyhdistykset osallistuvat Koiranpäivään eri tavoin. Jäsenyhdistysten tapahtumista saa tietoa Kennelliiton verkkosivuilta ja Koiranpäivän Facebook-sivulta.

Kaikki halukkaat voivat haastaa muut mukaan Koiranpäivän viettoon sosiaalisen median eri kanavilla. Koiranpäivän haasteissa voi käyttää aihetunnisteita #koiranpäivä, #koiranpäivä2021, #koiranpäiväonmeidänpäivä, #tassuatoiseneteen ja #koiranpäivänvinkki.

Facebook: Koiranpäivä 24.4.
Instagram: @kennelliitto

Lisätiedot:

Kennelliiton hallituksen puheenjohtaja
Harri Lehkonen
harri.lehkonen@kennelliitto.fi
puh. 050 329 2188

Kennelliiton viestintäpäällikkö
Liisa Suoninen
liisa.suoninen@kennelliitto.fi
puh. 050 320 3897

Koiranpäivän kuvamateriaalit viestinta@kennelliitto.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätiedot:
Kennelliiton hallituksen puheenjohtaja
Harri Lehkonen
harri.lehkonen@kennelliitto.fi
puh. 050 329 2188

Kennelliiton viestintäpäällikkö
Liisa Suoninen
liisa.suoninen@kennelliitto.fi
puh. 050 320 3897

Koiranpäivän kuvamateriaalit viestinta@kennelliitto.fi

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Suomen Kennelliitto ry
Suomen Kennelliitto ry
Kamreerintie
02770 Espoo

09 887 300http://www.kennelliitto.fi

Suomen Kennelliitto – Finska Kennelklubben ry on vuonna 1889 perustettu koira-alan asiantuntijajärjestö sekä koirien kasvattajien, omistajien ja harrastajien edunvalvoja. Meillä on noin 147 000 henkilöjäsentä sekä noin 2000 jäsenyhdistystä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen Kennelliitto ry

Väkivaltainen toimintakulttuuri kitketään suojelukoirakoulutuksesta, seuraamusprosessit vievät aikaa21.5.2021 12:05:33 EEST | Tiedote

Helsingin Sanomissa 18.5.2021 julkaistussa jutussa kerrottiin, että suojelukoiraharrastuksesta kuvatuilla, helmikuussa julkaistuilla videoilla esiintyvät henkilöt eivät ole toistaiseksi saaneet rangaistuksia Saksanpaimenkoiraliitolta, Suomen Palveluskoiraliitolta tai Suomen Kennelliitolta. Kertaamme tässä tiedotteessa, miten liitot ovat puuttuneet suojelukoirakoulutuksessa esille nousseisiin ongelmiin, ja mitä vielä tullaan tekemään.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme