Kokeellinen nykyfysiikka saa oman opetuslaboratorionsa

Jaa
Median edustajat ovat lämpimästi tervetulleita fysiikan laitoksen F2k-laboratorion avajaisiin 14.12. kello 15.00! Kvanttimekaniikka ja hiukkasfysiikka ovat sanoina tuttuja, mutta millaisilla kokeilla näiden tutkimusalojen perusilmiöitä tutkitaan ja havainnollistetaan?

Helsingin yliopiston fysiikan laitos kehittää yhteistyötään koulumaailman kanssa ja perustaa tiloihinsa uudenlaisen opetuslaboratorion. F2k-laboratorio tutustuttaa kiinnostuneet kokeellisesti 2000-luvun fysiikkaan ja ilmiöihin, jotka ovat perustana nykytutkimukselle.


F2k-laboratorio palvelee fysiikan opettajia ja muita fysiikan laitoksella vierailevia. Opettajankoulutuksen lisäksi laboratoriossa järjestetään opetustuokioita fysiikasta kiinnostuneille lukiolaisille.

F2k-laboratorion avajaisia vietetään Kumpulan tiedekampuksella tiistaina 14.12.2010 kello 15.00. Osoite on Physicum, Gustaf Hällströmin katu 2.

Avajaisissa fyysikot esittelevät laboratorion toimintaideaa ja laboratoriossa tehtäviä kokeellisia töitä. Lisäksi tutkijat pitävät lyhyitä kuvaesityksiä nykytutkimuksesta. Tule kuulemaan grafeenista, geofysiikasta, ilmastotutkimuksesta ja tähtitieteestä!


Lisätietoja antavat fysiikan laitoksen LUMA-toiminnan johtaja, professori Kaarle Hämeri, puhelin 040 568 4487 ja koordinaattori Antti Laherto, puhelin (09) 191 50653.

Kumpulan tiedekampuksella toimii valtakunnallinen LUMA-keskus, jonka tehtävänä on edistää luonnontieteiden, matematiikan ja teknologian opetusta ja oppimista. Kullakin yliopiston luonnontieteellisellä laitoksella on lisäksi omaa LUMA-toimintaa.

Ystävällisin terveisin

Minna Meriläinen, tiedottaja, puhelin (09) 191 51042

Tietoja julkaisijasta

Helsingin yliopisto on yli 40 000 opiskelijan ja työntekijän kansainvälinen yhteisö, joka tuottaa tieteen voimalla kestävää tulevaisuutta koko maailman parhaaksi. Se sijoittuu kansainvälisissä yliopistovertailuissa maailman sadan parhaan yliopiston joukkoon. Monitieteinen yliopisto toimii neljällä kampuksella Helsingissä sekä Lahden, Mikkelin ja Seinäjoen yliopistokeskuksissa. Lisäksi sillä on kuusi tutkimusasemaa eri puolilla Suomea ja yksi Keniassa. Yliopisto on perustettu vuonna 1640.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin yliopisto

Promootio ja riemun rituaalit - uusi näyttely tarjoaa kokonaiselämyksen tiukoin varjellusta perinteestä16.3.2023 10:42:18 EET | Tiedote

Miltä näyttää Elias Lönnrotin tohtorinmiekka? Kuinka Mannerheimin kunniatohtoriasu eroaa entisajan promovendin puvusta? Voiko promovoitava maisteri tai tohtori tulevaisuudessa pukeutua sukupuolettomaan juhlapukuun? Kansalliskirjastossa 21.3. avautuva promootion riemuvuoden näyttely esittelee monipuolisesti promootioperinnettä ja siihen liittyviä erilaisia rituaaleja.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme