Kokeellinen nykyfysiikka saa oman opetuslaboratorionsa
Helsingin yliopiston fysiikan laitos kehittää yhteistyötään koulumaailman kanssa ja perustaa tiloihinsa uudenlaisen opetuslaboratorion. F2k-laboratorio tutustuttaa kiinnostuneet kokeellisesti 2000-luvun fysiikkaan ja ilmiöihin, jotka ovat perustana nykytutkimukselle.
F2k-laboratorio palvelee fysiikan opettajia ja muita fysiikan laitoksella vierailevia. Opettajankoulutuksen lisäksi laboratoriossa järjestetään opetustuokioita fysiikasta kiinnostuneille lukiolaisille.
F2k-laboratorion avajaisia vietetään Kumpulan tiedekampuksella tiistaina 14.12.2010 kello 15.00. Osoite on Physicum, Gustaf Hällströmin katu 2.
Avajaisissa fyysikot esittelevät laboratorion toimintaideaa ja laboratoriossa tehtäviä kokeellisia töitä. Lisäksi tutkijat pitävät lyhyitä kuvaesityksiä nykytutkimuksesta. Tule kuulemaan grafeenista, geofysiikasta, ilmastotutkimuksesta ja tähtitieteestä!
Lisätietoja antavat fysiikan laitoksen LUMA-toiminnan johtaja, professori Kaarle Hämeri, puhelin 040 568 4487 ja koordinaattori Antti Laherto, puhelin (09) 191 50653.
Kumpulan tiedekampuksella toimii valtakunnallinen LUMA-keskus, jonka tehtävänä on edistää luonnontieteiden, matematiikan ja teknologian opetusta ja oppimista. Kullakin yliopiston luonnontieteellisellä laitoksella on lisäksi omaa LUMA-toimintaa.
Ystävällisin terveisin
Minna Meriläinen, tiedottaja, puhelin (09) 191 51042
Tietoja julkaisijasta

PL 3
00014 Helsingin yliopisto
02941 22622 (mediapalvelu) 02941 911 (vaihde) (vaihde)https://www.helsinki.fi/fi/yliopisto
Helsingin yliopisto on yli 40 000 opiskelijan ja työntekijän kansainvälinen yhteisö, joka tuottaa tieteen voimalla kestävää tulevaisuutta koko maailman parhaaksi. Kansainvälisissä yliopistovertailuissa Helsingin yliopisto sijoittuu maailman parhaan yhden prosentin joukkoon. Monitieteinen yliopisto toimii neljällä kampuksella Helsingissä sekä Lahden, Mikkelin ja Seinäjoen yliopistokeskuksissa. Lisäksi sillä on kuusi tutkimusasemaa eri puolilla Suomea ja yksi Keniassa. Yliopisto on perustettu vuonna 1640.
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Helsingin yliopisto
Tutut maatalousympäristön linnut vähenevät, eteläiset yleislajit runsastuvat30.6.2025 08:00:00 EEST | Tiedote
Moni tuttu lintulaji harvinaistuu entisestään. Varpusia ja kuoveja on nyt vähemmän kuin koskaan aiemmin. Toisaalta monien eteläisten lajien voittokulku jatkuu. Mustarastaita ja peukaloisia esiintyy ennätysmäisen runsaasti.
Panimoteollisuuden sivuvirroista terveellisiä elintarvikkeita27.6.2025 13:02:54 EEST | Tiedote
Helsingin yliopiston tutkijat ovat keksineet innovatiivisen ja kestävän tavan hyödyntää mäskiä ja muita panimoteollisuuden sivutuotteita muokkaamalla niistä hyödyllisiä elintarvikkeita.
Mielenterveyden häiriöt koskettavat valtaosaa suomalaisista26.6.2025 08:30:00 EEST | Tiedote
Arviolta 77 % naisista ja 70 % miehistä saa elämänsä aikana jonkin mielenterveyden, käyttäytymisen tai neurokehityksen häiriön diagnoosin. Yleisimmät häiriöt ovat ahdistuneisuus- ja mielialahäiriöt. Miehillä häiriö todetaan useimmiten ensimmäisen kerran jo 6-vuotiaana.
Maahanmuuttajataustaisilla pojilla suurempi riski masennus- ja ahdistusoireiluun – koululla on tärkeä rooli heidän tukemisessaan26.6.2025 08:00:00 EEST | Tiedote
Maahanmuuttajataustaiset lapset ja nuoret raportoivat useammin masennus- ja ahdistusoireita. Oireilta suojaavissa tekijöissä korostuu koulun ja läheisten ihmissuhteiden rooli nuoren elämässä.
Kuinka saada irti kuolleen hirven etuhampaat?23.6.2025 10:36:14 EEST | Tiedote
Uusi tutkimus selvittää, kuinka kivikautiset ihmiset hankkivat raaka-aineen hammasriipuksiin.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme