Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri (PPSHP)Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri (PPSHP)

Kokeile Päivystyshelppiä ja kerro käyttökokemuksesta

Jaa

Terveyskylän Päivystyshelppi auttaa arvioimaan hoidon tarvetta äkillisissä terveysongelmissa. Palvelusta saa tukea itsehoitoon tai se ohjaa sinut oireiden perusteella ottamaan yhteyttä oikeaan terveyspalveluun. Kehittäjät toivovat koekäytössä olevan palvelun käytettävyydestä palautetta.

Päivystyshelppi on suomenkielinen, yli 16-vuotiaille tarkoitettu palvelu, joka tarjoaa tietoa ja tukea hoidon tarpeen arvioimiseen äkillisissä terveysongelmissa ennen yhteydenottoa terveydenhuollon ammattilaiseen. Palvelu on ollut koekäytössä Terveyskylän Päivystystalossa kesäkuusta alkaen.

Käyttäjä etsii palvelusta haluamaansa oireeseen tai vammaan liittyvän toimintaohjeen, joka sisältää neuvoja yhteydenottoon, hoitoon hakeutumiseen ja itsehoitoon liittyen. Hoitoa vaativissa terveysongelmissa palvelu ohjaa käyttäjän vaivan kiireellisyyden mukaiseen yhteydenottoon, joko päivystykseen tai päiväaikaisiin terveyspalveluihin.

Hätätilanteissa palvelu ohjaa käyttäjää soittamaan yleiseen hätänumeroon 112. Palvelun ei ole tarkoitus korvata terveydenhuollon ammattilaisen tekemää hoidon tarpeen arviota eikä sitä ole tarkoitettu yksittäisen oireen vakavuuden arviointiin.

Terveyskylän kehittäjät toivovat sote-organisaatioiden ja potilasjärjestöjen jakavan tietoa Päivystyshelppi-palvelusta elo-syyskuun aikana ja kannustavan ihmisiä kokeilemaan palvelua sekä antamaan palautetta. Palautetta voi antaa sähköisellä palautelomakkeella (linkki alla) syyskuun loppuun saakka. Palautelomake löytyy myös Päivystyshelppi-palvelun sivuilta.

Palvelun koekäytöstä saatava palaute on kehittäjille tärkeää palvelun laadun ja käytettävyyden varmistamiseksi. Käytettävyysarvioinnin jälkeen Päivystyshelppi-palvelu sertifioidaan 1-luokan lääkinnälliseksi laitteeksi ja se saa CE-merkinnän.  

Palvelua voi kokeilla vapaasti Terveyskylä.fi -verkkopalvelussa (linkki alla). Palvelun käyttäminen edellyttää verkkoyhteydessä oleva tietokonetta, älypuhelinta tai tablettia. Palvelu toimii Chrome, Firefox, Safari, Edge ja Internet Explorer 11 selaimilla. Palvelu on käyttäjälle maksuton eikä sen käyttäminen edellytä rekisteröitymistä.

Päivystyshelppi-palvelu:

https://www.terveyskyla.fi/paivystystalo/paivystyshelppi/#/

Sähköinen palautelomake:

https://response.questback.com/isa/qbv.dll/ShowQuest?QuestID=5478018&sid=sI8fmYnaln

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Marja Ylilehto, projektisuunnittelija, PPSHP, 040 5904716, marja.ylilehto@ppshp.fi,

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri (PPSHP)
Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri (PPSHP)
Kajaanintie 50
90220 Oulu

Päivystystalo on yksi Terveyskylä.fi -palvelun osioista. Päivystystalolla on kuukaudessa keskimäärin yli 35 000 käyttäjää ja 51 000 sivunkatselua. Katsotuimpia sisältöjä on yksittäiset itsehoito-ohjeet joista katsotuinta eli Kurkkukipu ja nielutulehdus-ohjetta on katsottu tänä vuonna jo yli 39 000 kertaa. Päivystyshelpillä on ollut koekäytön aikana tähän mennessä reilu 2 600 sivunkatselua.

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri (PPSHP)

Yhteistyö uusien sairaalalääkkeiden hankinnassa tiivistyy8.9.2020 13:10:26 EESTTiedote

Yliopistosairaaloiden hankintarenkaat aloittavat yhteiset sopimusneuvottelut uusien, kalliiden sairaalalääkkeiden hankinnoista. Lisäksi perustetaan sairaanhoitopiirien yhteinen kansallinen lääkeneuvottelukunta, joka käsittelee neuvottelutuloksen. Muutos parantaa potilaiden yhdenvertaisuutta, varhaista pääsyä merkittävien uusien lääkeinnovaatioiden piiriin ja hillitsee lääkemenojen hallitsematonta kasvua.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme