Kokkien ja tarjoilijoiden suomenmestaruuskilpailujen semifinalistit selvillä

Vuoden Kokki -semifinaali kilpaillaan 9.-17.5 välisenä aikana Suomessa. Tuomaristo kiertää maistamassa kilpailuannokset joko kilpailijan työpaikalla tai muussa sovitussa paikassa.
Hakuvaiheen tuomaristo valitsi semifinaaliin kuusitoista (16) kilpailijaa reseptien ja annoskuvien perusteella. Kaiken kaikkiaan hakijoita kilpailuun oli kolmekymmentäseitsemän (37).
Kilpailun päätuomari Heikki Liekola kertoo, että hakijoiden taso oli hyvä. "Hakemuksia tuli melko kivasti, vaikka alan työllisyystilanne varmasti heijastelee myös hakijamäärään, joka hieman laski viime vuodesta. Oli ilahduttavaa, miten erilaisia hakemuksia kisaan tuli. Henkilökohtaisesti korostin omissa valinnoissa herkullisuutta, luonnollisuutta ja kekseliäisyyttä."
Vuoden Kokki 2022 semifinalistit ovat:
Ville Neulanen, Ravintola Smör, Turku
Kim Mustonen, Restaurant AOC, Kööpenhamina
Miika Keskitalo, Ravinteli Vintti, Hämeenlinna
Markus Rydenfelt, Ravintola Kielo, Joensuu
Alfred Tallberg, Adlerfelt, Helsinki
Simo Harrivaara, Sanchome, Helsinki
Tomi Kuivasniemi, Lapland Hotels Areena, Tampere
Jarkko Pulkkinen, Ellivuori Resort, Sastamala
Jonathan Slotte, Palace Restaurant, Helsinki
Cecilia Hurmerinta, Kaaren Kauppahallin Ravintolat, Helsinki
Kim Slotte, Lapland Hotels Areena, Tampere
Janne Keskevaari, Ravintola Grön, Helsinki
Simon Selin, Restaurant HEJM, Vaasa
Mikko Lahtinen, Ravintola SicaPelle, Porvoo
Teemu Boman, Levain-ravintolat/BW-Restaurants, Helsinki
Tobias Malm, Restaurant HEJM, Vaasa
Kilpailun päätuomari Heikki Liekola odottaa semifinalisteilta rohkeutta ja hyvää fiilistä. "Tuokaa annoksenne ylpeydellä tuomariston eteen ja varmistakaa, että kaikki maut ovat kohdillaan. Voitte vaikuttaa vain omaan tekemiseen, turha miettiä sitä ketä tai mistä muut kilpailijat ovat."
Vuoden Tarjoilija -semifinaali kilpaillaan tiistaina 24.5 Viking Glorylla. Hakuvaiheessa kilpailijat toimittivat tuomariston arvioitavaksi videon, jossa he esittelivät ja myivät kuvitteelliselle seurueelle yhden ruoan ja juoman yhdistelmän. Kriteerinä oli myös se, että yhdistelmän tulee sopia tarjoiltavaksi kilpailijan työpaikalla tai kotikaupungissa. Tämän lisäksi hakijat vastasivat monivalintakysymyksiin.
Kilpailun päätuomari Miia Sironen kertoo, että tänä vuonna hakijoita oli mukana ympäri Suomea. "Hakijoiden joukossa oli paljon ensikertalaisia, joka rikastuttaa sekä hakemuksia että kilpailua. Videotehtävässä tasoeroja oli paljon, mutta itse ruoan ja juoman yhdistämisessä oli ihana huomata että oli rohkeasti käytetty juomana muitakin vaihtoehtoja kuin viiniä. Tuomaristossa oli tänä vuonna mukana myös viini- ja ruokavaikuttajia, joten videoita arvioitiin myös asiakasnäkökulman ja houkuttelevuuden kannalta."
Vuoden Tarjoilija 2022 semifinalistit ovat:
Joonas Heino, Peloton Cycling Eatery, Helsinki
Kirsi Seppänen, Ravinteli Bertha, Tampere
Katri Hautakangas, Ravintola Pöllöwaari, Jyväskylä
Anu Kärki, Armas Catering, Tampere
Emilia Salminen, Ravintola Pöllöwaari, Jyväskylä
Egle Allikivi, Ravintola Maritori, Helsinki
Natasha Henriksson, Restaurant FRÖJ, Vaasa
Katriina Suominen, Palace Restaurant/Finnair, Helsinki/Vantaa
Kelvin Tse, Ravintola Pastis, Helsinki
Outi Tölli, Palace Restaurant, Helsinki
Leevi Laine, Local Bistro, Joensuu
Jonna Korhonen, Kellariravintola Hällä, Hämeenlinna
Kilpailun päätuomari Miia Sironen kertoo odottavansa tasaväkistä semifinaalia. "Jokaisen omat vahvuudet tulevat varmasti esiin. Kilpailuissa on tärkeää säilyttää kuitenkin tasalaatuisuus, sillä tehtäviä tulee olemaan eri osa-alueilta."
Vuoden Kokki- ja Vuoden Tarjoilija -kisat ovat ravintola-alan ammattilaisten suomenmestaruuskilpailut. Tapahtumat järjestetään yhdessä laajan yhteistyökumppaniverkoston kanssa. Kilpailujen tarkoituksena on lisätä ravintola-alan ammattilaisten arvostusta ja ammattitaitoa Suomessa sekä viedä suomalaista ruokakulttuuria eteenpäin. Vuoden kohokohtana ovat tietysti aina itse kilpailut, mutta Vuoden Kokin ja Vuoden Tarjoilijan ympärillä tapahtuu läpi vuoden.
Avainsanat
Yhteyshenkilöt
Lisätietoja ja haastattelupyynnöt:
Heli Kähkölä, projektipäällikkö, Vuoden Kokki - ja Vuoden Tarjoilija -kilpailut, p. 040 121 7395, ext-heli.kahkola@wihuri.fi
Kuvat
Linkit
Tietoja julkaisijasta
Helsingin Messukeskus on Suomen elämyksellisin tapahtumakortteli ja vaikuttavin kohtaamismedia. Suomen suurin tapahtumajärjestäjä tuottaa laadukkaita tapahtumia sekä vuokraa tilojaan ja palvelujaan erilaisten tapahtumien areenaksi. Messukeskuksen itse tuottamia tapahtumia ovat mm. Habitare, Helsingin Kirjamessut, Educa, FinnBuild, Matkamessut ja Vene Båt. Vierastapahtumina Messukeskuksen tiloissa järjestetään mm. Slush, Nordic Business Forum, Assembly, Kennelliiton Koiramessut sekä lukuisia kansainvälisiä kongresseja ja yritystapahtumia vuosittain.
Tilat käsittävät 7 hallia, 40 muuntuvaa kokoustilaa, 21 ravintolaa ja oman tapahtumahotellin. Messukeskus toi vuonna 2024 pääkaupunkiseudulle 245 miljoonan euron tulovirran ja toiminnan työllisyysvaikutus oli 3335 henkilötyövuotta. Omistajayritys Suomen Messut perustettiin vuonna 1919. | Messukeskus. The realsocial media. www.messukeskus.com @messukeskus
Helsinki Expo and Convention Centre (brand name Messukeskus) hosts Finland’s most inspiring events and exciting encounters. As Finland’s premier experience provider, we organise high-quality events and rent out our facilities for a wide variety of occasions. Events produced by Messukeskus include, among others, Habitare, the Helsinki Book Fair, Educa, Finnbuild, Matka Travel Fair, and Helsinki International Boat Show. Messukeskus also hosts guest events such as Slush, Nordic Business Forum, Assembly, International Dog Fair, as well as many international congresses and business events every year.
Our premises include 7 halls, 40 convertible meeting rooms, 21 restaurants, and our own hotel. The events held at the Helsinki Exhibition and Convention Centre last year brought in a revenue stream of 245 million euros to the Helsinki metropolitan area and created the equivalent of 3,335 full-time jobs. The Finnish Fair Corporation was founded in 1919. | Messukeskus. The real social media | www.messukeskus.com @messukeskus
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Messukeskus
Koneet automatisoituvat ja työ tehostuu27.6.2025 08:46:10 EEST | Tiedote
Maarakennuskonealalla työskentely on monipuolista ja erityisen kiinnostavaa. Alan tehtävissä rakennetaan tulevaisuutta – konkreettisella tavalla. Koneita automatisoidaan, mutta työt eivät maarakennus- ja ympäristöalalta lopu.
Messukeskus Areena rakentuu Pasilaan kesän aikana – 5000 henkilön liikuteltava katsomo nähdään Nordic Business Forumissa syyskuussa27.6.2025 08:00:00 EEST | Tiedote
Helsingin Messukeskuksen uuden tapahtuma-areenan rakennus- ja asennustyöt ovat alkaneet Pasilassa. Kesän lopussa käytössä on 5000 henkilön liikuteltava katsomokokonaisuus, joka nähdään Nordic Business Forumissa syyskuussa ja Suomen suurimmassa vuosittaisessa sisäurheilutapahtumassa Helsinki International Horse Show:ssa helmi–maaliskuussa 2026. Messukeskus Areena täydentää Helsingin tapahtumatilatarjontaa keskikokoisten areenojen osalta.
Veneelle uusi elämä -kisa etsii kunnostettuja veneitä26.6.2025 13:00:00 EEST | Tiedote
Vene 26 Båt -messuilla järjestetään nyt toistamiseen Veneelle uusi elämä -kisa, jossa esitellään kiinnostavia kunnostusprojekteja. Tällä kertaa kisaan voi osallistua viimekertaista suurempia veneitä. Valmiit tai lähes valmiit veneet esitellään Venemestarin Telakalla venemessuilla 6. – 15.2.2026 Helsingin Messukeskuksessa ja ne kisaavat keskenään palkinnoista.
Viini & Ruoka -tapahtuman Piazza tarjoilee huippuravintoloiden makuja lokakuussa26.6.2025 11:36:43 EEST | Tiedote
Herkuttelijoiden vuosittaiseen vakikalenteriin kuuluva Viini & Ruoka tarjoilee jälleen makuelämyksiä Piazza-ravintola-alueella lokakuussa Helsingin Messukeskuksessa. Mukana olevat ravintolat on nyt julkistettu, ja ne tarjoavat sekä suolaisia että makeita maisteluannoksia.
Kiinteistömessut 2025 pureutuu uudistuneessa ohjelmassaan toimialan akuutteihin aiheisiin25.6.2025 08:00:00 EEST | Tiedote
Ohjelmassa on luvassa viimeisintä tietoa korjausrakentamisesta, energiaremonteista, rahoitusratkaisuista sekä ajankohtaisista lainsäädäntömuutoksista. Uutuutena isännöintilava, jossa käsitellään mm. taloyhtiöiden taloudenhoitoon liittyviä asioita. Korjausrakentamisen ja kiinteistöjen ylläpidon suurin ammattitapahtuma Kiinteistömessut 2025 järjestetään Helsingin Messukeskuksessa 8.–9.10.2025.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme