Kokkolan kaupunki

Kokkola haluaa auttaa yhdessä

Jaa

Kokkolan kaupunki on varautunut järjestämään palveluja Ukrainan sotaa paenneille ja tilapäistä suojelua tarvitseville.

Kokkolan kaupunginjohtaja Stina Mattila on perustanut maaliskuussa alueellisen maahantulon koordinaatioryhmän, jonka tehtävänä on selvittää valmiudet tarjota palveluja niitä tarvitseville, sekä varmistaa ajankohtaisen tilannekuvan jakamisen eri toimijoiden kesken. Yhteinen tilannekuva korostuu nopeasti muuttuvassa tilanteessa, jossa toimintaa koordinoidaan niin valtakunnallisella kuin paikallisellakin tasolla.

SPR:n vastaanottokeskuksen toiminnan käynnistyttyä kaupunki on varautunut tarjoamaan varhaiskasvatusta ja opetusta niitä tarvitseville. Perusopetusikäiset oppilaat osallistuvat aluksi valmistavaan opetukseen, jossa he tutustuvat suomalaiseen oppimisympäristöön ja saavat muun muassa suomen kielen opetusta. Myös toisen asteen oppivelvollisuusikäisiä tuetaan tarvittaessa valmentavalla koulutuksella.

Kokkolan seudun opisto valmistelee Ukrainan sotaa paenneille suunnattuja kielikursseja. Mahdollisuuksien mukaan voidaan hyödyntää myös muiden toimijoiden tarjoamia kielikursseja, joista saa lisätietoja Welcome Officen kautta.

Myös yhteistyötä eri viranomaisten ja järjestöjen kanssa on tiivistetty. Kaupungin verkkosivuille on koottu ajankohtaista tietoa ukrainalaisten auttamisesta Kokkolassa sekä vastauksia usein toistuviin kysymyksiin.

”Olemme hyvin iloisia SPR:n vastaanottokeskuksen jouhevasta käynnistymisestä. Toimijaverkosto on tarttunut joustavasti vastaan tuleviin haasteisiin. Olemme yhdessä luoneet tapoja, joilla vastaamme nopeasti tämänhetkiseen tilanteeseen. Yhteistyö on sujunut hienosti, olipa kyse sitten tilaratkaisuista tai palveluista. Myös vapaaehtoistyön merkitys kokonaisuudessa on suuri”, toteaa Mattila.

Mattila iloitsee erityisesti kaupunkilaisten auttamishalusta. ”Meille on tullut todella paljon avuntarjouksia ja yhteydenottoja. On sydäntälämmittävää nähdä, miten kokkolalaisten yhteisöllisyys on herännyt näinä haastavina aikoina. ”

Kaupunginjohtaja Stina Mattila avaa lauantaina 23.4. klo 11 torilla järjestettävän ”Tavataan torilla – autetaan yhdessä” -tapahtuman.

”Kannustan lämpimästi kaikkia kaupunkilaisia toivottamaan Ukrainan sotaa paenneet tervetulleeksi Kokkolaan. Lauantain toritapahtumassa on mahdollisuus kuulla lisää muun muassa järjestöjen vapaaehtoistyöstä ja keinoista auttaa niin sotaa paenneita kuin muitakin apua tarvitsevia”, rohkaisee Mattila.

Vastaanottokeskuksen asukkaille voi lahjoittaa kalusteita ja kodin tarvikkeita

Vastaanottokeskuksen asunnoissa on perusvarustus. Kokkolalaiset voivat lahjoittaa kalusteita tai muita kodin tarvikkeita asukkaille ottamalla yhteyttä vastaanottokeskukseen tekstiviestillä puh. 040 610 1669.

  • Yhteydenotot tulee tehdä viestillä, jotta vastaanottokeskuksen yhteyshenkilön on helpompi palata asiaan ja sopia yksityiskohdista.
  • Varauduthan odottamaan yhteydenottoa muutaman päivän ajan. Vastaanottokeskus priorisoi viranomaisvastuuseen liittyvät majoitusasiat kiireisinä aikoina.

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

Kokkola. Meillä on laajempi horisontti

Kokkolan kaupunki on Keski-Pohjanmaan kaksikielinen maakuntakeskus, jossa asukkaita on noin 48.000. Kokkolan elinkeinoelämän veturi on kansainvälisestikin merkittävä kemianteollisuuden keskittymä, jota täydentävät Suomen suurin raideliikenne- ja panamaxsatama sekä monipuolinen yritystoimijoiden verkosto. Myös monipuoliset tapahtumat, matkailu ja loma-asuminen tuovat kaupunkiin kävijöitä.

Kuningas Kustaa II Aadolf perusti Kokkolan kaupungin 400 vuotta sitten Pohjanlahden rannalle. Meri on tuonut mukanaan vahvat kaupan ja logistiikan perinteet merenkulusta ja laivanrakennuksesta teollisuuteen ja sivistykseen. Sijainti meren ja lentoyhteyksien äärellä, pääradan ja E8-tien varrella varmistaa niin ihmisten, tavaroiden kuin ideoidenkin liikkuvuuden.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kokkolan kaupunki

Team Batsat från Kokkolan suomalainen lukio representerar Finland i internationell burksatellittävling20.5.2022 16:30:00 EEST | Tiedote

Team Batsat, som består av studerande från Kokkolan suomalainen lukio, reser i juni till Bologna i Italien för att delta i tävlingen CanSat. Tävlingen ordnas av Europeiska rymdorganisationen och går ut på att studerandena bygger en miniatyrsatellit i en läskburk som samlar in vetenskapliga observationsdata under sin luftfärd. CanSat ordnades i år i Finland för första gången. I den internationella sluttävlingen i juni deltar lag från cirka 20 olika länder. Du kan följa teamets arbete på Instagram på @batsatkokkola Läs mer: kokkola.fi

Kokkolan suomalaisen lukion Team Batsat edustaa Suomea kansainvälisessä tölkkisatelliittikilpailussa20.5.2022 16:30:00 EEST | Tiedote

Kokkolan suomalaisen lukion opiskelijoista koostuva Team Batsat matkaa kesäkuussa Italian Bolognaan CanSat-kilpailuun. Euroopan Avaruusjärjestön järjestämässä kilpailussa opiskelijat rakentavat juomatölkin kokoiseen koteloon satelliitin pienoismallin, joka lähetetään yläilmoihin keräämään tutkimuksellista havaintotietoa CanSat-kilpailu järjestettiin tänä vuonna ensimmäistä kertaa Suomessa. Kesäkuussa järjestettävään kansainväliseen loppukilpailuun osallistuu joukkueita noin 20 eri maasta. Tiimin työskentelyä voi seurata Instagramissa tililtä @batsatkokkola. Lue lisää kokkola.fi-sivultolta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme