Kokkolan kaupunki

Kokkola Material Week tavoittelee ennätysyleisöä

Jaa

Kokkola Material Week toteutetaan tänä vuonna hybriditapahtumana Kokkolassa marraskuussa. Konferenssin maksuttomiin tilaisuuksiin on mahdollista osallistua Tullipakkahuoneella, Kokkolan kaupungintalolla ja kauppakeskus Chydeniassa. Verkon suoraan lähetykseen poimitaan päivittäin kiinnostavia kokonaisuuksia. Kokkola Material Weekin uutuutena on KPK Eventsin kanssa yhteistyössä toteutettavat oheismessut.

- Pandemiasta johtuvasta epävarmuudesta huolimatta tavoittelemme ennätysyleisöä ja laajennamme tapahtumaa. Meitä on 12 järjestäjäorganisaatiota, ja yhdessä olemme jälleen saaneet kokoon mitä kiinnostavimman ja ajankohtaisimman ohjelman. Haluamme näyttää maailmalle, että Kokkola ja Biolaakso ovat tulevaisuuden rakentamisen keskiössä, kertoo tapahtumaa koordinoiva Anu Rantamäki Kokkolan yliopistokeskus Chydeniuksesta.

Kansainvälinen, pääosin englanninkielinen konferenssi tarjoaa ajankohtaisen katsauksen kemianteollisuuden, biotalouden ja mineraalitalouden tutkimukseen ja kehitysnäkymiin. Puheenaiheita tänä vuonna ovat muun muassa vetyteknologia ja kemiallinen energian varastointi, ekosysteemit, kemianteollisuuden energiaratkaisut, akkuklusteri, kaivos- ja akkuteollisuuden osaamisen ja työvoiman tulevaisuuden tarpeet sekä biotalouden mahdollisuudet muun muassa biopohjaisten kemikaalien valmistuksessa.

Kokkola Material Week on maksuton seminaarisarja ja tarkoitettu tutkijoille, yrityksille, päättäjille, opiskelijoille, aluekehittäjille, rahoittajille ja muille alasta kiinnostuneille. Myös kaupunkilaiset saavat oman perinteisen yleisötapahtuman.

Järjestelyissä ovat mukana: Biolaakso-klusteri, Centria-ammattikorkeakoulu, Geologian tutkimuskeskus, Keski-Pohjanmaan liitto, Kokkola Industrial Park, Kokkolan kaupunki, KOSEK, Kokkolan yliopistokeskus Chydenius, KPedu, KPK Events, Luonnonvarakeskus, Mediakeskus Lime, Oulun yliopisto sekä Pohjanmaan ELY.

Lisätietoja:

Anu Rantamäki,
Kokkolan yliopistokeskus Chydenius
+358 40 8247 012,
anu.m.rantamaki@jyu.fi

Poimintoja ohjelmasta

Maanantaina 15.11. Avajaisseminaarissa Tullipakkahuoneella puhuttavat tulevaisuuden sähkö- ja vetyuudistukset. Alustajina toimivat Tieliikenteen tietokeskuksen Hanna Kalenoja, Euroopan lupaavimman 35 innovaattorin joukkoon valittu visionääri Perttu Pölönen ja Aurelia Turbinesin toimitusjohtaja Matti Malkamäki.

Tiistaina 16.11. Geo-Kokkola – päivä siirtää tapahtuman Kokkolan kaupungintalolle. Osaamisesta ja koulutuksesta ovat keskustelemassa mm. Johanna Särkijärvi, Työ- ja elinkeinoministeriöstä ja Pekka Tanskanen Keliber Oy:stä. Päivän toisena aiheena on Akkuklusteri ja alustajina muunmuassa David Robinson Neometalsilta ja Ville Huhtanen Northvoltilta. GeoKokkolan seminaariohjelman viimeistelee päivän kolmas osio Alihankintaketjuista.

Alkuillasta yrityksillä on mahdollisuus luoda uusia yhteyksiä ja verkostoitua Industry MeetingPoint -tapahtumassa kaupungintalolla.

Keskiviikkona 17.11. Re-Kokkola-päivässä paneudutaan kemianteollisuuden energiaratkaisuihin nyt ja tulevaisuudessa. Tuomas Tikka, Kemianteollisuus ry:stä, kertoo kemianteollisuuden ilmastotiekarttaan liittyvistä tulevaisuuden tarpeista ja teknologioista, joita tarvitaan hiilineutraaliuden saavuttamiseksi. KIP:n alueen yrityksistä muun muassa Miika Uusitalo Yaralta kertoo oman organisaationsa vastuullisista ratkaisuista. Toisena teemana päivässä esitellään Ekosysteemisopimuksen Kokkolan kärjet, mm. akkukemia-aiheisessa paneelikeskustelussa. Päivän aikana järjestetään myös Waterpro-hankkeen päätösseminaari ja esitellään hankkeen tutkimustuloksia.

Päivän päättää erityisesti pk-yrityksille suunnattu suomenkielinen Team Finlandin tilaisuus.

Torstain 18.11. Bio-Kokkola – päivän neljä osiota ovat Biokaasu, Turve, Biokemikaalit ja Ekosysteemit kestävässä biotaloudessa. Päivän puheenvuoroissa kuullaan muun muassa hajautetusta energiantuotannosta maatiloilla, suopohjien uusista käyttömuodoista ja luonnontuotteiden uudesta tutkimuksesta. Alustajina muun muassa Saija Rasi Luonnonvarakeskuksesta, Juha Ovaskainen Geologian tutkimuskeskukselta ja Maria Svinhufvud Innomostilta.

Koko ohjelma löytyy osoitteessa: www.materialweek.fi

TERVETULOA KOKKOLAAN!

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Kokkola. Meillä on laajempi horisontti

Kokkolan kaupunki on Keski-Pohjanmaan kaksikielinen maakuntakeskus, jossa asukkaita on noin 48.000. Kokkolan elinkeinoelämän veturi on kansainvälisestikin merkittävä kemianteollisuuden keskittymä, jota täydentävät Suomen suurin raideliikenne- ja panamaxsatama sekä monipuolinen yritystoimijoiden verkosto. Myös monipuoliset tapahtumat, matkailu ja loma-asuminen tuovat kaupunkiin kävijöitä.

Kuningas Kustaa II Aadolf perusti Kokkolan kaupungin 400 vuotta sitten Pohjanlahden rannalle. Meri on tuonut mukanaan vahvat kaupan ja logistiikan perinteet merenkulusta ja laivanrakennuksesta teollisuuteen ja sivistykseen. Sijainti meren ja lentoyhteyksien äärellä, pääradan ja E8-tien varrella varmistaa niin ihmisten, tavaroiden kuin ideoidenkin liikkuvuuden.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kokkolan kaupunki

Infotillfälle om kommunförsöket med sysselsättning för föreningar och organisationer18.10.2021 10:41:18 EEST | Tiedote

Karlebynejdens kommunförsök hälsar organisationer och föreningar välkomna med på en resa mot en hållbarare framtid. Den 27 oktober ordnas infotillfället ”Framtid i medvind – Kommunförsöket och föreningar i samarbete” som samlar aktörer inom tredje sektorn till ett kick off-evenemang för samskapande. Målet är att bl.a. diskutera och förmedla information om de möjligheter som olika sektorer erbjuder.

Työllisyyden kuntakokeilun infotilaisuus yhdistyksille ja järjestöille18.10.2021 10:37:01 EEST | Tiedote

Kokkolan seudun kuntakokeilu kutsuu järjestö- ja yhdistystoimijat kumppaniksi matkalle kohti kestävämpää tulevaisuutta. Lokakuun 27. järjestettävä ”Myötätuulta tulevaan - Kuntakokeilu ja yhdistykset yhdessä -infotilaisuus” kokoaa kolmannen sektorin toimijoita mukaan yhteiskehittämisen kick off -tilaisuuteen, jonka tavoitteena on mm. välittää tietoa eri toimialojen tuomista mahdollisuuksista ja käydä yhteistä keskustelua.

Dags att synas i trafiken30.9.2021 15:15:00 EEST | Tiedote

I Finland firas nationella reflexdagen årligen den 1 oktober. Reflexdagen påminner om hur viktigt det är att använda reflex och uppmuntrar alla att inleda reflexsäsongen – senast nu. Karleby stad genomför i år en reflexdagskampanj tillsammans med lokala idrottsföreningar. Staden och föreningarna vill påminna alla att använda reflex på vägen till och från skolan och hobbyer. Till eleverna i årskurserna 1–6 delas reflexer ut som är lätta att fästa vid ryggsäcken eller rocken.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme