Kokkolan kaupunki

Kokkola valmistautuu tarjoamaan asuntoja Ukrainasta saapuville

Jaa

Maahanmuuttovirasto on tiedustellut Suomen Punaisen Ristin Länsi-Suomen piirin ja Kokkolan kaupungin valmiutta hajasijoitusmallisen vastaanottokeskuksen perustamiseen Ukrainan sotaa pakeneville turvapaikanhakijoille tai tilapäistä suojelua hakeville. Kaupunki ja SPR ovat selvittäneet valmiuksia ennakoivasti, ja ovat valmiita vastaamaan Maahanmuuttoviraston mahdolliseen toimeksiantoon nopealla aikataululla.

Kokkolan Vuokra Asunnot Oy ja Suomen Punaisen Ristin Länsi-Suomen piiri ovat tehneet aiesopimuksen alueelle saapuvien turvapaikanhakijoiden tai tilapäistä suojelua hakevien mahdollisesta majoittamisesta vapaana oleviin vuokra-asuntoihin. Sopimuksen perusteella Kokkolaan perustettaisiin hajasijoitusmallinen vastaanottokeskus.

Vastaanottokeskuksen käytännön operoinnista vastaa Suomen Punainen Risti, joka rekrytoi myös toimintaan tarvittavan henkilöstön.

Kaupunginhallitus käsittelee asiaa maanantain kokouksessa. 

Yhteyshenkilöt

Kaupunginjohtaja Stina Mattila, Kokkolan kaupunki
puh. 040 806 8200, stina.mattila@kokkola.fi

Johtaja Tomi Martikainen, SPR Länsi-Suomen piiri / Jyväskylän vastaanottokeskus
puh. 040 500 6473, tomi.martikainen@redcross.fi

Tietoja julkaisijasta

Kokkola. Meillä on laajempi horisontti

Kokkolan kaupunki on Keski-Pohjanmaan kaksikielinen maakuntakeskus, jossa asukkaita on noin 48.000. Kokkolan elinkeinoelämän veturi on kansainvälisestikin merkittävä kemianteollisuuden keskittymä, jota täydentävät Suomen suurin raideliikenne- ja panamaxsatama sekä monipuolinen yritystoimijoiden verkosto. Myös monipuoliset tapahtumat, matkailu ja loma-asuminen tuovat kaupunkiin kävijöitä.

Kuningas Kustaa II Aadolf perusti Kokkolan kaupungin 400 vuotta sitten Pohjanlahden rannalle. Meri on tuonut mukanaan vahvat kaupan ja logistiikan perinteet merenkulusta ja laivanrakennuksesta teollisuuteen ja sivistykseen. Sijainti meren ja lentoyhteyksien äärellä, pääradan ja E8-tien varrella varmistaa niin ihmisten, tavaroiden kuin ideoidenkin liikkuvuuden.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kokkolan kaupunki

Team Batsat från Kokkolan suomalainen lukio representerar Finland i internationell burksatellittävling20.5.2022 16:30:00 EEST | Tiedote

Team Batsat, som består av studerande från Kokkolan suomalainen lukio, reser i juni till Bologna i Italien för att delta i tävlingen CanSat. Tävlingen ordnas av Europeiska rymdorganisationen och går ut på att studerandena bygger en miniatyrsatellit i en läskburk som samlar in vetenskapliga observationsdata under sin luftfärd. CanSat ordnades i år i Finland för första gången. I den internationella sluttävlingen i juni deltar lag från cirka 20 olika länder. Du kan följa teamets arbete på Instagram på @batsatkokkola Läs mer: kokkola.fi

Kokkolan suomalaisen lukion Team Batsat edustaa Suomea kansainvälisessä tölkkisatelliittikilpailussa20.5.2022 16:30:00 EEST | Tiedote

Kokkolan suomalaisen lukion opiskelijoista koostuva Team Batsat matkaa kesäkuussa Italian Bolognaan CanSat-kilpailuun. Euroopan Avaruusjärjestön järjestämässä kilpailussa opiskelijat rakentavat juomatölkin kokoiseen koteloon satelliitin pienoismallin, joka lähetetään yläilmoihin keräämään tutkimuksellista havaintotietoa CanSat-kilpailu järjestettiin tänä vuonna ensimmäistä kertaa Suomessa. Kesäkuussa järjestettävään kansainväliseen loppukilpailuun osallistuu joukkueita noin 20 eri maasta. Tiimin työskentelyä voi seurata Instagramissa tililtä @batsatkokkola. Lue lisää kokkola.fi-sivultolta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme