Kokkolan kaupunki

Kokkolan ekosysteemisopimuksen haku on auki

Jaa

Ekosysteemisopimuksen hankehaku on auki 21.11. – 19.12.2022. Haun tarkoituksena on rahoittaa enintään kolme vuotta kestäviä hankkeita, jotka tukevat Kokkolan ekosysteemisopimuksen painopistealoja (akkukemia sekä kiertotaloutta ja teollisuutta tukevat älykkäät ratkaisut). Haettavana on yhteensä noin 500 000 euroa EAKR-rahoitusta. Hakijana voi olla esimerkiksi tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoimija, koulutusorganisaatio tai yhdistys. Yksittäinen yritys ei voi hakea maakuntaliiton myöntämää tukea liiketoimintansa kehittämiseen.

Tukea voi saada enimmillään 60 % hankkeen kokonaiskustannuksista. Muu rahoitus koostuu hakijan omarahoitusosuudesta sekä kunta- tai muusta julkisesta rahoituksesta.

Kokkolan kaupungin kestävän kaupunkikehittämisen EAKR -hankehaku perustuu kaupungin ja valtion väliseen Innovaatiotoiminnan ekosysteemisopimukseen 2021 – 2027. Sopimuskauden aikana kehitetään tiiviitä yhteistoimintaverkostoja, vahvistetaan alueellisia osaamiskärkiä ja lisätään TKI-toiminnan vaikuttavuutta. Painopisteitä on linjattu yhteistyössä valtion ja alueen TKI-toimijoiden kanssa. Kokkolassa strategisia painopisteitä ovat akkukemia, sekä kiertotalous ja teollisuutta tukevat älykkäät ratkaisut.

Hakukuulutus ja hakulomake EURA 2021 -sivustolla: https://eura2021.fi/hakuilmoitukset/hakuilmoitus/fed81028-93a5-4c7b-94f5-e83074f69fe0/

Lisätietoa Kokkolan ekosysteemisopimuksesta: https://www.kokkola.fi/tyo-ja-yrittaminen/ekosysteemisopimus/

Lisätietoja:

Marjo Rahikka
Hankekoordinaattori
Kokkolan kaupunki
0447809918
marjo.rahikka@kokkola.fi

Piia Isosaari
Strategiapäällikkö
Kokkolan kaupunki
0447809224
piia.isosaari@kokkola.fi

Tietoja julkaisijasta

Kokkola. Meillä on laajempi horisontti

Kokkolan kaupunki on Keski-Pohjanmaan kaksikielinen maakuntakeskus, jossa asukkaita on noin 48.000. Kokkolan elinkeinoelämän veturi on kansainvälisestikin merkittävä kemianteollisuuden keskittymä, jota täydentävät Suomen suurin raideliikenne- ja panamaxsatama sekä monipuolinen yritystoimijoiden verkosto. Myös monipuoliset tapahtumat, matkailu ja loma-asuminen tuovat kaupunkiin kävijöitä.

Kuningas Kustaa II Aadolf perusti Kokkolan kaupungin 400 vuotta sitten Pohjanlahden rannalle. Meri on tuonut mukanaan vahvat kaupan ja logistiikan perinteet merenkulusta ja laivanrakennuksesta teollisuuteen ja sivistykseen. Sijainti meren ja lentoyhteyksien äärellä, pääradan ja E8-tien varrella varmistaa niin ihmisten, tavaroiden kuin ideoidenkin liikkuvuuden.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kokkolan kaupunki

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme